Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

jsem v komoditách absolutní začátečník a rád bych se zeptal zdali máte nějaké zkušenosti s obchodování na základě intuice? Začal jsem před nějakou dobou s papertradingem a začal jsem vstupovat do trhu tam kde jsem "cítil" že půjde mojím směrem. Podle dlouhodobě zkoumaných výsledků je úspěšnost 80%. Velké zisky, malé ztráty (dle velikosti SL). Začal jsem občas používat trendové čáry a hned od začátku SL poctivě podle velikosti imaginárního účtu. Zajímavé je že se daří poznat kdy vstoupit a vystoupit z trhu i při velmi malých trendech. Jedna z věcí co mě trošku zlobí je SL. Vlastně jen díky poctivě umístěnému SL 300-500 doláčů jsem mnohokrát nechytl celý trend ale vždy cca polovinu (z čehož mám radost). Slyšeli jste někdy o tomto způsobu obchodování trhů? Podle toho co jsem četl kolik je indikátorů a pomůcek jsem trochu v rozpacích. Můžete mi prosím poradit ???? :)

Zdravím všechny a přeji hodně štěstí.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Freddie,

obchodovani na zaklade citu se tady, co vim, venuje Tomas, ale to uz je velmi zkuseny trader. Osobne si myslim, ze z dlouhodobeho hlediska je pro zacatecnika tento pristup zkazonosny. Taky zalezi na velikosti vzorku, z nejz jste uspesnost pocital. Udelal-li jste 10 obchodu a 8 bylo ziskovych, da se mluvit o stesti. Udelal-li jste 1.000 obchodu a 800 bylo ziskovych s RRR vyssim nez 1:2, pak bych se u Vas rad objednal na individualni vyuku intuitivniho tradingu... :-)

V kazdem pripade drzim palce. Hodne uspechu,

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den Freddie,
moc jsem o tomto zpusobu necetl, ale pokud Vam vyhovuje, tak se jej drzte. 80% uspesnost je dobra. Budete-li pouzivat stop-loss, tak se Vam muze darit dlouhodobe. Obchodovat trhy znamena najit svoji cestu, coz se Vam, zda se, podarilo. Zkuste tento svuj cit rozvijet a analyzovat. Testujte, snazte se take papirove obchodovat s aktualnimi daty, aby jste overil sve reakce. V obchodovani nehledejte slozitost, ale jednoduchost a komplexnost.

Preji Vam mnoho uspechu!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Neznám nikoho, kdo by takto úspěšné obchodoval. Sám v tuto metodu absolutně nevěřím, jsem zastáncem toho, že jediná cesta ja jasný plán a jeho dodržování. Takto profitují všichni obchodníci (plán a jeho dodržování), které znám. Takže má rada zní - zkuste si fundovat účet a zkusit si sám, zda-li budete takto úspěšný i v reálu. Možné je všechno, nikdy neříkej nikdy. Držím palce! (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Lukáši,
já jsem tak v ID obchodoval několik měsíců a jde to taky, ale bohužel jsem moc nevydělal. Po 30 letech zkušeností to asi možný je, ale i tak myslím většina traderů používá systém a pouze intuitivně filtruje. Ale každý je od přírody jinak vybaven, takže vše je možné. Já třeba nedokážu obchodovat naprosto mechanicky, tak filtruju a mírně si upravuju pravidla podle situace, ale vždy dodržuju základy systému a MM. Jen mám obavu, že to není intuice, ale spíš nakoukaný situace a globální analýza trhu, podle které jedu a rozhoduju se. To je asi rozdíl. Chtělo by to pořádně otestovat a pak zkusit live. Může přijít nemilé překvapení. Mozek pracuje jinak a pravděpodobně nastanou komplikace. ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji mnohokráte,

tato slova od vás beru opravdu vážně, moc mě povzbudila. Podle intuice jednám vždy a všude a jednat podle intuice=jít tím nejlepším směrem. Mezi myslí a intuicí je hodně velký rozdíl. Každopádně trading je naprosto skvělý a je to zábava která je hrou. Máte pravdu že je třeba hledat jednoduchost. Co zatím nevím jak si sestrojit konkrétní obchodní plán. Můžete mi prosím v tomto poradit?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den Freddie,
podivejte se do diskuse nebo zkuste vyhledavani. Proctete si take clanky. Vim, ze se tu na tema obchodni plan rozebiralo mnohe, jsou tu nejake zakladni plany vystaveny. Obchodni plan je souhrn pravidel, kterymi se budete pri obchodovani ridit. Cast planu by mela byt psychologicka priprava pred vlastnim obchodovanim, cast planu by mela byt nadcasova [tj. vseobecna pravidla, dle kterych budete rozvijet nebo ridit sve obchodovani a rozhodovani v budoucnu, cast planu by mela byt pro zcela aktualni obchodovani [co budete obchodovat, kdy budete obchodovat, jak budete obchodovat, s cim budete obchodovat], cast planu by mela resit Vase finance a cast planu by mela resit podminky, za jakych prestanete obchodovat. Jen doplnuji, ze takto mam sestaveny plan ja a neznamena, ze se jedna o dogma. Berte muj prispevek jen jako hruby navod.
Chcete-li nejakou literaturu, pak doporucuji napr. Eldera. Chcete-li kurz, tezko mohu doporucovat, vim, ze Tomas s Petrem na svem ID kurzu takovy plan predstavuji [co jsem precetl zde na Financnikovi].
Vim, ze se tu take predstavil plan Turtle Traders, ktery obsahuje detailni popis obchodni strategie.

Preji Vam mnoho uspechu!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Hi ,


Včera sem se mrknul na ten Woodie room ale neměl jsem tam žádný graf nevíte proč , a jestli víte tak mne prosím nasměrujte pokud možno krokově jak tam ten graf dostanu . Doufám že nemusím mít sieru nebo nějaký podobný program a hlavně doufám že kvůli tomu nemusím mít zaplacená živá data .


Dan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dane,

staci kliknout v hlavnim okne na prislusnou "sekci" - napriklad treti tlacitko GO v prvnim radku. Po zadani hesla "woodie" se pak objevi okno, v nemz jsou zive streamovane grafy od Woodieho nebo toho, kdo prave prednasi (pozor, je zapotrebi mit aktualizovanou Javu, jinak nemusi vse fungovat spravne, pripadne vubec).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...