Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Opravdu je to tak super???


Honda

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 109
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Protože super je to, až když to umíš. Toto umění ovšem chce velice mnoho práce,odvahy, sebekázně a chuti vítězit i prohrávat.Proto je to všechno složité, ale zároveň i krásné.Většina lidí však chce život jednoduchý a pohodlný-to však
komoditní obchod,ani život sám,není.
Hezký večer

Ivan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den,
jen strucne:
1] v CR je vseobecne povedomi o obchodovani na burze na velmi nizke urovni a proto to nedelaji vsichni. Sam jiste vidite, jak prudce se zvysuje popularita i mezi lidmi zijicimi v CR.
2] Ano, vydelky na burze jsou skvele, pokud se budete ridit pravidly, o kterych se tu mnoho obchodniku rozepisuje.

Ted uz je jen na Vas, zda-li se uchopite teto moznosti financni samostatnosti, nebo jestli budete i nadale pokracovat cestou "jistoty".

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den,

dle meho soudu muze byt komoditní obchodovani velice vydelavajici bussines. Sam sice zatim neobchoduji, ale neni to z duvodu ze bych tomu neveril spis je to o tom ze neni co uspechat a stale je mnoho infomarci ktere je treba vstrebavat.

Na otazku proc to nedelaji vsichni bych odpovedel asi takto.
Ze zacatku jsem byl nadseny timto zpusobem vydelku, predstavoval jsem si co si koupim atd :) zminoval jsem svym znamym, ze jsem nasel poklad a jestli by ho nechteli se mnou vykopat (spolupracovat na sebevzdelavani).
Ale z mych zkusenosti se mi lidi bud vysmali, protoze se domnivali ze je to dalsi trik jak prijit o penize nebo me proste odmitali poslouchat z duvodu ze si mysleli, ze jde o hazardi hru, nekteri to prirovnavali ke hre rulety padne cerna nebo cervena :).
To je jedna skupina lidi, ktera odsoudi tuto moznost podnikani aniz by si o tom neco zjistili. Navic neznam podnikani, krome obchodovani na burze, kde neexistuje konkurence!!

Ano hodne lidi neuspeje, ale podle me to neni v tom ze je to az tak hazardni hra ale v tom ze si dovoli hrat hazardni hru, chteji mit max. zisk a z toho duvodu hodne riskuji (nepouzivaji SL, nebo ho pousavaji zpet misto aby vystoupili z trhu diky predem stanovenemu maximalnimu risku). Je to tady stale omylano dokola (a je to dobre, ze tomu tak je) tech duvodu je vic staci jen cist. Psychologie je nejvetsi zbran, pote obchodni system a MM.

Snad vam nektery trader napise jake jsou vydelky, ale nemyslim si ze je to podstatne to tu psat, pokud budete brat komodity jako zdroj vysokych prijmu, tak asi najdete pri papertradingu dobry system (ja treba na papertradingu udelal z 3000$ necelych 10 000$ za rok a pul obchodoval jsem CORN) ale jakmile vstoupite do ostreho trhu tak vas tato predstava muze znicit.

PS: Pokud jste tak neucinil stahnete si manual a vytisknete, doporucuji ho precist vickrat, je zde take mnoho skvelych clanku chce to proste jen chtit uspet a venovat tomu cas.


tod pohled zacatecnika :D

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

zda-li to bude super, záleží jen a jen na vás. Tento server nikomu nic nevnucuje, nikoho do ničeho nenutí. Tento server pouze ukazuje naprosto legální a funkční cestu za finanční svobodou. Jak se jí kdo zhostí záleží už na něm samotném. Peníze samozřejmě nepadají z nebe samy od sebe a je třeba i něco obětovat. Jinak proč to nedělá každý je snadné - lidé mají tendenci všechno čemu nerozumí raději označit za "podvod" nebo "příliš riskantní věci" a tak se podobným příležitostem vyhýbají, nebo se jimi jakkoliv hlouběji nezabývají.

S pozdravem,
Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pánové,
dovolím si připojit pár poznatků.

Někteří jedinci např. nepodnikají, protože na to nemají povahu, někteří zase nemohou ze stejného důvodu nikdy obchodovat komodity.

Na začátku jsem přemýšlel nad stejnými otázkami.
Taky jsem to diskutoval se spoustou lidí - reakce (co neznám, toho se bojím)
Následně jsem zjistil, že je to primitivní business, který ovšem vyžaduje určité změny v myšlení, to ale není většina lidí ochotna přijmout.
Možná proto, že je to tak jednoduchý princip, tak tomu většina lidí nevěří.
I když je to jednoduchý princip, přijmout ho za svůj, je dost těžký.

Další problém je v tom, že trvá měsíce, než se člověk jaksi vymotá ze všech informací a přijme aspoň částečně princip obchodování za samozřejmost. Další velká část lidí nevydrží. I tady na fóru je vidět docela velká obměna zúčastněných.
Nejhorší je okolí, které se začínajícím obchodníkům začne vysmívat, tím ho znejistí a on sám začne pochybovat.

Mohu osobně potvrdit, že to není jednoduché, ale ani o nic složitější, než jakýkoli jiný business. Jen to ze začátku zabere mraky času, který se musí obětovat. Potom je důležité sbírat zkušenosti (jako v každém jiném busin.) Následně se dostaví úspěch, byť zatím jen částečný.

To jsou důvody, proč to nedělají všichni a nikdy taky dělat nebudou.

Jak velké peníze se dají vydělat, bych vůbec neřešil. Důležité je, že to záleží jen a jen na Vás. Nikdo Vás neokrade, nezůstane dlužen peníze, nevyhodí z nájmu, nepodrazí, atd... Je to jen na Vás.


Bohdan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den "Hondo",
na vyse uvedenych prispevcich je videt, ze kazdy musel obchodovani neco obetovat: cas, uceni, zmenu atd. Stojite na zcela stejne startovni care, jako kazdy, kdo se propracoval k profitovemu obchodovani. V zivote je pro mnoho lidi mnohem jednodussi najit duvod, proc nevybocovat z "jistoty" a pritom obchodovani na burze neni rizikove. "Rizikove" je jen proto, ze jej lide rizikovym delaji na zaklade neznalosti burzovniho prostredi.

Preji mnoho uspechu!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Hondo,
připojím se k těm ostatním, ačkoli jsem zatím jen ve stádiu papertadování (už dlouho :)). Podle mých vlastních zkušeností: větší část lidí, kterým jsem o této možnosti řekl, to odbyla mávnutím ruky, s tím, že jsem naletěl zase nějakému podvodu, a nestálo jim za to ani se na stránky finančníka podívat. Druhá část lidí, ta značně menší, si přečetla manuál a pochopila, že se o žádný podvod nejedná - k tomu skutečně stačí jen trochu logické myšlení a IQ o něco větší než má orangutan. :) Jenže v okamžiku, kdy se do toho chtěli pustit, zjistili, kolik studium a testování zabere času, a rozhodli se dát přednost něčemu jinému - rodině, kamarádům, koníčkům, zaměstnání, hospodě... Je to takové trochu krátkozraké myšlení. Pokud by byli ochotni do učení investovat těch pár měsíců, možná by časem jako tradeři na plný úvazek zjistili, že toho času na všechno ostatní mají najednou daleko víc, než jako zaměstnanci či věčně upachtění podnikatelé :).
Takže je to skutečně jen na vás.
Hodně štěstí, Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To namodro:
perfektně vystihnuté, mám naprosto stejné zkušenosti, ovšem s tím, že ze všech známých, které jsem s tím seznámil,
pouze jeden projevil zájem a zdá se, že ho chytlo stejně jako mě.
To Honda:
Proč to tedy nedělají všichni? Málokdo uvěří, že je to opravdu možné a považují to za podvod. Ti, kteří by tomu i celkem
věřili, nemají takovou víru aby vydrželi to období, kdy se musí poctivě učit a studovat, protože bez studia a přípravy
je to pouze hazard, na který dříve či později doplatí. Často jsem se setkal i s názorem - "no já bych stejně nedal dohromady ty peníze pro začátek" a tím je to pro ně vyřízené.
Takže shrnuto: teoreticky to může dělat opravdu každý, ale pouze velice malá část vydrží, ovšem ti kteří vydrží a překonají počáteční psychický nápor a první neúspěchy se dočkají opravdu skvělé odměny ve formě neomezených zisků a zejména toho, co je pro mě absolutně největší priorita - svobody a to svobody jak časové, tak finanční.
Komodity můžete obchodovat z kteréhokoliv místa na světě, kde je možnost připojení na internet, takže Vám dávají
i absolutní svobodu k rozhodnutí, odkud chcete momentálně obchodovat a zda chcete v ten daný den či týden, či měsíc obchodovat.
Pokud Vás komodity oslovily a zaujaly, přeji Vám abyste vydržel a dosáhl svobody.
Pietro

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To all
Takove vlakno je tu myslim uz po nekolikate, vzdycky obdivuji silu lidi, kteri se zapoji do diskuze, aby po x-te odpovedeli to same uzivateli, ktery zalozi vlakno a uz nikdy v nem na nic nezareaguje.. ja si dokonce myslim , ze reakce na svuj dotaz ani necte jen chce provokovat.. (pokud user Honda takovy neni tak pardon :) )

Takze Vam vsem co zde odpovidate skladam poklonu, za vasi bezmeznou trpelivost...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj PitBoss. Jsem rad ze pises do diskuse kterou jsem zacal ja sam. Bohuzel, nebo spis bohudik nemas pravdu v tom ze si ani nectu to co mi lide odpovidaji, nebo nijak nereaguji. Dekuju vsem kteri mi odpovidaji. Ja jsem na tyto stranky prisel uplne cirou nahodou asi pred tydnem. Zaujalo me to a zazral jsem se do jejich cteni. Stahnul jsem si vsechny stranky z komoditniho manualu a kazdy den si je ctu a ucim se. Jenom mi ze zacatku to vsechno pripadalo uplne nemozne. Neco jako kdyz vam na jakemkoli skoleni obchodniho systemu "letadla" tlucou do hlavy jak z vas bude za rok bohac atd.atd. Takze se vsichni prosim nezlobte ze jsem znova otevrel novou diskuzi kterou uz jste tu asi mely.
Rozhodne si myslim, nebo spis jsem presvedcenej, ze do toho pujdu taky tak jako vy. Pracuji na lodi v pacifiku jako kuchar a uz mi to vareni trochu leze krkem. Nejaky ten dolar mam usetreny a tak bych je prave chtel nejak zhodnotit. Jestli tento zpusob prace znamena to, ze bych se tomu mohl venovat pozdeji jako hlavni pracovni pomer, tak je to super a JDU DO TOHO. No co dodat, snad jenom to ze mam pred sebou pekny kus prace. Tak ahoj vsem a DIKY!!!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim Honda,

Predne jsem rad ze nejsi ten pripad, ktery jsem popsal ve svem predchozim prispevku...
Schvalne jsem nepsal jestli to je, nebo neni super, protoze je to podle me zcela individualni a pokud ja osobne zatim pouze papertraduji tak myslim, ze ani nemam kredit se k tomuto objektivne vyjadrit.. Pokud mas nasetrene penize nutne pro start, tak bych je do toho nevlozil, dokud bych podle sveho nejcistsiho vedomi a svedomi nemyslel , ze je v tom hned neustrelim a ze jsem udelal vse proto, abych uspel.. Bohuzel ja zatim vidim, ze se vzdy najde neco co jsem v priprave podcenil a tak bych si za pripadny neuspech v realu mohl pouze ja sam...

Link to comment
Sdílet pomocí služby


Dobrý den všichni,
na některé otázky se dá odpovědět nekonečným množstvím odpovědí, určitě platí obecné důvody, zde již zmiňované(lenost, nedůvěra...), a potom jednoduše - není vše určeno pro každého. Někomu prostě jakékoli obchody nic neříkají, prostě ho to nebaví a když vás něco nebaví, prostě nemůžete mít úspěch, někdo na komoditní obchodování jaktěživo nenarazí, nikdy se o něm nic nedoví a nebo v nesprávnou dobu, to je taky dost důležitý, aby se věci staly v určitý čas na určitémmístě, někdo má hromadu špatných zkušeností z různých minulých investicí a už se bojí, atd. atd. A v neposlední, vlastně v první řadě osud. Aby život za něco stál, musí pro to člověk udělat vždycky maximum a když nevyjde, nedá se nic dělat, je to prostě osud, ale mám čistý svědomí, udělal jsem co jsem mohl a jdu dál...
Jsem začátečník (2 měsíce), ještě ani papírově netrénuji, tyto stránky se mi objevily, když jsem hledala informace
na hony vzdálené obchodování, ale bylo mi hned jasný, že to je ono. A taky mi bylo hned jasný, že u cíle nebudu hned, nejen proto, že mám málo času (3děti), ale jednoduše proto, že nestačí si přečíst pár grafů a jít do toho. Ale to se mi na tom líbí snad nejvíc, že to není zadarmo. Možná nikdy nebudu úspěšný spekulant, třeba zjistím, že prostě na to nemám (ale věřím že to bude naopak), ale už ta cesta stojí za to, protože jako každá správná cesta v sobě obsahuje sebepoznávání a hodně práce sám na sobě a to je velký zisk.
Jinak na začátku knihy J.D.Schwagera: The New Market Wizards je takovej kratičkej příběh (The Jademaster), je moc pěknej, ale já už musím teď běžet, tak příště vám ho povím.
Dobré obchody a zářivé podzimní dny, zdraví Iveta.
Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jsme nováček, v komoditách jsem sotva začal paper trading, přesto si dovolím přidat svůj (kacířský) názor:

Lidé se tomuto businessu nevěnují také proto, protože akcie, futures a další deriváty jsou riskantní. Míra rizika roste s tím jak velkou páku (poměr vlastních a vypůjčených peněz) k obchodování použijete. Čím více peněz si půjčíte, tím víc riskujete - to znamená můžete o víc přijít ale i víc vydělat.

Riziko můžete omezit (ale nikdy ne zcela vyloučit) nějakým obchodním systémem - kombinací TA a hlavně money managementu, případně diversifikací rizika.
Proč nejde riziko úplně vyloučit? Protože obchodní systém může být postaven pouze na statistice minulého chování. Minulé chování trhů se může oproti předpokladům měnit (asi se jinak chovaly trhy v 70-tých letech, kdy na nich hráli pouze velcí hráči a jinak se chovají dnes, kdy má přes internet přístup k trhu každý s pár tisíci dolarů v kapse).

Komodity jsou oproti akciím více rizikové - není tu záchraná vesta v podobě dividend (když koupím akcii a budu jí držet dost dlouho, velmi pravděpodobně se nějaké dividendy dočkám), obchodují se v tak velkých objemech, že prakticky je můžete obchodovat pouze za použití velké páky, marginy jsou na komoditách menší než na akciích, . Díky tomu se také dají na komoditách vydělat pohádkové příjmy nebo také přijít o všechno jako 80 procent obchodníků. Abyste nepatřil mezi těch 80 ale mezi těch 20, musíte věnovat víc úsilí a času studiu a hledání systému, který to veliké riziko omezí. Cesty určitě jsou (jak je tu tvůrci webu popisují, díky za to), ale nejsou 100 procentně zaručeny (jak také tvůrci webu upozorňují v některých upozorněních)





Link to comment
Sdílet pomocí služby

Myk,
riziko je relativní pojem. Někomu přijde riskantní obchodování, jinému dělat jednatele nějaké české firmě mající zaměstnance, jinému se může zdát bezpečné makat celý život za mzdu a v 50ti doufat, že zůstane v práci a nepůjde na podporu (což mě osobně přijde jako risk). Ale máte pravdu, že velká páka je nástroj, se kterým se musí opatrně. A o tom to právě je. V komoditách nejvíce prodělávají lidé, kteří nemají žádnou pokoru, snahu učit se a žádnou vytrvalost. Je to jako když si mladý člověk ihned po autoškole koupí opravdu hodně silnou motorku a projíždí se po městě hodně rychle – taky to hodně často dobře nedopadne.
Oproti akciím jsou komodity rychlejší. Je-li to rizikovější – ano pro lidi kteří nevědí co dělají. Takoví lidé budou ztrácet v akciích pomaleji, ale v konečném důsledku ztratí stejně....

Jinak komodity nejsou o tom, že se dají vydělávat pohádkové příjmy nebo přijít o všechno. To jsou krajní meze, stejně jako v libovolném jiném podnikání. Pokud si uděláte stavební firmu, také můžete mít jednou doslova globální světové impérium nebo přijít totálně na buben. Ale pokud budete dělat poctivě a správně, s největší pravděpodobností budete mít profitující firmičku střední velikosti. A stejně tak je to s komoditami – střední cesta znamená prostě slušnej příjem :) A že 80% lidí přijde o všechno, to jsem opravdu ještě neslyšel a osobně ani nikoho takového neznám. Ano 80% obchodníků patrně tratí – to znamená pustí se do toho, udělá pár obchodů, patrně vytvoří ztrátu a jdou si hledat jinou zábavu. Pokud jsou však jenom trochu inteligentní, používají stop-loss a pracují s rozumnými trhy rozhodně „nepřijdou o všechno“.

Prostě spekulace dokáží být business jako každý jiný. Nemusí to být nějaké extrémní podnikání alá Kožený, ale konkrétní styl hodně záleží na každém obchodníkovi. Výhodou spekulací je však fakt, že si to každý může donekonečna zdarma trénovat na papíře – takovou výhodu v jiném businessu nemáte a jelikož připravený obchodník pak ví přesně do čeho jde, tak podle mého názoru riskují opravdu především ti, kterým zavolá nějaký makléř po telefonu a oni uvěří oné pohádce, že právě teď jde komodita xy nahoru a je dobré ji nakupovat :)

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...