Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Danění příjmů z tradingu


Doporučené příspěvky

Dobrý den,
zajímala by mě dost podstatná věc, které na tomto serveru není věnován žádný článek. A sice jak je to s příjmy z tradingu. Když bych byl student a obchodoval, mám povinnost příjem z tradingu přiznat?
Jiný případ by byl, kdybych měl tuto činnost uvedenou jako své povolání, že? Zajímá mne ale, jakým způsobem se tyto příjmy daní. Jelikož jsem někde slyšel, že investice na kapitálových trzích starší než 6 měsíců nepodléhají zdanění, jak tedy ale v tradingu prokázat, za jaké časové období jsem si danou částku vydělal? Předpokládám, že to funguje tak, že daním jen ty peníze, které si vyberu ze svého obchodního účtu pro svou potřebu, ja to tak?
Zkrátka nemám tušení, jak to funguje. Určitě by do budoucna bylo dobré o tom napsat nějaký plnohodnotný článek.
Díky a odpovědi :)
Vojta

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Danění příjmů z tradingu je záležitost daňového poradce. My s Petrem nejsme daňoví poradci, ale tradeři. Z tohoto důvodu tedy neplánujeme žádný podobný článek a doporučuji kontaktovat nějakého daňového poradce, který je specialista na to, aby vám odpověděl daňovou problematiku přesně dle vašich specifik.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

podla mojich informacii sa to dani ako iny prijem, ale podrobne som to este neriesil. Bacha na rozdiel medzi kapitalovym prijmom a prijmom z financnych transakcii - to je rozdiel! Kapitalove prijmy su napr. dividendy z akcii - drzite kapital v podobe akcii a mate z neho dividendy. Prijem z tradingu podla mna nie je kapitalovy prijem - nedrzime pozicie ako kapital, derivatova pozicia je len zavazok.
Ale ja nie som danovy expert, je to len moj nazor.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Koprofag,
jen pár bodů
- máš povinnost přiznat každý příjem, jestli bude podléhat dani a danit a kolik je věc druhá
- pokud obchoduješ jako fyzická osoba, neexistuje na to povolání, tj nepotřebuješ živnostenský list
- daníš to jako ostatní příjmy a daníš pouze zisk, ztrátu si nemůžeš odepsat
- daníš celkový zisk, je jedno kolik si pošleš do kasičky domů
- příjmy se snadno doloží výpisy od brokera
- projdi si web, je tady toho dost, věštinou to poznáš, že vlákno je uzamčeno .. protože je nejlepší kontaktovat daňového poradce, tj ne účetní apod, ale přímo poradce, který za to pak ručí

A hlavně nevěř žádným radám, ani článkům na netu, ani jinde, finální přiznání řeš s daňovým poradcem ... nikdo z autorů rad, článků nebude pak případné problémy s finančákem řešit za tebe


Link to comment
Sdílet pomocí služby

pro všechny:

už jsme u toho zase - lidi prosím používejte vyhledávání!! o daních je tady toho už mraky, tj. než položíte zas opakovaný dotaz na daně, tak použijte to vyhledávání..obzvláště pokud jste zde zaregistrovaní už nějaký rok!

a určitě už nezakládejme další nová vlákna na daně...

díky,

michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji všem za informace.
Taky se omluvám, že jsem založil nový topic, máte pravdu, dřívější diskuzi na toto téma jsem přehlédl. (Tak tuto můžete nejspíš uzavřít) Jinak si myslím, že je součástí profese stejně tak jako cokoli jiného a každý fungující trader by měl alespoň hrubý přehled o tom, jak to funguje. A ne se jen odkazovat na daňového poradce. Ale nevadí...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
×
×
  • Vytvořit...