Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

zhodnoceni vkladu


Martinek

Doporučené příspěvky

Zdravim,

rad bych se zeptal profitujicich obchodniku, o kolik procent mesicne v prumeru hodnoti svuj ucet. Nekde na tomto serveru jsem cetl (tusim, ze od Petra nebo Tomase), ze hodnoti svuj ucet cca o 150% mesicne (tj. napr. 30.000 USD => 75.000 USD za mesic). Priznam se, ze se mi to zda trosku moc. :-) Jasne, "na komoditach se daji vydelat i miliony dolaru za den", ale to neni odpoved, kterou chci slyset. Ptam se na realne zkusenosti profitujicich obchodniku. Diky moc.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Martine,

na toto neni zcela jednoznacne odpovedet. Zalezi na pristupu a obchodnich cilech. Dale na tom, kolik obchodujete kontraktu.
Dale je podstatne uvedomit si 2 rozdilne pristupy. Prvni je takzvane "investovani" a druhe tak zvany "trading". Napriklad akcie jsou casto povazovany jako investice - a investice je neco, od ceho se ocekava zhodnoceni maximalne par desitek procent rocne. Trading je vsak aktivnejsi pristup, kdy delame jeden obchod za druhym v mnohem kratsim horizontu. Uspesny trading muze vydelavat skutecne mnoho penez, neni vsak az tolik adekvatni merit uspech porovnavanim k zhodnoceni uctu.
Abych vam vsak dal konkretnejsi predstavu. Rekneme, ze obchodujete intradenne trh YM a v prumeru mate denni zisk 30 USD. To je velmi realny odhad, samozrejme nekdy jste za cely den ve ztrate, nekdy vydelate 150 USD, ale v prumeru mate 30 USD denne.
Nyni rekneme, ze mate ucet o velikosti 10 000 USD a obchodujete s 5 kontrakty.
Denne tedy vydelate 150 USD.
Za mesic je to 3.000 USD.
Nyni - neni ani tolik dulezite, ze jste za mesic zhodnotil ucet o 30%, ale ze jste si vydelal na zivobyti plus polovinu muzete dat bokem pro ucely marginu na dalsi pozici a dalsi mesic obchodovat uz s 6 kontrakty.
Dalsi mesic uz tedy muzete vydelat pres 3500 USD.
Muzete postupne zvysovat kontrakty az na 10 a mesicne si vydelat v prumeru 5-6K.
Samozrejme, ze muzete mit i ztratove mesice.
Ale v celorocnim prumeru muzete porad vydelavat kolem 4 000 USD. To uz je velmi slusny mesicni prijem (na ceske pomery). A to stale mluvime o velmi "prizemni" variante.
Otazka zni, zda-li v pripade, ze se chcete obchodovanim zivit, je adekvatni zabyvat se zhodnocovanim uctu, nebo zda-li je dulezitejsi zabyvat se tim, v jakem bode vas trading muze stabilne zivit.
Pokud by jste chtel prevazne zhodnocovat vklad, muzete zase pouzit jine strategie. Naprilad ja a Petr se spreadovymi obchody zhodnocujeme z dlouhodobeho (minimalne rocniho) pohledu penize castkou priblizne 15% mesicne. Tento druh obchodovani mame spise jako "investici", nez jako trading k obzive. Ale take spreadum venujeme adekvatne mene casu - maximalne par hodinek mesicne. Spready nam v prubehu roku nadeluji "extra profity".
Tod tedy letma odpoved na vas dotaz.
Zdravim,
Tomas
FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 years later...

VISO: to je právě nepochopení podstaty obchodování a používání matematické trojčlenky bez uvažování selským rozumem.
pokud obchodník začíná s relativně malým účtem, vypadá procentuální vyjádření zisku bombasticky, a pokud se mu daří dále navyšovat účet a kontrakty, platí toto procento jen omezenou dobu, neboť narazí na strop obchodovatelnosti počtu kontraktů (pokud je u určité komodity minutové volume třeba 400, těžko může počítat že pojede s 1000vkou kontraktů). takže i když stabilně vydělává a účet mu roste, výdělky zůstávají "konstantní". takže všechny polemiky o % zhodnocování účtu je nutno řešit selským rozumem. navíc procento zisku je nanic, důležitá a vypovídající je výše zisku. čím větší budeš mít účet, tím menším procentem ho budeš zhodnocovat, přesto ti zisk bude narůstat (samozřejmě dokážeš-li mít konzistentní zisky).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

Libri Napsal:
-------------------------------------------------------
> VISO: to je právě nepochopení podstaty obchodování
> a používání matematické trojčlenky bez uvažování
> selským rozumem.
> pokud obchodník začíná s relativně malým účtem,
> vypadá procentuální vyjádření zisku bombasticky, a
> pokud se mu daří dále navyšovat účet a kontrakty,
> platí toto procento jen omezenou dobu, neboť
> narazí na strop obchodovatelnosti počtu kontraktů
> (pokud je u určité komodity minutové volume třeba
> 400, těžko může počítat že pojede s 1000vkou
> kontraktů). takže i když stabilně vydělává a účet
> mu roste, výdělky zůstávají "konstantní". takže
> všechny polemiky o % zhodnocování účtu je nutno
> řešit selským rozumem. navíc procento zisku je
> nanic, důležitá a vypovídající je výše zisku. čím
> větší budeš mít účet, tím menším procentem ho
> budeš zhodnocovat, přesto ti zisk bude narůstat
> (samozřejmě dokážeš-li mít konzistentní zisky).
>
> "Tvrdá práce se vyplatí v budoucnosti. Lenost se
> vyplatí teď."

Pre nazornost by si mohol napisat,kolko kontraktov ES treba kupit,aby sa cena ES posunula o jeden tik pocas vysokeho volume na burze po 15:30h CET? Pripadne kolko lotov treba kupit na pare EURUSD aby sa cena posunula o jeden pip napriklad po 9 hodine CET?




Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

Zaujimaju ma rocne zhodnotenia realnych uctov traderov v tejto diskusii. Mohli by sme sa o svoje realne vysledky podelit s ostatnymi,aby sme vedeli,s cim mozme do buducna pocitat a o co sa realne mozme snazit.
Pokusim sa ist vzorom a dam tu svoje vysledky od roku 2007,kedy som zacal robit trading.

2007...... +5.8% (v tomto zhodnoteni su zapocitane dlhobo drzane uzavrete pozicie zo zaciatku roku 2006)
2008...... +2.9%
2009...... -0.1%
2010...... -0.8% (koncom septembra)

Rocne robim 100 az 200 obchodov vecsinou zo SL 1% a PT 2% uctu.
Pre pravdivost musim dodat,ze 2 najvecsie zisky na 1 obchode som dosiahol bez SL pri nakupe indexov pocas velkych prepadov
23.1.2008 asi 6% uctu
10.10.2008 asi 11% uctu
februar 2008 nakup akci Forda za 1% uctu na 1.51$ a predaj za 12$, zisk bol 7.9% uctu
Z toho je vidiet,ze zatial kratkodoby trading dotujem z vydarenych obchodov v case velkej paniky.

Prida sa niekto zo zverejnenim svojich vysledkov?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Jogo:
Obdivuji Tvoji výdrž, čtyři roky prakticky na nule, sám nevím, jestli bych tak dlouho vytrval. Obchoduji živě jen (doslova) pár měsíců, takže příliš krátká doba na hodnocení. Pro sebe jsem ale usoudil, že intradenní není pro mě (zatím?), u pozičního člověk riskuje větší částky, limitní pohyby atd., takže jsem začal spready a rozhodně nelituji. Svým stylem mi vyhovují, na konci roku budu vědět, jestli i finančně. Zatím to jde.

To Scott:
Asi je to příliš obecné, záleží, kdo kolik obchoduje kontraktů, jaké trhy, jestli pozičně nebo intradenně ...
Na druhou stranu, osobně jsem opatrný ohledně sdělování, kolik kdo vydělal, je to ryze soukromá věc a nevím, zda bude někdo ochotný být konkrétnější. Počítej, že to můžou být stovky USD měsíčně, nebo taky mnohem víc, ale ty vyšší částky tě (a mě také) jako nováčka zatím nemusí zajímat. Důležité je začít na tom pracovat, dle mojí zkušenosti to je dlouhodobější proces, který může od prvního seznámení k prvnímu live obchodu trvat i rok až dva. Jde to i rychleji, ale tohle je praktická zkušenost někoho, kdo pracuje.

Dring

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Precital som si toto vlakno www.financnik.cz/forum/read.php?18,23267,page=1 a vidim,ze som tu dal otazku,ktora sa tu uz davno riesila. Neviem (a mozno aj viem,ale nepoviem),preco je tak tazko povedat anonymne svoje rocne vysledky v %. Dakujem aspon tym zopar jednotlivcom,ktori ich uviedli. Vpodstate mi potvrdili moje ocakavania ohladom percentualneho zhodnotenia uctu tradingom.
:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...

Casto sa tu argumentuje,ak sa niekto pozastavi nad zhodnotenim uctu 15% mesacne,ze dlhodobo sa toto zhodnotenie neda pocitat ako 1.15 umocnene na (pocet mesiacov zhodnocovania), lebo narazime na strop poctu kontraktov na jednotikovej urovni na burze,cize moj nakup uz ovplyvni cenu na burze o 2 ticky.To je sice pravda, ale skusim spocitat, pri akom velkom ucte mi to bude hrozit.
Tuna som zistil www.financnik.cz/forum/read.php?18,48550,176296#176296 v obrazku Heronovho prispevku, ze 100 kontraktov sa na ES da zobchodovat bez rizika posunutia ceny o 2 ticky. Preto ak niekto zhodnocuje ucet o 15% mesacne, zacina s 1 kontraktom, SL pouziva 200$, tak pri dodrzani MM 2% uctu na SL musi mat na ucte 10 000$ na 1 kontrakt. Cize na 100 kontraktov potrebuje mat na ucte 1 mil $.
Potom uz jeho nakupy mozu zacat ovplyvnovat cenu na burze.
1 mil $ na ucte moze este zarabat 150 000$ mesacne t.j. 1.8 mil $ rocne, bez rizika posunu ceny o 2 ticky.
Dopracovat sa na tuto uroven z 10 000$ trva pri 15% zhodnoteni uctu mesacne asi 3 roky alebo ak odpocitam dane tak 4 roky.
Tolko teoria.
Predpokladam, ze ti,co pisali uz v roku 2006, ze zhodnotenie 15% mesacne je realne a je to minimum, pre ktore su ochotni sa venovat daytradingu, uz narazili na strop poctu kontraktov s prijmom 1.8 mil $ rocne.

P.S: Teraz budem trochu snivat...
S takymto prijmom by som nemal problem byvat kdekolvek na svete v luxusnom prenajatom dome s bazenom a telocvicnou.Myslim, ze prenajom na rok by nebol viac ako 100 000$-200 000$, co poviete. Deti by mali sukromneho ucitela(ku)-snad plat 50 000$ rocne+ ubytovanie by mu stacilo. Samozrejme nezabudnut na dobreho kuchara(ku), aby som zdravo jedol a dlho zil -plat 50 000$ rocne. A este nejakeho bodyguarda na ciastocny uvezok, aby ma v tom svete niekde nezahlusili, keby som siel do nejakych nebezpecnych casti-dalsich 50 000$ rocne.Takto by som byval vzdy tam,kde by sa mi pacilo, v lete pri mori, v zime v Alpach. Sem-tam by som si odskocil do Karibiku alebo na Havaj. Ceny prenajmu by mi nerobili ziaden problem, vyberal by som si len to, co by sa mi pacilo.
To by bol zivot...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jogo,
ono je lepší se vrátit na zem a raději než snít jít prostě věci realizovat.
S Tomášem nevyděláváme ani jeden 1.8 milionů dolarů ročně a přesto oba žijeme ve velmi pěkných destinacích u moře. Vaše teorie má problém, že je to prostě jen teorie. Není potřeba navyšovat počty kontraktů nějak kontinuálně pořád do nekonečna. Logicky se člověk zastaví na určité hranici, která je pro něj přiměřená a prostě si vydělává svých x dolarů měsíčně.
Podobné úvahy lidi pouze posouvají dál od svých cílů. Protože se dívají až na nějaký pofiderní cíl 1.8 milionů dolarů ročně vše ostatní jim příjde jako k ničemu a přitom velmi kvalitně žít v jakékoliv světové destinace lze za zlomek dané částky.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

jogo

ovela skor ako sa priblizis limitu burzy exekuovat tvoje ordre , pride tvoj vlastny limit , ten psychologicky. kolko kontrantov si schopny zobchodovat a aku stratu realizovat . predstava ze ucet rastie exponencialne je daleko od reality.
cele je to o risku. cisto teoreticky mozes pocitat s riskom 2% na obchod az do smrti :) ale v realite prides na to ze risk sa casom stale viac a viac scvrkava. pretoze ucet rastie a ty niesi schopny riskovat 2%. preto ta tvoje psychologicke limity dobehnu ovela skor ako nejake limity burzy. ktore su na likvidnych trhoch mimochodom trosku vyssie ako nejakych 100-200 kontraktov.
ucet rastie exponencionalne len do doby tvojho dosiahnuteho psycho limitu. potom tvoj percentualny rocny vynos (jednotlivec) paradoxne exponencialne klesa, ak beries do uvahy startovaci kapital kazdy rok navyseny o incom s predosleho roka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Je zabavne jak chceme neustale resit % navyseni uctu, zhodnoceni vkladu atd. Vazne nevim jak to komu pomuze kdyz zde bude uvedeno treba jen orientacni cislo. Kazdy jsme jini a kazdy jsme ochotni venovat tradingu jinou porci energie. Vetsina zde zacinajicich traderu je zaslepena myslenkou rychleho a snadneho vydelani penez a tak take trading na zacatku muze vypadat a bohuzel take vypada. Proto zde cteme prispevky zapalenych zacatecniku /nebyl jsem jiny/ kteri uz v teto fazi tutove vi, ze je bude trading jednou zivit. Verte tomu, ze to takhle citi vsichni kdo pochopi zaklady tradingu, coz neni vubec nic sloziteho. Nikdo si nepripousti moznost ze to tak nemusi dopadnout a nejde jen o ztratu penez, ale treba take pratel, pracovniho kreditu a nejhure pak rodiny.
Trading neni snadne podnikani a je v nem treba veci dobre planovat, presne realizovat a spravne vyhodnocovat - stejne jako v jakemkoliv jinem odvetvi kde se pracuje s penezi nebo zbozim. Kdo nema tyto navyky, tak bude jen tezko v tradingu prosperovat. Ta slozitejsi cesta k profit. tradingu muze byt ta, ze si navyky vybudujete v prubehu live obchodovani, ale je to zaroven velice draha cesta a vyzaduje opravdu velmi dobry financni zaklad, ktery zde vetsina diskutujicich nema.
Zabyvat se zhodnocenim vkladu je jiste libive tema, ale zaroven pro vetsinu velmi znicujici aniz si to uvedomuji. Mit informaci od anonyma, ze rocne umi zhodnotit kapital o 100% je opravdu velmi "hodnotne". Logicky pak nasleduje obdobi dlouhe flustrace, casteho stridani systemu a bezesnych noci. Osobne jako zacatecnik, bych byl rad pokud za prvni rok v LIVE tradingu zustanu na nule nebo neco malo v plusu. Pokud se me tohle podari, tak muzu uvazovat o vyssich cilech a hledat kde mam rezervy, pokud vsak nemam vse peclive vedeno tak jsem neustale na zacatku a ani nevim co mam vlastne zlepsovat a na cem zapracovat. Tezko se vysvetluje ze penize v teto fazi nehraji zadnou roli. Penize se vygeneruji postupem casu prirozene, ale to uz nebudete zacatecnici a budete se na ne divat jinak. Dostat se do faze, ze vam nebudou vadit tri ztraty po sobe na 8 kontraktech, ale budete se neustale soustredit na presne exekuce OP vyzaduje logicky velke usili a trening. V zaveru mate jiz klidne obchodovani rizene 100% jasnym a definovanym OP, kdy vas uz nezajima kazdy 500us pohyb, ale cekate pouze na sve prilezitosti. Tohle je treba proste natrenovat a tim ze budeme zkoumat vysledny a % navyseni uctu cizich traderu nas nikam neposune, spise naopak.

at se dari focus

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...