Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Přechod Russellu (ER2) na NY (ICE)


tomnes

Doporučené příspěvky

Zde zasílám vyjádření odborníka - svého brokera a analytika z brokerské společnosti Striker.com na tema prechodu Russellu 2000 (ER2) z CME na NY burzu:

Ahoj Petre a Tomasi,

mate pravdu, chysta se obchodovani mini Russellu na ICE --- burza ocekava spustit do 29.8.2007. CME ma stale licenci az do zari 2008 a podle jejiho sdeleni bude mini Russell stale obchodovat na Globexu do teto doby. Cili to vypada na tzv. side-by-side listing na Globexu a na ICE do zari 2008. Brokeri, kteri nabizi pristup na ICE v soucasnosti (napr. elektronicka bavlna, elektronicky cukr, atd.) v podstate nemusi delat nic (napr. Striker :), jen klientum oznami symbol pro moznost obchodovani mini Russellu na ICE. Ja osobne neocekavam razantni presun volume z Globexu a myslim, ze Globex bude stale dominantni az do doby nez CME vyexpiruje licence. Co je zajimave, je ze CME se chysta spustit novy kontrakt: CME/S&P E-mini Small Cap Stock Index Futures a ocekava, ze klienti obchodujici mini Russell budou prechazet prave na obchodovani tohoto kontraktu (Russell je take small cap index) --- uvidime, jak se to bude vyvijet. FAQs pro zavedeni mini Russellu na ICE: www.theice.com/publicdocs/nybot/NYBOT_Russsell_Agreement_FAQ.pdf


Martin Lembak
www.striker.com

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 140
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

diky, dalsi uzitecna informace.

pridavam link, ktery je u otazky 13, ktery uvadi poskytovatele real-time dat z NYBOTu.
www.nybot.com/marketReports/realTimeVendors/indexRealTimeVendors.htm

a jeste link z ICE o poskytovatelich realtime dat
www.theice.com/publicdocs/data/ICE_Data_Authorised_Distributors.pdf

chybi mezi nimi IB nebo treba i PFG a Striker jsem tam teda taky nenasel,v seznamu ICE neni ani TradeStation...jsou snad nektere spolecnosti jeste napojeny na nekoho v uvedenych seznamech nebo to funguje uplne jinak?
*utr*

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Toomasi,

jo to je pravda. o tom small capu mi rikal i muj znamy. ve finale se snad vsichni ve statech shodli ze nikdo nevi co se stane. nic podobneho jeste nebylo. uprime, pokud novy small cap udelaji dobre, lidi radi prejdou. jeste jsem necetl celou zpravu, ale pokud je pravda ze se to pojede az do zari 2008, tak je to v pohode a neni se ceho bat. ja sem myslel ze se to presune ted v zari, coz mi prislo uplne zvracene a proto jsem byl pesimista. takto rychle by to podle me neslo. takze jste me uklidnil a muzem dal vydelavat a ztracet :-))

ultrader,
TS myslim ICE neumi ted. ale vse se doporogramuje do te doby. od meho brokera vim ze se na to chystaji. ICE navic postavil svoje fee tak aby tf (novy er2) zachovali "nezdrazene".

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...
  • 7 months later...

Dnes mi broker (Infinity) poslal zpravu, ze maji do konce roku promo na EMD (ticker pro nahradu Russell 2000) za $1,5 rt/all-in (predpokladam, ze bylo mysleno all-inclusive vcetne exchange fees). Kdyz jsem se na to dival, tak prubeh je velice blizky ER2, ale volume zatim dost maly. Na ER2 mam na 3TF Avg(14) pres 1500 a EMD je to zatim kolem 100 kontraktu.

Adam

Link to comment
Sdílet pomocí služby

arosa,

ted se budou brolkeri a hlave burza snazit lidi donutit prejit a zachovat tak russell. aby od podzimu vsichni jen preklikli kontrakt a dal se jelo. stejne tak bude cme tlacit svoji 400stovku. takze sem zvedavy. tak nebo tak, pro nas to bude snad jen dobre. minimalne z duvodu lepsich poplatku

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

×
×
  • Vytvořit...