Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Historická data


posum

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 687
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

  • 2 týdny později...

Všechny zdravim.
Jsem naprostý začátečník a sháním historická data pro sierra chard. Poradí mi někdo kde je lze stáhnout zdarma, jo a neumím anglicky. A ještě jedna věc(ER2 je možné si je zadarmo stáhnout třeba pokud využijete demo účet u INFINITY.)-Toto napsal Tom ale já nevím co znamená demo účet u INFINITY-můžete mi poradit .Děkuji mockrát :) :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to RedDwarf:

podívej se na předchozí stránky tohoto vlákna, je zde i odkaz na historická data emini trhů pro sierru, které si stačí uložit do složky sierra/data a pak si je můžeš otevřít v sieře.

Jinak Infitity (www.infinityfutures.com) je broker a ten nabízí zdarma na určitou dobu používání svojí platformy (dema), která ti asi dá nějaká data zdarma (není to můj broker, takže víc nevím, ale víc info najdeš určitě ve vláknu infinity v sekci brokeři). Ale pro backtest vůbec brokera nemusíš řešit, to je až další krok a to až budeš potřebovat reálná data pro papertrading.

Pročti si pořádně diskuze, najdeš tady všechny informace, které do začátku potřebuješ.

Láďa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...

Dakujem, data som si stiahol ale nerozumiem im. V prvom stlpci je zjavne datum, v druhom cas, v tretom cena (preco tu nie su 4 ceny -open -high -low -close), ale co je v stvrtom stlpci to neviem. Okrem toho prvy stlpec od druheho je oddeleny medzerou, ostatne bodkociarkou. Do AmiBrokeru to neviem naladovat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

durcot,

jsou to tickova data vyexportovana z NinjaTrader ve formatu ktery podporuje pro import/export.
Format je:
Datum Cas; Cena; Volume

> preco tu nie su 4 ceny -open -high -low -close
protoze to jsou tickova data (co tick, to obchod s nejakym volume za nejakou cenu)

Pokud chcete data naladovat do AmiBrokeru, tak musite vedet jaky format AmiBroker podporuje pri importu dat.
Pak staci udelat konverzi dat do pozadovaneho formatu.

H.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

pre jazz27,

dakujem za odpoved (tento server skutocne skvele funguje, zatial mi vzdy niekto odpovedal - to je bomba).

vcera som do noci studoval vsetko mozne a prisiel som na to uz aj sam, ale je dobre mat to takto potvrdene. Predsa len ale nemam uplne jasno v tom ako funguje ten tick.
Predpokladam, ze jeden tick nie je casova konstanta ale akykolvek pohyb ceny. A Volume zrejme udava pocet zobchodovanych kontraktov v danej novej cene. Medi tickom n-1 a tickom n teda nenastali ziadne obchody. Rozumiem tomu dobre?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to durcot:

Jeden tick je jedno spárovanie kontraktov, ináč povedané jeden zrealizovaný obchod. Tick je definovaný dátumom, časom, cenou na ktorej spárovanie prebehlo (inak sa volá last price) a počtom spárovaných kontraktov (to je to volume, pri ticku sa označuje ako quantity). Tickové dáta teda majú približne nasl. formát (jeden riadok):

Date, Time,Price, Quantity

Áno rozumiete tomu dobre, medzi tickom(n) a (n-1) neprebehol žiaden iný obchod (spárovanie kontraktov).

Pavel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to: jazz27

uau, uz som to do toho AmiBrokeru dostal. A funguje to krasne. Z tickovych dat mozem zobrazovat vsetky dalsie timeframe. Konecne zacnem backtestovat.
Ak by ta to neobtazovalo, mohol by si mi poslat nejake tickove data na kontrolu. Idem presne podla knizky - Ako sa stat intradennym obchodnikom. Tak by mi bodli napr. data z toho e-mini Russel 2000, napriklad obdobie 1 roku. V podstate do Amiho viem dostat vsetko co ma riadkovu strukturu so stlpcami oddelenymi, ciarkou, bodkociarkou, tabulatorom alebo medzerou.

Dik

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...