Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Prechod burz na elektronické obchodování - plusy/minusy


mutton47

Doporučené příspěvky

Rad bych navázal na clanek www.financnik.cz/komodity/zkusenosti/reportaz-navsteva-new-york.html

Reportaz z NY burz vyznela v podstate tak, ze konci nejaka vyznamna kapitola obchodovani. Protože všechno zlé je pro něco dobré, založil jsem toto vlákno. Zajimalo by mne co si i vy myslite o tomto prechodu... Zmeni se vase strategie? Nebo vubec? Jake to prinese vyhody?

Muj nazor na vec je, ze se jedna o dlouhodoby trend a tudiz jsme v podstate uz nekde v procesu. Dnes nezacina prechod na elektronicke obchodovani, ale v podstate uz nejakou dobu proste probiha. Cili neocekavam zadnou zasadni zmenu v chovani trhu. Jiz dnes preci napr. Crude Oil jede v noci elektronicky. Mozna i pres den, kdyz na parketu je par lidi a ti se vice mene nudi, prestoze objem obchodu jsou skoro 400.000 kontraktu.

Jaky je Vas nazor?
Diky za reakce.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já jsem sice začátečník, ale můj názor je že nebude mít vliv konec pitových obchodníků na trh. Protože opravdu nic nejde udělat hned a to je ta výhoda která trh vůbec neovlivní. Jen je škoda, že končí další klasika. Vždycky příjde líto když něco starého zaniká, člověk si pak uvědomí kouzlo o které přišel bohužel vědeckotechnickou evoluci nezastavíme tak budeme moci jen vzpomínat na staré krásné časy.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Sem by mal napisat niekdo, kdo bol, alebo pozna nejakych pitovych obchodnikov a toho nazor by som si rad precital. Pretoze taky trader vie, vcom boli a su rozdieli, alebo ake to malo vyhody ci nevyhody. A dokedy je este predpoklad, ze nejaky pitovy obchodnici na prakete este budu obchodovat. Alebo sa zavedie full papuckovu kulturu s pohodlia domova, ci plaze, lietadla, auta ci lode, kdekolvek na svete. :D

Mna by zaujimala aj ina vec, vyhody a nevyhody tradera, ktory este pracuje a full tradera na plny uvazok. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Osobně bych viděl přínos v možném zklidnění elektronickývh trhů během současných otevíracích hodin pitu. I když se Eurodollar obchoduje 23 hodin denně, tak ve 14:30 našeho času je občas vidět nepěkná divočárna - způsobená otevřením pitu a exekucí nahromaděných příkazů. Tohle kdyby zmizelo a trh se prostě hýbal postupně s právě se probudivšími obchodníky, tak bych to jedině uvítal. Rozložilo by se to obchodování do delších časových úseků - někdo by začal obchodovat v 14:00 někdo v 14:45 - prostě by nemusely být tak obrovské volume během pár vteřin a tím pádem celková panika :)

nuf

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zmeny povazuju za pozitivni. Kazda zmena, ktera priblizi moznost obchodovani vice lidem (na celem svete) je pozitivni. Je to vyhodou i pro ty, kteri uz jsou zkuseni a obchoduji radu let. Trh je vetsi, likvidnejsi,..
Tyhle "pocitacove" zmeny vidim ve vsech oborech. Treba auta driv konstruovali strojari s technickym vzdelanim (s tuzkou u prkna). Dnes je tomu jinak - delaji to pocitacovi experti na 3D modelovani. Muzem nostalgicky vzpominat, ale to jeste nikomu nepomohlo vydelat penize.
Budoucnost bude jeste prijemnejsi a zajimavejsi - staci jen se ji nebranit - pohybovat se na vlne vyvoje (= drzet se trendu).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 6 years later...

Určitě je to super, protože šanci má nyní skutečně každý. Věřím, že obchodování na pitu mělo své nezaměnitelné kouzlo, ale já bych si sebe na něm nedokázal v dlouhodobém horizontu představit. Vždy mi to přišlo jako válečná zóna, v níž se obchodníci podobali elitním vojákům. Dnes se trading přesunul doslova ke stolu, odkud tradeři , nyní již na úrovni generálů, tvoří strategické plány pro bitvu.

Co se týče moderních vychytávek s tím spojených jako mobily a tablety, tak k těm jsem velmi skeptický. Pokud si někdo na cestách chce zkontrolovat své dlouhodobé pozice, pak to chápu a technologie je to dobrý sluha, ale pokud na nich lidé otevírají pozice, tak to hodně štěstí. Nějak si nedokážu představit smart money, jak obchodují ty neskutečně velké objemy na telefonu. :D

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...