Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

lze pomocí technických ukazatelů vydělat


Sardaukar

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,
k tomuto zamyšlení mě přivedl článek vyvracející účinnost tech. analýz.Podle mě má částečně pravdu....nemůže přece nikdo vydělat na tom,že obchoduje to co miliony ostatních, protože všechny peníze co z komoditních trhů odejdou,tam také musely přijít a jestliže přicházejí z kapes těch, kteří obchodují např. podle strategie xy tak ve stejném poměru by se měly přesunout zpátky do kapes těchto obchodníků.Myslím si, že možnost jak vydělat v komoditách je buď vymyslet nějaký tech. ukazatel, který bude přispůsoben trhům, v té podobě v jaké jsou teď.Nebo mít skvělé fundamentální informace.Obchodovat s formacemi,jenž byly vymyšleny v době, kdy právě tyto formace ještě trh neovlivňovaly, je dle mého názoru hloupost.Staré formace jako třeba double top opravdu fungovaly v době, kdy je obchodovalo jen pár jedniců, kteří svým objemem obchodů ovlivňovali trhy nijak zásadně.....teď už přece tyto formace užívá každy a tím pádem je jejich účinek zploštěn, je to jako kdyby 1000 obchodníků obchodovalo na jednom trhu stále stejnou formaci....pak by eventuální výdělky a prodělky byly jen dílem náhody.
Nechci vypadat jako nevěřící Tomáš, co jen kazí ostatním náladu a byl bych rád kdyby mi to někdo vyvrátil, ale asi začnu vymýšlet svou strategii :)

Tak, snad jsem neodradil nováčky....a přeju hezký den

Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 35
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Zdravim,

ja sice nejsem skutecny trader - prozatim jsem pouze u papertradingu. Nic to ale nemeni na faktu, ze dle realnych grafu - a ciste a pouze na zaklade technicke analyzy - vydelavam (papirove) slusne penize. Takze at uz je to jakkoliv, mozna to fungovat "nemuze", ale nemeni to nic na faktu, ze to funguje. :-) A to je, dle meho nazoru, mnohem podstatnejsi.

Hezky den,

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

já k tomu mohu říci pouze jedno. Osobně v intradenním obchodování vydělávám na formaci double top/bottom velmi značné peníze. Účastníci v diskusi, kde se živě probírají intradenní obchody, to mohu jenom potvrdit. Dokonce i uživatel Libic zde nedávno psal, jak se zúčastnil akce obchodníka, který za 4 roky vydělal v trzích 7 milionů dolarů právě na tak nejzákladnějších nástrojích TA, jako je double top/bottom a trendové čáry.
Osobně si myslím, že by si měl nejprve každý sám otestovat a sám ověřit, zda-li daná věc funguje nebo nefunguje a pak terpve začít reagovat na základě názorů článků, brokerů, příbuzných, apod.

Zdravím,
Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den Sardaukare,
mate pravdu! TA nefunguje. Mnoho lidi zde ve foru obchoduje jen dle TA, stejne jako ja a vsichni si vydelavaji penize. Abych nezapomel, myslim, ze tu neni nikdo, kdo by vymyslel vlastni indikator. Cely den jsme doma u PC, jsme na volne noze, ale je mozne, ze uz temer rok vsichni lzeme a penize nam nosi jezisek:-))

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nevím, jestli se mi to jenom zdá, nebo co, ale mám pocit, že každý kdo přijde na tento server ze všeho nejdříve hledá miliony důvodů, proč by to nemělo fungovat - než aby si raději vyzkoušeli, že to skutečně funguje :-) Ale co, problém každého. Kdo si chce hledat důvody proč to nefunguje, tomu to fungovat nebude. Já osobně obchoduji převážně double top / bottom (intradenně) a zatím jsem neměl ztrátový měsíc. Občas udělám na formaci DT/B i kolem 400-500 USD na kontrakt. Úspěšnost mám kolem 60-70 procent. Dost slušný na něco, co nefunguje :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim Sardaukare, všechny články co jsi četl mají pravdu, ta TA vůbec nefunguje, vždyť to ani není logicky možné aby fungovala, to by potom vydělával přece každý ne? Na tomto servru je jen parta bláznů co si to namlouvá a klame nové příchozí. Já bych tyto stránky okamžitě smazal z prohlížeče a radši na ně zapoměl, aby mě to přeci jenom nepokoušelo to taky zkusit. Co když čtu třeba jenom blbý články, od těch co ani pořádně neví o čem píšou??? No a malý červíček je v hlavě a už se ho nezbavíš, zkusíš to, začneš číst jiné články a najednou je ten svět trochu jiný, lepší, je něco co tě opravdu vzalo a záleží jen na tobě jestli to funguje nebo ne. Ale to je jen pohádka od jednoho z těch bláznů. Honem na tyto stránky zapomeň nebo dopadneš stejně.
Příjemná léta strávená nad TA přeje Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pánové klid !!!

Dám konkrétní příklad pro Martina:

já osobně obchoduji fyzicky se zlatem. Včera jsem fixoval cenu zlata - je to trága. Spousta spekulantů se napakovala na dost značném růstu zlata na burze. Já jsem ho musel zaplatit teď, protože ho potřebuji a stálo mě to brutálně více, než před dvěma měsíci. Z toho vypl. že zvýšenou cenu zaplatí také spotřebitel. Ne ta druhá polovina spekulantů, ale třeba jen třetina, nebo i méně. Nemusí prodělat jeden spekulant, aby se napakoval druhý. Mohou vydělat oba. Já a miliony dalších musí zlato koupit od spešl banky, která ho pro nás kupuje fyz. na burze.

Komoditám zdar

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Martine!
K pochopení toho, proč formace fungují je třeba vzít v úvahu, že obchody nedělají naprogramované počítače, ale lidé. A lidé jsou značně ovlivnitelní chováním mas. Masová psychologie, to je to co hýbe trhem. Lidé se začnou chovat primitivně, když podlehnou masové psychóze. Nálady obchodujících mas oscilují od paniky až k bezmeznému nadšení a přes vystřízlivění zpět k depresi. A to ve svém důsledku vytváří po desetiletí se opakující patterny, jichž chladně a racionálně uvažující tradeři jsou schopni využívat k dosahování zisků.
K tomu zvažte stovky různých a různě fungujících strategií a množství (ne)obchodníků, kteří naivně a nepřipraveně vstupují do trhů, podlehnou okamžitým náladám, tlaku médií apod., aby ztratili své peníze a opět zmizeli v nenávratnu.
Až bude namísto lidí na trzích obchodovat pouze 100% naprosto stejných a stejně naprogramovaných počítačů, pak nevydělá nikdo nic.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Břondo,
tyto věty mně ušetřili spoustu času čtením nových podnětů.Dá se to vyslovit jednodušeji a stručněji? Vlastně je to tak jednoduché, jenom kdyby na to člověk nezapomínal...Stačí si to promítnout do současných problémů s ptačí chřipkou, kdy farmaceutické koncerny jsou v "short pozici". škoda, že nedělám akcie.

Mecini

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pánové, nevím proč se vysmíváte v zásadě správnému dotazu. Tazatel se pouze se zeptal na něco o čem přemýšlí.

Martine,
také jsem o tom hodně přemýšlel a myslím si v podstatě to samé jako Břonda :
- pokud by na burze obchodovali pouze spekulanti pomocí TA, TA by zákonitě přestala fungovat. Zvrhlo by se to v závod o to, kdo vymysli lepší ukazatel a kdo obere ostatní.
- naštěstí to tak není, spousta obchodníků (a myslím že zejména velcí hráči) obchoduje na základě fundamentu. Velcí hráči nemohou obchodovatna základě TA, protože svými obchody podstatně ovlivňují trh. Když například potřebují koupit větší množství kontraktů, TA by jim ukázala, že poptávka převažuje,mění se trend a cena poletí vzhůru. Ale to sami tuší, když zadali velkou poptávku. Tohle zcela určitě platí pro akcie, kde obchodují velké investiční fondy, pro komodity to asi platí také, tady zase nakupují výrobci, ale spekulují tu i banky .
- na druhou stranu TA funguje právě pro malé obchodníky, signalizuje jim, kam jde většina, díky nespočetným variací obchodních systémů jsou akce malých obchodníků dobře rozprostřeny a netvoří tak většinu, která by zásadně ovlivňovala trh.
- v akciích díky tomu, že samotné podniky vydělávají peníze a v komoditách díky tomu, že je nakupují ti, kteří se zajišťují proti riziku změny ceny, se nejedná o hru s konečným součtem. To je rozdíl od sázek - tam je velmi podobný trh, i tam jsou lidé, kteří se tím úspěšně živí. Dokonce existují systémy, které stejně jako zde dokáží generovat stabilní profit - využívá se rozdílů kurzů v různých sázkových kancelářích. Podstatný rozdíl ale je, že se sázkaři obírají pouze mezi sebou, nikdo tam peníze nepřilévá z venku.
- ve futures kontraktech cena musí zákonitě konvergovat k ceně podkladového aktiva. Jak se blíží termín dodávky, je snadněji odhadnutelné, jáká bude cena. Proto se také někteří obchodníci řídí fundamentem.
- a v neposlední řadě přinášejí do systému peníze Ti, kteří to zkusí bez náležité přípravy, prodělají a odejdou. Čím víc jich je, tím víc vydělávají zkušení a znalí. Ale i bez nich to funguje, před třiceti lety se neobchodovalo tak masově a stejně se spousta traderů dokázala uživit.

Proto TA funguje.
Myk

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den,

to Martin: bez jakychkoliv emoci: zkuste si procist clanky, myslim, ze najdete odpovedi na Vase otazky.

to Myk: Myku, rad bych se zeptal, dle jakych hodnotovych algoritmu srovnavate obchodovani na burze a sazeni v sazkovych kancelarich? Pisete, ze se jedna o velmi podobny trh. Take bych se Vas rad zeptal, co Vas vede k zaveru, ze lide komunikujici na tomto foru jsou velmi podobni skupinam provozujicim srazy typu "letadlo", kde jste se velmi rozpacite tazal na otazky ohledne komodit a behem par dni podavate fundovane vyklady globalniho fungovani trhu.

Tesim se na Vasi odpoved.

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

pokud se nad TA trochu hlouběji zamyslíte, zjistíte, že některé formace fungují právě proto, že se nimi obchodnící řídí a čím více, tím lépe. Třeba právě zmiňovaný double top, začne se rýsovat na grafu, kde ho uvidí spousta obchodníků a ti si všichni řeknou: "Hele, double top, musím prodávat". Tento výprodej stlačí cenu a vyprovokuje další obchodníky: "Všichni prodávájí, to musím taky". Následuje další stlačení ceny. Takže obchodníci předpokládající, že vidí vznikající double top, ho vlastně svým jednáním vytvoří.

Sef

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mám na to jiný názor:

Pokud spousta obchodníků vidí double top a začne nabízet k prodeji, mohou stlačit cenu dolů svou nabídkou. Na druhé straně ale musí existovat podobná spousta obchodníků, kteří se double topem neřídí, protože někdo musí nabízené kontrakty koupit.
Čistě hypoteticky, kdyby se 100 procent obchodníků řídilo double top/bottom, pak by se při objevení formace sice srazila cena, ale nezobchodoval by se jediný kontrakt.

Kdyby se double top/bottom řídilo 80 procent (dle objemu) obchodníků, stejně pouze maximálně 20 procent by jich bylo schopných vydělat. Ostatní by sice umístili správné příkazy ve směru pohybu ceny, ale ty by se nezobchodovaly, nikdo by je nekoupil.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Libici,
snažím se nereagoval na osobní výpady, ale Vy mě k tomu nutíte.

Je mi cizí americký styl pozitivní motivace a jeden článěk zde na finančníku mi v tomto směru nesedl. Do diskuse jsem napsal příměr, že v článku byla samá pozitiva a optimismus a přišlo mi to jak na setkání Amway. Jestli jste si to vyložil jako tvrzení, že lidé zde na finančníku dělají nejaké letadlo, tak je mi líto, že jsem se špatně vyjádřil, rozhodně jsem to tak nemyslel. Docela mě mrzelo, když jste mě napadl osobním útokem, ale odolal jsem a nereagoval.

Dále mi Libici promiňte, že jsem vůbec něco napsal, netušil jsem, že sem smí psát odpovědi jen zkušení tradeři z komodit a ostatní ne. Já si myslel, že diskuse je o střetávání názorů. Nemám zájem rozvíjet osobní diskuse a proto prosím vraťme se k věcné podstatě. Jestli s něčím co jsem napsal nesouhlasíte, napište na věc svůj názor.

K sázkám:
Použil jsem špatně slovo velmi podobné,omlouvám se . Pro mne tu však jistá podobnost je z hlediska rozložení hráčů, spekulantů - na obou trzích jsou ti, kteří investují podle fundamentální analýzy a podle technické analýzy a existují brokeři a existují tradeři, kteří se na obou trzích úspěšně živí na úkor méně znalých. V sázkařině existují také profitabilní systémy, které stejně jako v komoditách mají série zisků a ztrát, ale v průměru jsou dlouhobě profitabilní.

Nepodávám zde fundované výklady globálního trhu, prezentuji svůj názor, který jsem si udělal, když jsem hledal odpověď na otázku, zda je investování na akciových a komoditních trzích gamblerství jako sázkařina. Ta odpověď je pro mne důležitá a umožňuje mi investovat do akcií a možná budu investovat i do komodit. Rozhodně ale nebudu sázet, i když můj známý mě nabízel možnost nahlédnutí do jeho několik let profitabilního sázkového systému, založenému na hedgování různých sázkových kurzů u různých sázkových společností proti sobě.

Myk



Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...