Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Dobry den,
prosim o vysvetleni {popr. vydeni clanku} o EMA a SSTO. Rozumim tomu co tyto zkratky znamenaji, ale nechapu jejich presne pouzivani a interpretaci. V diskuzi se hlavne EMA hojne vyskytuje a ja chapu, ze jde o "exponencialni" MA ale nechapu napr. parametry a "zlepseni" oproti simple MA.
SSTO nechapu vubec.
Dekuji za odpovedi.

P.S. muj papartrading skoncil fiaskem...MA mi nezbrali {respektive SL me zachranil} u March Sugar a March Oats, vsude jsem mel indicie na Short pozici a nic... a to jsem si myslel jak to bude fungovat. Mam se jeste co ucit. Nic nevzdavam, naopak - propadam Komoditam cim dal vic. Je to primo vasen. Dekuji Vam za tyto stranky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Gladere,
klouzavých průměrů je ohromné množství. MA je jednoduchý klouzavý průměr, jehož výhodou je, že se snadno počítá a snadno se pochopí, ale jeho nevýhodou je skutečnost, že všechny bary se kterými MA pracuje mají stejnou váhu. Tzn. například 9ti denní MA dává stejnou váhu close ceně včerejšího baru a baru, který byl před 9ti dny.
Toto ošetřuje EMA – exponenciální klouzavý průměr, který díky trochu složitějšímu výpočtu dává vyšší váhu aktuálnějším cenám. Osobně preferuji používání EMA.

SSTO je stochastic indikátor. Je to jeden z mnoha indikátorů. Popisu SSTO jsme se na serveru ještě nevěnovali, ale věnovali jsme se třeba popisu indikátoru Williams Percent %R – viz www.financnik.cz/art/findikatory/indikatory-williamsR.html , kde si myslím můžete získat podrobnou představu jak se s indikátory pracuje.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Gladere,

Zkus ke studiu pristupovat trosku jinak, zkus zjistit proc ti MA nezabrali udelej zpetnou analyzu a premyslej nad kazdym krokem ktery v obchodu udelal.

Ja to resim tak ze v grafu si oznacim bar kdy jsem dostal signal ke vstupu, kdy jsem vstupil, kde jsem posutpne posouval SL, kde byly mista kde jsem se citil ohrozeni moji pozice a kde jsem nakonec vystoupil. Urcite to je pracne ale pro me velice ucine.

Moje prvni testovani bylo zrovna taky na MA + V/OI + patterny proste as to nejdednodussi co muzu pouzit. Vysledky byly ze zacatku takove ze jsem tak tak prezil rok v backtestingu ale po pouziti zpetne analyz jsem uz vykozoval zisky.

Takhle planuji projit nejznamejsi indikatory a jakmile budu presnet vedet jak se ktery indikator pouziva a kdy je treba ho vypustit a nebrat na nej zretel. Tak jsem schopnej postavit svuj prvni Obch. System., nechci prijmout neci system a nutit si myslenku ze mi to taky bude fungovat!

Snad ti to nejak pomuze a kdyz ne tak si urcite svou vytrvalosti najdes vlastni cestu.


Mira
Preji hodne uspechu a silnou vytrvalost

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Petre,
dekuji Vam. %R jsem si detailne precetl. Zahnu je do sveho PT jako podpora k MA. Planujete clanek vyhradne o SSTO? Nekolik diskuzniku si jej pochvalovalo, ale nejsou vysvetleny v samostanem clanku {indikatory}. Myslim, ze by si to tyto stochastic zaslouzily.
P.S. Je na nejakych strankach free testing pomoci EMA? Nebo si to musim nejak nastavit {SMA} dle promennych? Snad rozumite.

Miro,
pouzivam pouze free testovaci veci na webech...prakticky testuje s 2 dennim zpozdenim {nebo tak nejak}. Mohl by jsi mi poradit nejaky free LINK na testing {grafy a testing support}? Dekuji,

GLADER

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Gladere,

Ja uprednostnuji SW testing, pouzivam TNT (www.financnik.cz/art/recenze-sw/gecko-track-n-trade-pro-zaciname.html)

Pokud chces ale testovat z nejakeho duvodu pres web. sluzby, tak asi nejlepsi o ktere vim je futuresource.com
www.futuresource.com/charts/premium.jsp Muzes si tam nastavit jakin indikatory chces pouzivat.


Mira

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To : Glader K rozdielu MA - EMA EMA dava vacsiu vahu poslednej hodnote s tym ze cim vzdialenejsia hodnota do historie tym ma mensiu vahu (historicke hodnoty continualne zanikaju). Toto je velky rozdiel oproti MA ktora berie do uvahy len n poslednych hodnot z rovnakou vahou - s coho vyplyva jej dost neprijemna vlastnost - ze okrem novej hodnoty ktora vstupuje do MA vzdy jedna hodnota aj vystupuje (n+1) do historie. Neviem ci tomu rozumiete nemam moc talent na vysvetlovanie - ale v podstate ide o to ze napriklad nova hodnota ktora vstupuje do MA moze byt vacsia ako predchadzajuca a MA pri tom klesne. Ukazem Vam to na obrazku:

446

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Prepacte este raz nevedel som ze pri pripajani suborov sa odosle cela sprava To : Glader K rozdielu MA - EMA EMA dava vacsiu vahu poslednej hodnote s tym ze cim vzdialenejsia hodnota do historie tym ma mensiu vahu (historicke hodnoty continualne zanikaju). Toto je velky rozdiel oproti MA ktora berie do uvahy len n poslednych hodnot z rovnakou vahou - s coho vyplyva jej dost neprijemna vlastnost - ze okrem novej hodnoty ktora vstupuje do MA vzdy jedna hodnota aj vystupuje (n+1) do historie. Neviem ci tomu rozumiete nemam moc talent na vysvetlovanie - ale v podstate ide o to ze napriklad nova hodnota ktora vstupuje do MA moze byt vacsia ako predchadzajuca a MA pri tom klesne (toto sa Vam pri EMA nestane - a preto mam EMA radsej). Ukazem Vam to na obrazku: ide o ma10 vs ema10 - zvyraznil som 15 riadok kde kleslo MA preto lebo vypadol 5. riadok na ktory som vlozil schvalne vacssiu hodnotu aby to bolo vidiet - excel si mozete stiahnut : http://www.borco.sk/trading/porovnanie-ma-ema.xls tiez je na grafe vidiet ze ema pri danom nastaveni viac kopiruje danu cenu matematicky: MA=suma n poslednych hodnot/n EMA=(2*sucastna cena+(n-1)*ema v predch kroku)/(n+1) BORCO

447

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 months later...
×
×
  • Vytvořit...