Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

OPCE


tomnes

Doporučené příspěvky

Chlapi, chtěl bych se zeptat. Zapisuju si do "OD" hodnoty inkasovaných prémií při vypsaných kreditních Spreadech a teď koukám, že P/L Open je vyšší než inkasované prémium při otevření Spreadu. Konkrétně: 27.8. jsem vypsal kreditní Put Spread na DJX -126/124 a inkasoval 16 USD a teď má Spread hodnotu 19,50 USD. Podle mě je to blbost a jen mou neznalostí si to nedokážu vysvětlit. Mohl byste mi to někdo objasnit? Děkuju, Roman

20340

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to nighthero:

Co to je za platformu? Webový TOS?
Konkrétně TOS počítá Open P/L z mid. ceny (střed mezi Bid a Ask) jednotlivých opcí, tedy pokud je určitý Bid/Ask mimo, vyjde Open P/L někdy lépe než celkový původně inkasovaný kredit. S praktickým uzavřením pozice to ale asi tak ideální ve většině případů nebude :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Potřeboval bych poradit od někoho, kdo si teď v nedávné době otevíral demo účet u TD Ameritrade, aby měl ToS demo účet. Pročetl jsem zdejší celé vlákno, vyplnil jsem ne zcela pravdivé informace (jak tu bylo x-krát řečeno, účty pro ČR a SR neotevírají), projel jsem celou registraci a nic.

Do emailu mi přišlo pouze info o tom, co mám naskenovat a poslat jim za dokumenty, ale nějaké přihlašovací údaje pro demo účet nepřišly.

Poraďte, jak se mám dostat k ToS, abych mohl backtestovat?

Díky,

Roman

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to nighthero:

A udělal jste opravdu registraci kliknutím na tlačítko paperMoney na webu www.thinkorswim.com?
Přes web TD Ameritrade to myslím nejde a budou po Vás chtít i k demo účtu různé dokumenty (jak jste sám napsal), aspoň to tak bylo cca rok a půl zpět, kdy jsem to ze zvědavosti zkoušel.

Příspěvek ohledně ThinkOrSwim (dále TOS) patří do vlákna vlákna Brokeři -> Think Or Swim. Používejte prosím funkci vyhledávání ve fóru, případně google apod ...

Zase jsem teď ze zvědavosti paper registraci na webu TOS udělal a vše funguje. Přesto se zde stále na fóru řeší, jak se zaregistrovat...
Přiznám se, že z toho začínám být lehce unaven a pomalu se ve mě začíná utvářet pocit, že by se snad vlákno ohledně TOS mělo pro dotazy "Jak zaregistrovat demo" uzamknout :)

Ať se daří! :) Tom

P.S. Dotaz na admina, je možné naše dva příspěvky ohledně TOS z vlákna OPCE přesunout do vlákna Think Or Swim? :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to tom_czr:

DÍÍÍKY. Ono většinou je problém mezi klávesnicí a židlí a tentokrát tomu nebylo jinak. :)

Už to jede, jak má, tak se jde backtestovat. Jinak věřte i vy mě, že já jsem byl z toho hledání taky už unavenej, nevěděl jsem, co dělám špatně a tak proto jsem se rozhodl znovu zeptat, i když jsem věděl, že se to tu již mnohokrát řešilo.

Ještě jednou díky a přeji hezký víkend,

Roman

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Zdravim.

Nevíte náhodou někdo, kde se dají sehnat historická data pro evropský styl opcí na S&P500? Jde mi hlavně o trhy SPX a XSP. Na stránkách yahoo se dají stáhnout pouze pro SPY. Zkoušel jsem i google, ale marně. Potřebuju si udělat backtest a chci v reálu jet evropské opce než americké.

Nebo myslíte, že stats z backtestu SPY můžu použít pro live obchodování SPX/XSP díky vysoké korelaci?

Děkuju za odpověď,

Roman

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to nighthero:

Data pro backtest viz. milovaný a proklínaný ThinkOrSwim... :)

Myslím, že by se snad daly statistiky ze SPY na SPX/XSP použít - záleží však na strategii a pravidlech, s jakými chcete obchodovat.
Pokud napíšete svou představu pravidel, zkusím napsat svůj pohled z praxe. Každý trh má trošičku jiná pravidla, například settlement (cash vs. stock, AM vs. PM) u SPX a SPY a je potřeba, aby strategie s těmito změnami pravidel počítala, nebo je potřeba mít pravidla poskládaná tak, aby to nevadilo :)

Tom

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To tom_czr:

Dekuju za reakci. Live budu pro zacatek obchodovat IC a chtel bych ho pouzit prave na evropsky styl opci kvuli exercise. Pro ucely backtestu pouzivam v thinback jako vstupni hodnotu Close daneho dne (budu vstupovat az vecer) a jako vystupni beru close pri expiraci, i kdyz je mi jasne, ze tato hodnota neni uplne spravna. Myslite,ze se to da takto pouzit BT SPY pro live SPX/XSP? Ja si myslim,ze ano,ale budu rad za postreh z praxe. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to nighthero:

Rámcově bych řekl, že to použít jde :) Záleží, podle jakých konkrétně pravidel budete do IC vstupovat/vystupovat. Ale to už zde psát nemusíte, záleží na Vás... Když se nad tím zamyslíte, více asi nebudou informace od mé osoby potřeba :)

Backtest v sekci Analyze->thinkBack můžete dělat přímo na tom trhu, na kterém pak chcete opce obchodovat...

Tom

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to tom_czr:

těch podmínek pro vstup je několik (SR, prémium, delta, a statistika). A právě kvůli statistice bych potřeboval ty historická data - ne úplně šťastně jsem se vyjádřil o příspěvek výše. :)

V Thinback si můžu udělat BT na XSP/SPX, ale stats historických pohybů pro tyhle trhy právě v xls nemám (pro SPY ano). Jako dalo by se to vytáhnout den po dni z Thinback, ale při pětiletých stats bych na tom strávil moooře času. Nejsem ajťák :), nic si nenaprogramuju.

Každopádně ještě jednou díky za rady a potvrzení mé domněnky, že ty statistiky BT SPY na trhy SPX/XSP nebudou úplně zcestné.

Roman

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

to Dostik:

Ehm, minutových opcí? :) Pokud se pletu, někdo mě opravte, ale minutové opce považuji (aspoň tak, jak je prezentuje například XTB) jako hezkou a sofistikovaně a stylově prezentovanou loterii. Je to další z cest, jak oškubat nezkušeného tradera.

A tady mě napadá jeden zásadní dotaz. IBčkem máte na mysli Interactive Brokers? Oficiálně snad ani žádné minutové opce na burzách obchodovány nejsou.

Zaměřte se na oficiální a známé produkty například z CBOE...

Tom

P.S. Nejste náhodou z města Studénka?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Minutové opce jsou český překad binaries?
Pokud ano, tak CBOE na to má dva produkty:
www.cboe.com/micro/binaries/introduction.aspx

Nedávno jsem se na to díval, pochopil jsem jak to funguje a nepochopil proč by to chtěl někdo obchodovat, když může obchodovat normální opce nebo přímo podklad.

Každopádně hodně zdaru pionýrům, kteří prošlapávají nové cesty. Zajímalo by mě proč někomu připadá tento produkt zajímavý a jaké jsou jeho nevýhody, asi nějaké budou když je nabízí i CBOE, já je ale nevidím :)

Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...