Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Warranty-příklady reál trhu: stopy, profity, bilance


miciko

Doporučené příspěvky

to Airmike:
tvé názory a závěry jsou tvoje věc
I tento chat se neliší od jiných tím, že je toho tu už moc a je to "jen" chat se vším co k chatu jako jisté formě komunikace mezi většinou neznámými lidmi patří. Viz jen toto vlákno o opcích. Není ani fyzicky/časově skoro možné co je před mým/tvým/něčím příspěvkem vše přečíst. Chaty - i tento v mnohém velmi kvalitní a přínosný - jsou taková "rychlovka". Otázky i odpovědi se zcela nutně opakují a i dál opakovat budou. Občas sem někdo nahodí něco co se zdá být "mimo mísu", ale co se nakonec docela zajímavě rozjede. Aby to po čase zase usnulo, vyčerpáním z nepochopení třeba třeba :-))

Nerozumím co chceš vědět pokud se ptáš zda je "asimetrická páka dost silný nástroj". Já ti mohu napsat jen to co užívám sám a svůj názor na to. Jak si ho přebereš je jen tvoje věc. Co je pro mě "síla" to nemusí být síla pro tebe a naopak. Až tě to nezajímá nevím proč se pak obtěžuješ? :-))
Většina - i ty - zde popisuje právě to své: k tomu napíšeš že "co ale mna v podstate az tak nezaujima".
Na rozkládání teorií ale není chat, to musíš hledat jinde. Tu se můžeš jinými inspirovat a pak si to na to své upravit jak libo - pokud tě to ale zaujima :-))

Dále:
co píše patog je OK. Nebylo mnohé mnou zmíněno i proto, že není vůbec možné zde popsat všechny fajnovosti a "špeky", na které ten kdo má zájem buď přijde sám nebo se jich časem nějak dobere. Na chatu to trvá déle, protože je toho méně a napřeskáčku, příspěvky jsou často párvěté spíš "výkřiky" než vysvětlení. A tomu často odpovídá i forma: já zcela záměrně občas volím tu pro některé poněkud konfrontační :-))- že proč? je v tom opět kousek psychologie - debata se může víc rozjet, některé typy (viz Airmike) totiž tento styl umí probudit ne-li rovnou rozžhavit do běla :-))

to patog:
ANO, máš v mnohém pravdu!
k pár tvým bodům bych měl komentář, ale byl by delší a týkající se hlavně užití těch mantinelů. Není totiž mantinel jak mantinel, jejich vzdálenost od kurzu podkladu u KOC či strike u WRT je věc podstatná.

Používání některých termínů:
aby se mnohé zatím neznámé zjednodušilo a zpřístupnilo, pak se velmi často používají ne zcela přesné termíny - a to nejen zde. Viz "strategie neutrální či nesměrová". Ano, je zde rozdíl, kdo chce může si dopodrobna naštudovat oč přesně jde. Jistá kniha o finančních a komoditních derivátech má cca 600 stránek-mohu jen doporučit...A abych nemusel mnohé pracně a zdlouhavě vypisovat i proto sem dávám ty spojené grafy, kde je nahoře podklad, pod ním call a put papír, to vše ve stejném časovém intervalu pro srovnání toho jak jedno plyne z druhého a krátké vysvětlení oč jde. Kdo má zájem si může sám spočítat vše co potřebuje a zda ano či ne. Má to tu jak na talíři.

A poznámka k tomu:
běžně se potkávám s tím, že někteří ani snad už dnes neví jak vypadá a k čemu může být dobrý papír+tužka+kalkulačka, znají jen PC a klikání stále někam. To v mnohých asi budí dojem že když klikají tak pracují...omyl a jejich věc, ale takto dle mého nemají zde šanci. Mnohé skutečnosti si jednoduše MUSÍM propočítat,
zapsat, i po letech se velmi často vracím v poznámkách zpět a nacházím velice inspirující věci. Sám si bez toho své fungování na trhu neumím vůbec představit. Každého ale věc jak toto dělá či nedělá.

to pepino:
ano, máš pravdu, začátečník se jen velmi těžko potká právě s KOC nebo WRTy, toto téma jsem sem nahodil i proto že toto neznají ani letití konači na burze. Není důvod aby to znali pokud si se svým vystačí. Je to jen další z možností jež lze užít a pokud víte oč jde můžete se zabydlet právě tu a naplno: NAPLNO!!!

Ad komoditní spready: ano, jsou věc velice zajímavá, ale musíte mít komoditní účet, většinou asi někde mimo ČR - i toho se mnozí bojí či si na to z X-důvodů netroufají atd atd atd. Do KOC či WRT "vlezu" za pár euro....proto dle mého "i pro začátečníky" a ty co "TO" chtějí zkusit. O tom šla řeč - howgh, indiáni na burze!











Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 months later...
  • Odpovědí 210
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 1 year later...

Warranty na zlato.

Ahojky přátelé, obchodoval jsem warranty na akcie a indexy v roce 2007-8. Teď chci koupit zlato, a futures mají velký objem a jsou na můj vkus dost páčeny..Je vůbec vhodné uvažovat na warranty koupit zlato? Prý je problém souběhu kurzů warrantu a podkladu. Stačila by mi páka tak 5-7, delta musí být aspoň 0,5, ale jak je to tady s poměrem hist. a implikované volatility, aby souběh kurzů byl jakž takž? Délku splatnosti bych volil asi do 3-6 měsíců max.
Jestli máte s tímto někdo skušenosti, budu vděčný za odpověď.

Díky, Honza
Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 6 months later...

TO:Miciko nebo ostatní ,kdo mají zkušenosti s put knockout certifikátem

Chtěl jsem se zeptat jak je to s cenou a knock out bariérou u put knock out certifikátu/KOC/ během výplaty dividend
např.akcie Deutsche Telecom.
Před exdividend day je cena put KOC 4EUR a knock out bariera 10 .Cena akcie Deutsche Telecom je 8eur.

Aby se lépe pochopil můj dotaz ,tak v exdividend day je cena akcie Deutsche Telecom taky 8eur.
Dividenda je 0,8 EUR,tj.10%.


Co se bude dít s cenou put KOC .
1/Zůstane na 4eur nebo bude snížena o10% na 3,6eur/jako kdybych zaplatil dividendu
protože držím put KOC/

2/Cena put KOC zůstane 4eur a knock out bariéra se posune dolů o10% na 9eur nebo cena put KOC zůstane na 4eur
a bariéra taky zůstane na 10
Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Na warrantech to platí taky. Ale musí se dát pozor na vyhlašování těch dividend protože pak to emitenti v zápalu boje o informace změní, ale ne všichni najednou. To je ten neočekávaný "dividendový den" kterým se to pohne o celou dividendu jen když ji celou zruší nebo ji zdvojnásobí. Takže pokud se sleduje více emitentů a u jednoho nastane nějaká významná podivnost pak raději ruce na chvíli pryč od BUY a raději se pozice včas zbavit je-li změna v neprospěch.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...