Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

INDIKÁTORY jako vstupní strategie


tomnes

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 145
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Zabývám se pouze obchodováním E-mini SaP intra day.Donedávna jsem používal jako indikátory někdy MACD,jindy kombinaci Bolingerových čar a RSI.Fungovalo to vcelku dobře,potíž byla s reálnými daty.Nedávno mi Tomáš poradil a dal tip na data Barchart.
Využívám tuto příležitost a veřejně děkuji panu Tomáši Nesnídalovi za tento tip.
Program má spoustu funkcí a indikátorů.Testuji MACD na minutovém a pětiminutovém grafu a výborně to funguje.V reálu se sice může stát,že můj LMT pokyn nebude exekuován,ale i tak se zdá být podíl pozitivních obchodů značný . josef

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,
Pánové (možná i dámy), hledám někoho s kým bych mohl prodiskutovat určité podrobnosti ve Woodieho CCI systému. Doufám, že se zde někdo takový najde ( mimo Mirka, se kterým jsem v kontaktu). Zvláště pak ID obchody v EURU. Pro ostatní- jde o ucelený systém obchodování pouze podle jednoho indikátoru, včetně všech podrobně popsaných vstupních a výstupních bodů, omezených rizik a navíc, který je volně a zdarma přístupný.
Euro obchoduji kvůli tomu, že je docela likvidní i mimo obchodních hodin a každý den se nadělují slušné možnosti.
Věřím, že se na tomto fóru někdo takový najde. Nebo je zde někdo kdo se věnuje ID obchodování EC podle něčeho jinýho? Nemyslím podle technické analýzy ta mě nefunguje, či spíše vyžaduje vzdálenější SL a na to už nemám žaludek.

Dík za odpovědi a čau

PETr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Klidně bych ten manuál sem vložil, ale nevím jak, není zde k dispozici možnost vkládat přílohy a je to docela obsáhlé.
Takže musím dát odkaz na stránky www.traders.cz (doufám, že to není konkurence) a v něm sekce vzděláváni a obchodní strategie nebo nějak tak a tam to je. Nějaká dobrá duše to dokonce přeložila. Jinak v angličtině je to na stránkách www.woodiescciclub.com.
Stačí? Kdyžtak to můžu poslat mailem, ale abych se neumailoval.

PETr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Práve protože mám pouze zkušební výsledky, které mi vychází mnohem lépe než mé skutečné obchody podle jiných metod, tak jsem zde ten příspěvek napsal. V souvislosti s CCI systémem jsou důležité další technické záležitosti - grafy, komise atd., které potřebuji prodiskutovat s někým kdo tento systém používá déle než já. Můžu se sice zeptat přímo na Woodieho stránkách, ale s mou angličtinou bych se mohl zeptat maximálně kde strávil dovolenou. Takže se znovu ptám obchoduje někdo AKTIVNĚ podle tohoto systému? Aspoň jeden v ČR?

Čau PETr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den,
pokusim se velmi strucne popsat kombinaci indikatoru RSI + SSTO jako vstupni strategii. Tato kombinace lze pouzit jak pro IntraDay tak pro pozicni obchodovani, pricemz ji lze uplatnit ve vsech oblastech.
Pro oba indikatory lze zvolit standartni nastaveni, tj. RSI 70 / 30 a SSTO 80 / 20. Pokud se oba indikatory nachazi na sve nejnizsi urovni, tj. RSI pod 30 a SSTO pod 20, pak je mozne ocekavat otoceni trendu. Signalem pro vstup je moment, kdy RSI, SSTO a graf ceny otoci svuj trend z bear do bull. Tento moment musi prijit ve stejny okamzik, tj. ve stejny den u pozicniho obchodovani, nebo stejnou minutu u IntraDay obchodovani. Znovu podtrhuji, otoceni trendu musi prijit ve stejny okamzik u vsech trech indikatoru.
Tento signal je velmi uspesny. MM je nutne prizpusobit zpusobu obchodovani. Pri pozicnim obchodovani je vstupni SL 5% z uctu, trailling SL se opira o S/R bariery - zpusob umistovani trailling SL rozhoduje o tom, jak dlouho v danem trendu vydrzim.
Vystup z pozice je velmi tezke urcit, avsak v idealnim pripade je to okamzik, kdy RSI, SSTO a graf ceny utvori tuto formaci na svem maximu, tj. RSI nad 70 a SSTO nad 80.

Vyse uvedeny popis je pomerne jednoduchy, stejne tak cela jeho strategie. Vse zalezi na SL a take na psychickem stavu:-))

S pozdravem

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To by bylo na delší povídání, i když princip je jednoduchý. Vycházím z teorie informace a tzv. symbolické analýzy, což v trading komunitě nikdo nedělá (zkuste na jakémkoliv trading foru zadat "symbolic analysis", najdete 0 přízpěvků). Princip je ten že řadu rozdělím na symboly (=písmena), která pojmenuji, rozdělení je na principu těch grafů kterým říkáte "candlestick". Prostě každému čtveřici hodnot je přiřazeno písmeno. Z písmen pak složím slova a sleduji pravděpodobnosti výskytu následujícího písmene. Kritériem pro volbu optimální délky slova je vzdálenos odvozená od střední vzájemná informace (slovo versus následující symbol, pro samotnou střední vzájemnou informaci totiž neplatí trojúhelníková nerovnost) V historických datech se vyhledávají "slova" kde je největší pravděpodobnost výskytu písmene které mě z obchodního hlediska zajímá. Písmena musím volit tak aby to mělo z obchodního hlediska smysl (to je mé tajemství šéfa kuchyně...) Na vyhledávání "zajímavých" slov mám vlastní algroritmus podobný klasickým rozhodovacím stromům, to je také tajemství šéfa kuchyně (:-). Vlastní rozhodovací pravidla (koupit / prodat / nedělat_nic) jsou řízena jednoduchou fuzzy logikou.
Výsledkem je velmi robustní systém který dělá 10-20% měsíčně. Testoval jsem jej na EURUSD, nicméně z principu by měl fungovat na cokoliv co se obchoduje 24 hodin denně. Žádné složité adjustování parametrů a hraní si z proměnnými není potřeba, systém je z principu robustní. Problémem tohoto systému je že se nedá obchodovat ručně, musí se obchodovat automaticky a já nemám (zatím) rozhraní mezi Matlabem, v kterém je systém napsaný a nějakou platformou která umožnuje zadávání pokynů. Prostě zatím nemám udělané zadávání pokynů a kontrolu účtu v Matlabu.
Takže kdyby chtěl někdo z vás spolupracovat....

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj, sleduji tyto stránky a dovolím si navrhnout , zda by bylo možné vytvořit nějakou konkrétní strategii obchodování (obchodní systém) krok za krokem. Domnívám se, že by tento konkrétní příklad pomohl nám začátečníků se pořádně rozkoukat. Děkuji David

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Davide,

konkrétní strategie je například double top/bottom v našem bezplatném on-line manuálu. Nyní zde v této diskusi i probíhá konkrétní diskuse nad konkrétními obchody generovanými touto vstupní strategií. Co se týče posouvání SL a výstupu strategie - jak vidíte, každý používá něco trochu jiného - tak proč se nenechat inspirovat od ostatních a sám si ověřit, co Vám více vyhovuje! Osobně se domívám, že konkrétní strategie uvedené v on-line manuálu jsou pro začátečníky právě to nejvhodnější.

Zdravím,
Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...