Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 215
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Jeste doplnim, ze samozrejme zalezi na tom, jak clovek obchoduje - tj. jestli pozicne, intradenne nebo se zabyva spready. Pak zalezi na jeho obchodnim systemu a zejmena psychologii. Jsou mezi nami taci, kteri svuj ucet zhodnoti o $x.000 USD tydne a pak jsou mezi nami taci, kteri treba hned ve svem prvnim obchodnim dni ztrati $130 USD a rozhodnou se system dale trenovat a doladovat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ja nevim, fakt je mozne dosahnout takovych zisku? tam nekdo uvadi, ze vydela 15% mesicne... takze kdyz opominu dane, budu uvazovat, ze na mesicni vydaje dam 700USD a kdyz zacnu s 20 000USD...tak za rok mam asi 85 000USD, za 2 roky asi 445 000USD, za 3 roky 2 350 000 USD.. coz byt za 3 roky dolarovy milionar mi prijde trochu utopicke, fakt tu nekdo takovy je?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

www.financnik.cz/art/osobnosti/milionarkou-v-16-letech.html
www.financnik.cz/art/osobnosti/komodity-john-holsinger.html

Dalsim typickym prikladem muze byt treba Larry Williams, ktery se opakovane (!) v prubehu osmi mesicu dostal z 10.000 USD na vice nez 2.000.000 (pricemz pak skoro milion ztratil a po roce skoncil se zustatkem cca 1.100.000 USD) - viz jeho vypisy z uctu.

V kazdem pripade - rada lidi v komoditach hodnoti svuj vklad treba o nekolik stovek procent rocne a rada dalsich behem par mesicu svuj vklad ztrati a skonci s nulou. Zalezi jen na samotnem obchodnikovi. To vsechno se tu uz ale opakovane probiralo a staci si procist diskusni forum...
Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pokud umíte anglicky, doporučuji přečíst knihu Larryho Williamse "Short Term Secrets to Long Term Trading". V této knize popisuje většinu svých swingových strategií, se kterými otočil za 11 mesíců 10,000 USD do 1,1 milionu USD. Utopie mně osobně připadá dávat peníze do podílových fondů a naivně čekat, jestli mi zhodnotí peníze alespoň o 5%. Fondy žijí z poplatků, takže vydělávat nemusí. Jako trader obchodujete sám za sebe, takže vydělávat musíte.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ne kazdy pise knizky pro penize... :-) Ale v nekterych pripadech samozreme ano - a pokud je to velmi uspesny trader (jako treba zmineny Larry Williams), pak na jedne knizce vydela treba dalsich x.000 - x.000.000 USD, coz taky neni od veci.

Nektere strategie naopak funguji zejmena v pripade, ze je pouziva dostatek lidi, takze zalezi na uhlu pohledu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To: DrMozek

Vzal jste to myslím z toho lepšího konce. Problém je v tom, že to co uvádíte je reálné, ale to co tomu předchází a co musí takový trader zvládnout a obětovat, Vás asi zaskočí. Pokud vážně chcete tohoto docílit a jste si jist, že jste ochoten taky vyvážit tento cíl svým úsilím, začněte studovat a brzy zjistíte o čem to je. Toto je nejčistší, ale zároveň nejtvrdší business, jaký jsem kdy poznal a není to rozhodně žádná legrace. Peníze nikdy nespadnou z nebe a konkurence ziskuchtivých traderů je v trhu obrovská. Všichni chtějí vydělat a představa, že mezi ně vletíte a začnete se pakovat je silně naivní. ;)

Není Vám divné, že Petr s Tomášem, Sidem a dalšími zde předávají taky své zkušenosti zdarma ? To už není o penězích, myšlení a přístup úspěšného tradera je jaksi trošku odlišný, než myšlení běžného smrtelníka ;)

Je dobrý, že jste skeptik. Po vlastních zkušenostech jsem jím taky a v tradingu se naivita tvrdě trestá, ale zase se to nesmí přehánět.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tak chapu, ze za tim je znacne usili, psychicka namaha apod. samozrejme bych se do niceho bez patricne pripravy nepoustel, ja jen zvazuju, jestli tohle je dobra cesta, jak zhodnotit penize a zajistit si slusne zivobyti...
jinak myslim, ze je trochu rozdil mezi touhle uzavrenou komunitou par desitek cechu a knihou s nakladem par milionu, zdejsi clenove ten trh ovlivni minimalne, ale ta kniha by mela pro verejnost vliv znacny...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

DrMozek:
Ono je to tak, že tu knihu si sice přečte milión lidí, jenže 750 000 lidí si řekne: no to je pěkná blbost. 200 000 lidí si řekne: proč ne?, zkusí to, prodělá a skončí. A 50 000 lidí začne studovat, dřít po nocích a šetřit penízky... takže celkově ten trh ovlivní taky docela minimálně... :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Navíc v žádné knize nenajdete absolutně konkrétní návod (tj. když A+B=C tak vstup), protože takový neexistuje. Vždy jsou to méně či více platné metody (u Williamse jednoznačně platné), které si člověk musí přizpůsobit s ohledem na své potřeby, obchodované trhy, aktuální situaci na trzích, velikost účtu, časové možnosti atd. A to samozřejmě vyžaduje určité nezanedbatelné studium, přemýšlení a testování, což je něco, co většina lidí odmítá a raději do nekonečna hledá "svatá grál".
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.

×
×
  • Vytvořit...