Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

klouzavé průměry


Jarda

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 102
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Jardo,

ja pouzivam MA jako jednu ze strategii. V podstate jedu MA na komodity i akcie, docela dobre mi funguji dvojite MA, pouzivam 9 a 18. Kdyz dostavam signaly, dost ten den zvazuju, jestli nebyly nejaky reporty (hlavne v grains a energies) a teprve az na zaklade prihlednuti k fundamentalnim informacim zvazuju, jestli pozici vzit nebo ne.
Zdravim,
J.H.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Ahoj Báro ,

Otázka není hloupá já taky teprve začínám a sleduji každou informaci a diskusi velice pozorně , no a věř mi že mám taky spoustu otázek a málo odpovědí .
Víš klouzavé průměry mne taky zajímají a skutečně najdeš na Finančníku odpověď na skoro každou otázku která tě napadne (klouzavé průměry / kapitola č14), ale i já bych potřeboval spoustu věcí vysvětlit polopatě . Zrovna takové klouzavé průměry , technicky tomu rozumím velmi dobře , ale prakticky se v tom trošku ztrácím .

Renda

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

váš dotaz rozhodně není hloupý, každý začátečník se cítí v začátcích trochu zmatený - nebyli jsme na tom v začátcích o nic lépe.
K Vašemu dotazu - ano, pokud graf neprotne MA, pak by vás to mělo nechat ledově chladným, protože pokud trh neprotne MA, nedostáváte žádný signál ke vstupu do pozice. Pokud trh protne MA, je to signál k nákupu nebo prodeji - viz. kapitola v našem bezplatném manuálu. Zde je navíc důležité sledovat, kdy k protnutí došlo. Pokud například došlo k protnutí v den, kdy byl vyhlášen nějaký důležitý report a trh udělal mnohem větší, volatilnější pohyb než obvykle, docela možná mohlo jít jen o určitou momentální emoci velké skupiny spekulantů a toto protnutí nemusí mít další den už přílišnou váhu. V den reportů je třeba být obezřetnější - k rozhodování o vstupu do pozic během reportů je třeba získat určitý cit, který se, pokud vydržíte, dostaví tak nějak automaticky postupem času.

Zdravím,
Tomáš / FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Nevím čím to, ale mně klouzavé průmery také velmi vyhovují. Jsou pro mne jedním z primárních vodítek - prozatím v papírových obchodech. Jsou jednoduché, ale vždy si trendy ještě potvrzuji dalšími vodítky jako pohled do historie, dívám se na aktuální uzavírací hodnoty a gapy.
Za tu dobu, co dělám "papírové" rozbory jsem si všiml, že největší úskalí obchodů je právě ta psychika a určování SL. Klouzavé průměry totiž nevyjdou vždy. Respektive, vyjdou dokonce méně často než nevyjdou!!! Jenže když pak vyjdou, tak to zase stojí za to :-)
Několikrát za sebou se například stane, že určený trend naskočí, ale po chvilince udělá korekci. Ta korekce je někdy tak silná, že mne to zachytí můj SL a jsem venku se ztrátou. Jindy dojde k úplnému otočení trendu a jsem zase v SL. Ale pak přijde úspěch a ten téměř vždy předčí ztráty. Takže moje lekce teď zní: věř ve statistiku více, než svým pocitům.

Poslední dobou také zkouším takovou malou hru se SL: když mám více uspokojivých vodítek, že trend půjde mnou určeným směrem, dám si SL trochu více riskantnější (aby mne nevyhodil při případné korekci) a když si moc jistý nejsem, tak SL "utáhnu". Co si o tomhle myslíte?

PS: Obchoduji "začátečnické" trhy - kukuřici, cukr, sojový olej, a hovězí.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

×
×
  • Vytvořit...