Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Přerolování


Izmael

Doporučené příspěvky

Dobrý večer,
měl bych několik souvisejících dotazů:
a, podle čeho si hlídáte konec kontraktního měsíce?
b, jak v praxi provádíte přerolování z jednoho kontraktního měsíce do dalšího?
c, lze přerolování provést v TNT Accounting & Trade Simulation Plug-in?
Mějte se hezky
Izmael

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

Mám dotaz ohledně "přerolování"

Pokud to chápu dobře, tak je potřeba před koncem kontraktního měsíce uzavřít svoje pozice a otevřít je v následujícím kontraktním měsíci. To mi ale vzhledem k poplatkům připadne neekonomické.

Není lepší spekulovat na nějakém kontraktním měsíci, který je více vzdálený od konkrétního data? Ne samozřejmě moc, aby byla dostatečná nákupní/prodejní síla.

Nebo se "přerolování" v praxi řeší nějak bez poplatků???

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Přerolování probíhá přesně tak jak popisujete - kontrakt se uzavře v jednom měsící a otevře v druhém (používá se pro to spread order s použitím market ceny, takže příkaz je uskutečněn opravdu vždy na obou stranách). Komise se platí standardní, ale pokud někdo spekuluje tak, že je v pozici několik měsíců a dojde tak přerolování, většinou míří k takovému zisku (řádově tisíce až desetitísce dolarů), že nějaká komise 20 - 30 RT je v tomto ohledu naprosto zanedbatelná.
xtrader

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...
  • 5 týdnů později...

Jestli to chápu dobře, tak většina komodit má svůj kontraktní měsíc. To znamená, pokud mě zajímá CN05 a já se nacházím v březnu 2005 nemusím na konci každého měsíce uzavírat své pozice a na začátku nového otevírat a tímto způsobem jít až do července? Prostě setrvám od března, kdy nakoupím 1 kontrakt CN05 až do července?

To byla má původní otázka na Tomnese, ale poněvadž s "přerolováním" nemá zkušennosti zajímal by mě názor Vás - "XTRADERA".
Samozřejmě jsem četl váš příspěvek. Píšete, že přerolujeme z jednoho měsíce na druhý. To znamená z jakéhokoliv měsíce (např.duben, červen nejsou vedeny u corn jako kontraktní měsíce dodání) nebo pouze z kontraktního měsíce dodání (z března přeroluji na květen, z května na červenec, vycházím z údajů burzy o měsících doručení u corn = HKNUZ)? Pokud vezmu v potaz můj příklad s vaší odpovědí, vychází mi z toho, že musím přerolovat na konci každého měsíce (je jedno jestli se jedná o měsíc dodání nebo "běžný" měsíc), v mém případě od března do července.
Co se týče FND a LTD ty předpokládám jsou pouze u kontraktních měsíců dodání v případě corn HKNUZ. U ostatních měsíců bych se tím nemusel zabývat.
Píšete zde o použití typu příkazu spread order s použitím market ceny. Na jakém principu pracuje "spread order"?
Můžete uvést názorně na nějakém příkladu jak takové přerolování vypadá?

Děkuji předem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

jak jsem si dnes zkousel moji obchodni strategii na historickych grafech, tak jsem musel v jednom z obchodu pouzit prerolovani do dalsiho kontraktniho mesice. Ted vam trochu popisi dany obchod:
28.2.1995 jsem vstoupil do dlouhe pozice v Corn (breznovy kontraktni mesic) za cenu 234,5 a 21.3. bych si svoji pozici nechal prerolovat do dalsiho kontraktniho mesice (kvetnovy) s otevrenym profitem kolem $250 (cena se 21.3. pohybovala kolem 240). Ale v kvetnovem kontraktnim mesici se cena 21.3. pohybovala kolem 245, takze mam to chapat tak, ze muj otevreny profit diky prerolovani vzroste na asi $500??
Anebo prerolovani probiha tak, ze se mi uzavre pozice v breznovem kontraktnim mesici dejme tomu s profitem $250 a otevre se mi nova pozice v kvetnovem mesici na cene 245 s profitem $250? A onen 5 bodovy skok nehraje zadnou roli?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 years later...

Mam podobny problem s rollovanim. Obchodoval sem si nanecisto v platforme od X-trade brokers.
Koupil jsem 1 lot WHEAT za 769,10 a uzavřel na 781,65. Zisk delal 89 722 Kc. X-trade brokers mi ale sebrali kvuli rollovani pozice na dalsi mesic asi 200 000 Kc ve swapových bodech. Uprimne tento krok nechapu, mailoval jsem si s nimi a porozumel sem ze rollovani muze ovlivnit cenu komodity a pokud sem pozici neuzavrel tak mi seberou co dela rozdil mezi cenou stareho a noveho kontraktu. Ale je to opravdu pravda nebo je to jen trik jak firma vydelava? Vpodstate sem na tomto "ziskovem" obchode ztratil nastesti jen imaginarnich 110 000,-.
Je nutne tedy sledovat kazdy den informace zda-li se nebude probihat rollovani, pokud chci v pozici setrvat po dobu nekolika tydnu?
Dekuji

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

Zdar,
rolování do dalšího kontraktního měsíce je prostě uzavření současné pozice před expirací kontraktu, tím se celý obchod uzavře a přičtou se zisky a ztráty a dále otevření nové pozice v nějakém vzdálenějším kontraktním měsíci - lze klidně i říci že je to nový obchod, ten předchozí je vypořádán a tento pokračuje. Tudíž se platí plné poplatky a navíc se nesou náklady na spread, zisk tam nikde nevznikne pokud je cena vzdálenějšího kontraktu výše (ale bylo by to super), ale naopak, o část zisku o velikosti spreadu mezi danými kontrakty přijdeme - můžeme jej i získat, ale jen v případě, že vzdálenější kontraktní měsíce se obchodují levněji než ten expirující (long pozice) a cena půjde i dále nahoru.

Kdo chce držet déle, může koupit vzdálenější kontrakt, nebo do něj přerolovat. Problém je, že vzdálenější kontrakty bývají dražšší a náklady na spread jsou vyšší, tak může být, že dvojí rolování bude výhodnější než nákup vzdálenějšího kontraktu (a nemusí), zde nastává ta alchymie do které už vstupují faktory jako vývoj spreadu a výše komise.

U ETF nebo CFD za vás roluje emitent nebo market maker a náklady viz výše jsou započteny v ceně, nelze je nijak ovlivnit.





Link to comment
Sdílet pomocí služby

ještě ten spread order, je to prostě:

SELL současný BUY vzdálenější

v případě že jste v současném long, se pozice v tomto zavře a ve vzdálenějším se nová otevře

v případě že jste flat (bez pozice) by se jednalo o otevření spreadového obchodu, drželi byste současně dvě opačné pozice v různých kontraktních měsících (viz obchodování spreadů)

takže pokud není k dispozici spread order, stačí to ručně zavřít v současném měsící a otevřít v tom vzdálenějším

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 7 years later...

Zdravím,

chystám se backtestovat produkty Corn a Sugar, ale nevím, jak si počínat s přerolováním na další termín dodání. Svoji strategii chci plně zautomatizovat a obchoduji na denních grafech, čímž se vystavuji riziku otevřené pozice do FND/LTD. Průměrná doba držení pozice je něco kolem 25-40 dní. Nevěděl by někdo, jak si s tímto problémem počínat? 

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...
×
×
  • Vytvořit...