Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

VÝSTUPY Z TRHÚ


tomnes

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 167
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Dobrý den,

já vystupuji na základě PT který mám stanovený na 1:2,75. Tedy, když se rozhodnu riskovat 40$ vystupuji na profitu 110$. Tahle strategie se mi dobře osvědčila u intradenního obchodování s E-mini Nasdaque. Zajímavé je, že když si zisk posunu na 1:3 tak je moje strategie o poznání horší. Dost často se mi potom stává, že vystoupím na posunutém SL. Obchod mám třeba za nula, tedy zaplatí mi jenom poplatky brokerovi. Někdy mi samozřejmě uteče velký trend, ale zjistil jsem, že se momentálně tento trh pohybuje celkem líně a rozpětí cen není takové.

Musím říct, že naučit se bez emocí vybírat profity i když člověk má někdy pocit, že trh je rozjetý a má potenciál daleko většího zisku je psychicky stejně náročné jako přijímat malé ztráty, alespoň tedy pro mně. Není pro mě důležité vydělat jednou za čas velkou částku, ale radši přijímám stabilně menší profity, které ve výsledku dají víc.

Nakonec musím napsat, že celá tato strategie je zatím jenom na papíře. K ostrému obchodování jsem se zatím nedostal. Budu trénovat dokud se mi nepodaří odstranit všechny emoce i u papírového obchodování. Citím, že se mi to daří s postupem času. Čím víc trénuji svojí strategii, tím víc citím, že signály k nákupu a později k výstupu beru samozřejměji.

Money management je podle mne ta nejdůležitější část obchodování. Teprve po uvědomění tohoto faktu jsem začal být výrazně v profitu. Bohužel, dodržovat MM bez emocí je to nejtěžší. Je to jako se naučit dobře psát levou rukou, když jste pravák.

Prosím, neberte to jako nějaké mentorování, sám toho moc neumím. Je to jenom moje zkušenost, která ještě není obohacena ostrým obchodováním.

Jakub

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj Jakube
Konečně jsem narazil na někoho, kdo mi může pomoci. Píšeš, že jsi začátečník, ale pro mě jsi již víc než pokročilý. Poděl se tedy, prosím, se mnou o svou zkušenost. Nezačal jsem ještě ani papírově. Před 14dny jsem narazil na tuto stránku a čtu ji bezmála každý den, zatím jsem nadšený. Přesto je na můj vkus trochu chaotická a něco najít je spíš dílem náhody.
Každopádně se už nemohu dočkat až to zkusím cvičně na papíře. Nevím ale pořádně jak na to.
V koloně grafy zdarma jsem si tedy našel např. CORN MAR 2006, tzn. kukuřice s dodáním v březnu 2006. ok. Mám tu i graf, jak si vede za posledního 1/2 roku. ok. Nad grafem jsou údaje např. DATE=07/05/05 o/h/l/c = 2492 2630 2490 2576 +14-0 166954 689482. ok. Dovtipuji se, že 7.5.2005 se burza otvírala na 2492, maximum během dne bylo 2630, minimum 2490 a zavírali krám na 2576. Předpokládám, že jsou to ceny za jeden kontrakt. Proč modrá čísla v pravém sloupci grafu jsou jen trojmístná? Hej, není to náhodou ten margin? Nebo, kolik bych musel skládat při ostrém obchodu? Co znamenají další čísla +14-0 166954 689482 mohu jen hádat.

V manuálu kap. 13 -klouzavé průměry- je psáno: "Neděste se však žádné matematiky, vy nikdy nic počítat nebudete muset. Na naší stránce naleznete odkaz na zdroj grafů zcela zdarma, které již mají metodu výpočtu klouzavého průměru v sobě zabudovanou a tak jediné, co budete muset udělat je nastavit počet dnů, na základně kterého chcete klouzavý průměr nechat spočítat. Klouzavé průměry se vám pak přímo v grafu vykreslí ve formě křivky určitým způsobem kopírující graf - viz. obr. 1." Bohužel, to mi nějak nefunguje. Kde je to zázračné tlačítko vykreslující průměry ne a ne nalézt.
Mám asi tak dalších 1000 otázek, ale už mě bolí ruce od psaní. Můžeš mi alespoň s něčím pomoci? Byl bych ti vděčný.
Díky
Eda

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry vecer,
otazce "Bohužel, to mi nějak nefunguje. Kde je to zázračné tlačítko vykreslující průměry ne a ne nalézt. Můžeš mi alespoň s něčím pomoci?" prilis nerozumim?? Na jakem zdroji grafu to nemuzete nalezt? Vzdy jsem dost casto otevreny a budu i tentokrat: cekaji na Vas mnohem a mnohem slozitejsi veci nez hledani zazracneho tlacitka pro MA.

S pozdravem,

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

"Nad grafem jsou údaje např. DATE=07/05/05 o/h/l/c = 2492 2630 2490 2576 +14-0 166954 689482. ok.....
...Co znamenají další čísla +14-0 166954 689482 mohu jen hádat...."

Edo,

1) +14-0 = "change" = změna ceny po uzavření proti předchozímu dnu

2) 166954 = "total volume" = celkový objem obchodů uzavřených toho dne VE VŠECH AKTIVNÍCH kontraktech

3) 689482 = "total open interest" = celkový počet otevřených obchodů k danému dni opět VE VŠECH AKTIVNÍCH kontraktech.

Asi bych ti pomohla i s klouzavými průměry, ale nevím, na jaké grafy se díváš...

Zdraví

Anita

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Edo,

zkus se kouknout třeba i po jiných grafech. Já osobně používám grafy od PFG (Peregrine Financial Group), když to zadáš do Googlu určitě ti jejich stránky vyjedou. Musíš si najít to, co bude vyhovovat tobě.

Neklesej na mysli. Na začátku toho je na člověka opravdu hodně, ale postupem času to začne vše dávat smysl. Jinak Libic má pravdu v bodoucnu budeš řešit daleko horší problémy. Nic neupěchej!

Já osobně pokud mi něco nejde, tak se na ten problém soustředím tak dlouho dokud ho nevyřeším. Teprve potom se pouštím dál.

Neváhej se na cokoliv zeptat v tomto fóru.

Jakub

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...