Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

MetaTrader 4


Volf

Doporučené příspěvky

to darkman:
Jo, jo. Možná jsem to špatně popsal, ale vím, že sleep tam být nemůže. Ten journal jsem netušil, budu ho taky pitvat. Za ten odkaz taky dík, to je na delší studium.
Tento EA je dost fofr a chybové stavy jsem zatím moc neřešil a oni se potvory vyskytují. Jdu pokračovat.

Sasa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

sasa:
Máš pravdu, že v tom EA jsem použil sleep. Přecházel jsem z MT3 a tam se to dělalo podobně. V MT4 je ale funkce IsTradeAllowed, kterou jsem objevil až později. Takže tu používám teď. Použít to bez sleep i bez této funkce taky nejde, protože pak bude Trade context busy a nepošle to žádnou objednávku. Tato funkce je schopna kontrolovat celý kanál, jímž proudí objednávky, tedy i z ostatních EA na jiných párech (dobré je přečíst si ten článek, co uvádí Darkman).
Přesto se ti nepovede úplně zabránit tomu, aby modifikace nezklamala. Pokud funkce IsTradeAllowed vrátí false, čeká se na další tick, aby to mohla zkusit znovu. A ono zas těch ticků při zprávách nechodí tolik, jak by se asi od takového pohybu čekalo. Spíš to podle mých pozorování vypadá tak, že po začátku rychlého pohybu graf tak na půl minuty zamrzne a další ticky přijdou až když je cena zcela jinde. Je to podle mě způsobeno tím, že buďto nestíhá sw brokera nebo jeho hedging nebo je zpoždění způsobeno úmyslně brokerem, aby na svou stranu získal výhodu. Takže se snaž udělat EA jednoduše, ne mnoho modifikací, aby je stíhal dělat. Urči si priority, které modifikace je třeba dělat okamžitě a které mohou počkat. No a pak při obchodování to s nějakou pravděpodobností někdy vyjde lépe a někdy hůře.
Milan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Uff, jak čtu tvé příspěvky Milane, tak vidím, že je spousta věcí kolem programování MT, které je dobré vědět a využívat. Určitě na tom dost často závisí, jestli dolary skončí na tvém kontě nebo na kontě někoho jiného.
Je mi jasné, že systém o kterém se bavíme nepatří k jednoduchým, ale je to hezká výzva.

Naštěstí nebojujeme proti jistotě, pouze se snažíme přiklonit pravděpodobnost na svou stranu. Jdu dál přiklánět.
Sasa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Sasa: Ono to ma jeste jedno uskali, a to jak naznacil Volf ... pokud IsTradeAllowed vrati false a ceka se na dalsi tick a pokud neaktualizujes cenu, za kterou chces zadat objednavku, muze se stat, ze aktualni cena skoci za tu chvili nez se to uvolni nekam uplne jinam a objednavka ti vypadne na invalid price. Takze je na zvazenou, jestli v nejakem cyklu cekat az se to uvolni(pak je otazka jestli by jsi nemel pred kazdym pokusem znovu prepocitat cenu, SL, TP) to pak, ale muze znamenat, ze nez se uvolni kanal se cena dostane nekam, kdy uz treba nechces obchodovat/nejsou uz splneny podminky tveho EA pro vstup. Pak dalsi moznost je proste vypadnout ven a nechat pri dalsim ticku projet cely proces EA znovu.
Vsechno to jsou hypoteticke situace ktere, jak rika klasik, se stavaji maximalne jednou za 10let :-), ale sebehnout se to muze.

Kaja

Link to comment
Sdílet pomocí služby

[ital]tom_czr:
Prave delam na svem dalsim EA (2xEMA+RSI+neco na vystupy :)), vysledky ok, ale myslim ze to nestaci.
Nemam totiz uplne idealni vystupy. Vystupovat na PT[/ital]


Zkus Psar indikátor, na výstupy poměrně dobré, i když ne samozřejmě ideální. používám ho v kombinaci s breakeven (dám break even a pak jedu podle psar 5 min grafu defaultní nastavení, zatím celkem v pohodě)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to xTrip:
Diky moc za odpoved.

to all:
Premyslim ted jeste nad jednou zalezitosti, mozna to zde taky nekdo resil, proto obracim svuj dotaz zde.
Potrebuji aby na jedne svicce byl vzdy max jeden vstup (napr. pokud obchoduju na 15minutovem TF, tak aby behem techto 15 minut mohl byt zadan maximalne jeden vstupni prikaz).
Zkusim to vyresit pomoci OrderOpenTime a TimeMinute nebo neceho takoveho. Za tip nebo radu budu vdecny...

TOM


Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím. Krom vlastní FA si selektuju pár EA pro svoje portfolijo. Potřebuju spolupráci někoho, kdo aktivně programuje v MT. Potřeboval bych do pár EA přidat position sizing a omrknout jádra :) Přikládám jeden z mých prvních backtestů,- pro inspiraci na čem pracuju! Veškeré výsledky své práce v jejím "závěru" (první perioda zkoušek) dám v tomto vlákně volně k dispozici i s ideálním nastavením pro jednotlivé TF a páry. Pro rychlejší komunikaci upřednostňuju ICQ 222-651-212. mějte se :)

1916

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Přikládám EA doplněný o position sizing a jeho backtest od začátku března po konec července. Mám sice data za 2 roky, ale nějak mě zlobí MT. Kdo ví ať mi pls napoví :) EA jsem nastavil na ideální hodnoty pro pár Eur/USD 5min TF (na jiné páry jsem zatím neměl čas) pro zmíněné období. Win ratio je 94% (105 obchodů). V pondělí teprve začnu testovat na demu! Takže pozor!

1918

1919

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jak jsem slíbil, připojuji návod na testování v MT4.

[bold]Návod je úmyslně sestaven pro začátečníky ! [/bold]

Není tudíž vyčerpávající, nejde do důsledků a je jen skutečně prvním krokem.

Doufám, že někomu pomůže.

[ital]Děkuji Volfovi, který text narychlo zrevidoval, jestli tam není nějaká zásadní bota. Není :-) [/ital]

Link to comment
Sdílet pomocí služby

[bold] Posílám kolektivu slíbený začátečnický návod na BackTestování v MT4.[/bold]


Návod je skutečně pro začátečníky a nejde do důsledků, není vyčerpávají.
Primárně je určen těm, kterým to nejde vůvec a nevědí "jak na to".

[ital]Děkuji Volfovi, kterému jsem to poslal k "rychlorevizi", jestli tam není nějaká zásadní chyba. Drobnosti jsem upravil, takže je to snad OK [/ital]

Doufám, že to někomu pomůže.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.

×
×
  • Vytvořit...