Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Jsem nadšena, že jsem si " vas všechny " našla. Pane Podhajský, kdy asi by se dalo počítat s vyhlášením dalšího školení?
(velmi mě mrzí, že se v srpnu nemohu zúčastnit ).
Nenašla by se v Brně nějaka dobrá duše, která by mi vypomohla s úvodem do komodit ? Pokud by měl někdo tip , děkuji za něj. Any

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 36
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Hezký den,
nějaký kurz určitě budeme pořádat v září. Kurzy jsou však určitý doplněk k individuálnímu studiu, které by vám měly pomoci pochopit věci rychleji a správně – do začátku jednoznačně doporučuji detailní studium informací, které jsou uvedeny na tomto webu (především manuál).
Hezký den,
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Petře, samozřejmě s tím co jste uvedl -počítám. V nedávné minulosti jsem přečetla dost odb.literatury ohledně investování, avšak to ,co nalézám zde,je pro mě absolutní novinkou a musím přiznat, že si některé záležitosti neumím ani představit,dokud to nemám před očima.Proto vím,že bez školení nezískám ucelený pohled na nutné souvislosti.
Pozdravuje Any

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Diky, Hermane, je to primovní povzbuzení. Cítím v sobě takové vzrušení a radost z toho, že si budu umět jednou pohlídat svoje peníze,že si to neumíš ani představit. Kdyz si uvědomím, o kolik fin.prostředků jsem byla již připravena, je mi z toho zle.A to mi radili ti ,co jsou za to dobře placení Castokrát však nevěděli ani tolik co já.Takže jsem opravdu ráda, že jsem celý rok vytrvale hledala cesty,jak to změnit.Internet mám doma necelý týden - pochopila jsem,že bez toho mi ujíždí vlak raketovou rychlostí. Zdraví Any

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den, Any,

urcite se vrhnete na manual, ktery Vam objasni spoooustu veci do zacatku a Obchodni zaklady, kde naleznete radu odpovedi na dalsi otazky. Pak bych doporucil prostudovat vsechny clanky na serveru - pro zacatek ale rozhodne alespon serialy Zaciname obchodovat a Jak se v komoditach vydelavaji penize. Az budete mit trosku jasno, tak i Cesta do hlubin psychologie obchodovani. Pak se urcite vyplati navstivit kurzy:

Zaklady uspesneho obchodovani na komoditnich trzich
www.financnik.cz/exe/kurzy/komodity-kurz.php

Obchodovani s pomoci nejpouzivanejsich indikatoru
www.financnik.cz/exe/kurzy/obchodovani-s-pomoci-indikatoru.php

V pripade, ze se rozhodnete obchodovat intradenne (= obchody otevirate i uzavirate v prubehu jednoho obchodniho dne), urcite se vyplati po nejake dobe (az vstrebate ziskane informace) navstivit take kurzy:

Uvodní kurz do intradenniho obchodovani emini trhu
www.financnik.cz/exe/kurzy/kurz-obchodovani-mini-SP.php

Intradenni obchodovani e-mini trhu II
www.financnik.cz/exe/kurzy/emini2.php

Muzete se rozhodnot ale i pro obchodovani spreadu - v tom pripade tu budete mit oporu i v dalsich kolegynich-obchodnicich, ktere si tuto zajimavou cestu vybraly. O spreadovem obchodovani se vice dozvite v serialu Spready: Jak obchodovat komodity jinak a podrobneji pak ve spreadovem workshopu, ktery by mel byt v dohledne dobe znovu spusten.

Az budete mit nastudovane informace o principech obchodovani, mela byste se zabyvat tvorbou obchodniho planu. Neni to tak slozite, jak se muze zdat - spis je to narocne casove. K teto problematice ziskate radu informaci z vyse uvedenych zdroju a dale pak take z clanku o backtestingu, ktere zde vysly.

Muzete ale take sahnout po jiz existujicim obchodnim systemu a ten si jen dukladne otestovat a prizpusobit svym individualnim potrebam a narokum (trading je velmi individualni zalezitost, a to, co funguje jednomu obchodnikovi, nemusi fungovat jinemu - nebo alespon ne stejne dobre). Na tomto serveru byla popsana rada obchodnich systemu. Pro spready naleznete funkcni a kompletni obchodni system prave ve vyse uvedenem spreadovem workshopu, spolu s nimz ziskate i pristup do spreadove sekce fora, kde se probira vse, co s touto oblasti souvisi. Pro pozicni obchodovani futures muzete vyuzit napriklad system Triple Screen, ktery vyvinul americky obchodnik Alexander Elder a byl zde detailne popsan. Pro intradenni obchodovani pak muzete sahnout napriklad po mem obchodnim systemu RSIcross, ktery jsem detailne popsal v diskusi nebo po velmi oblibenem a kvalitnim systemu WoodiesCCI.

Az si najdete vhodny obchodni system, budete jej muset peclive otestovat ve specifickem software. Pro pozicni a spreadove obchodovani je idealni Gecko Track´n´Trade. Pro intradenni obchodovani muzete pro zacatek sahnout po nastroji Sierra Chart.

Po otestovani systemu na historickych datech (ktera si muzete stahnout zde na foru, az ziskate pristup do diskuse pro ucastniky kurzu e-mini 1) si budete muset najit brokera. Pro intradenni obchodovani je zde nejoblibenejsi spolecnost Interactive Brokers (Tomas Vam zdarma pomuze se zrizenim uctu), pro pozicni pak napriklad Harpoon Capital. Nasledne Vas ceka papertrading, tedy testovani systemu na realnych datech - jakobyste skutecne obchodovala, ale pouze se simulovanymi penezi. Az zvladnete tohle, nic nebude branit zivemu obchodovani. Do tehle faze se nekdo dostane po pul roce od zacatku, nekdo po dvou letech, nekdo po deseti. IMHO je optimalni a prumerna doba tak 1,5-2 roky (zase je to individualni a nevyplati se nic uspechat; jako vse v tradingu).

Ale zadny strach, na tohle vsechno je dost casu, neni kam spechat a postupne Vam bude vsechno do sebe zapadat. Nevim, jestli/jake mate zkusenosti s investovanim a obchodovanim na financnich trzich - pokud uz jste nekdy nekde obchodovala, urcite se zorientujete velmi rychle. Jestli ne, neni se ceho bat. V zacatku se urcite nevyhnete studiu mnoha informaci. Vynalozeny cas a usili se Vam ale bohate vrati.

Drzim Vam palce a preji hodne uspechu a predevsim vytrvalosti do zacatku. Budete-li mit jakekoliv otazky, rozhodne se nebojte zeptat, urcite Vam tady rada lidi rada odpovi. Jeste doplnim, ze rada otazek uz byla ve foru zodpovezena, takze se urcite vyplati peclive vyhledavat.

Hezky den,

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pane Kyselo,velmi Vám děkuji za obsáhlé a v tomto momentu vyčerpávající rady a informace. Ano peníze mám investovány na různých frontách a rámcově investičnímu trhu rozumím . V okamžiku, kdy má člověk možnost spoustu
věcí změnit, pociťuje jinou zodpovědnost a zjišťuje, jaké má obrovské mezery .Jsem však rozhodnuta že jdu do toho.
Tři dny sedím na internetu , považuji za úspěch i to , ze jsem se dostala "do Ameriky".Kdybych neuměla aspoň trochu
německy,tak jsou mi všechny SW používané u obchodníků k ničemu a jen bych se nestačila divit. Uklidňuje mě částečně to,že dcera se vrací po 5 letech z Anglie,jde od září studovat na univerzitu FINANCE, takže snad jednou se ty prodělané peníze vrátí domů.Navíc patřím také ke generaci,kterou nikdo "nechce" zaměstnat , a tak již delší dobu dělám to, s čím jsem nikdy nepočítala. Z příspěvků,které jsem si zde přečetla, jsem nabyla naději, že bych se tím později mohla snad uživit lépe než současnou prací.
Ještě jednou Vám, pane Kyselo , a také všem ostatním,kteří zde uveřejňují nezištně své příspěvky, děkuji za rady a podporu.

Zdraví Any

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Martínek si zaslouží za tak přesnou a v rámci možnosti krátkou a srozumitelnou formou pro začátečníky velké poděkování.Začátečnicí i ti budoucí to mohou na jednom místě získat jako návod,kde si mohou jednotlivé kroky odškrkávat(hrozný slovo).Nově příchozí bychom měly směrovat k tomu to článku.
Teď si dovolím rýpnout-kdyby Any nebyla žena,tak si myslím že Martínek okamžitě posílá směr vyhledávání popřípadě google :D.Nic ve zlém.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den všem,

především pak reaguji na příspěvky od Martínka, a pfeita

Než jsem se osmělila do diskuze zapojit, přečetla jsem dost z "archivu" a já také přiznávám, že Martínek nešetřil
dobrými radami . POCHVALA s PODÉKOVÁNÍM jsou zcela na místě. Konec konců je velmi příjemným zjištěním, že jsem mohla pocítit konečně nějakou prokazatelnou výhodu , a to od lidí, které neznám a vůbec jsem to neočekávala. Pro výraz radosti bych vložila smajlika, ale nevím jak bych to na klávesnici měla vyřešit.
Zcela určitě výše uvedené rady využijí všichni, kteří jsou na tom tak,jako já, ale možná i někteří, kteří si dosud mysleli, že jsou již o kus dále.

Zdraví any

Link to comment
Sdílet pomocí služby


Obracím se s prosbou na všechny : -) :-)


Zná , nebo má někdo jakýkoliv kontakt na pána jménem KARL BLAU ? ? Největší aktivity má v hudebním žánru, ale
rozumí velmi dobře také problematice, která je zde diskutována .

Víte, prosím, někdo něco více o tom, že na podzim se mají na domácí burze začít obchodovat nějaké vybrané deriváty ?

Bylo by to nějakým významným momentem ? , když si dovozuji, že i výše poplatků by zůstala " domácí " ?


Za odpověď, i částečnou, děkuje any





Link to comment
Sdílet pomocí služby

Any,

v CR se da, dle meho nazoru, rozumne obchodovat s nekolika akciemi velkych spolecnosti, s nicim jinym. Problem je predevsim v nizke likvidite trhu. Rozhodne bych take nevsazel na to, ze Vam mistni brokeri nabidnou lepsi nebo srovnatelne podminky, jake Vam nabidne nejaky broker napr. z USA. Konkurencni prostredi v USA, spolu s tvrdym dohledem uradu, tlaci brokery k tomu, aby nabizeli sve sluzby velmi levne, velmi kvalitne a profesionalne. Ceske prostredi je jine a muj soukromy nazor je spise ten, ze vetsina spolecnosti (kterych je celkove dost malo) se snazi klienty predevsim za kazdou cenu "obrat". Tudiz se ja osobne budu rozhodne od vsech ceskych trhu drzet i nadale opodal.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

any:

o uvedení derivátů na českou burzu jsem něco slyšel. Ale z různých důvodů, bych moc nevěřil tomu, že budou pro zdejší investory nějak zásadně přitažlivé.
Mají zde být také emitovány nějaké certifikáty, které si myslím, že by mohly být poněkud zajímavější.

Každopádně necháme se překvapit :)

S pozdravem Jiří

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...