Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Price action


ladary

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Tak dneska mám svůj paper za sebou :) přidal jsem mému systému ještě odrazy od S/R stačí mi malý SL oproti vysokému potencialu. :) a mám SL 1,25 ticku a dva targety jeden hned beru na 2, 5 a posouvám a druhý na BE a trailiju SL. přemyšlím stakto malým SL i na RH ale musím otestovat jestli se mi většinou dostane alespon první na 2,5 ticku :) Dnes spíš nahoda ale i tak hodím 570 zlatáku :)

7732

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zdravím, můj dnešní obchod. NQ, RB2, 20-20:30, 1 obchod, 1xloss, LIVE tak po čase jsem se opět dostal k večerní seanci v klidu, opět s limitem 1 obchod na den. 1) snaha byla využít downtrendu a průrazu pivotu, počkal jsem na korekci k S/R a vstoupil po svíčce do směru, hned druhá svíčka po vstupu ukázala, jak to s tím trendem je ... zaváhal jsem a tak oprávněně SL -2b. vstup byl uspěchaný, využil jsem odrazu od ne právě silné S/R, který jsem bral jako zrychlení donwtrendu, navíc MACD-H nemělo snahu jít přes nulovou linku. M.

7758

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zdravím, můj dnešní obchod. NQ, RB2, 20-21hod, 1 obchod, 1xloss, LIVE (opet s limitem 1 obchod za seanci.) dnes bych to asi nadepsal .. jak porušit obchodní plán ... Co je platný, že vstoupím do hlavního trendu, odrazem od TL (btw třetím v pořadí), MACD-H pod nulovou linkou a klesá. Mám v plánu napsáno, nevstupovat před silnými S/R, jako silné S/R považuji včerejší a dnešní H/L a pivot. Z obrazku je patrné, že v době vstupu jsem měl doslova nadohled včerejší a dnešní low a přesto jsem vstoupil ... výsledek byl jasný SL -2b., přestože jsem byl 2x varován. Poprvé po vstupu, kde hned první svíčka byla reversní a podruhý odrazem od denního low, neviděl jsem, neslyšel jsem ... na druhou stranu jsem rád, že toto porušení plánu skončilo SL, myslim, že paradoxne daleko horší varianta by byla, kdy tento obchod skončil PT (td) M.

7778

Link to comment
Sdílet pomocí služby

mira_k:
S tim paradoxem mas jednoznacne pravdu. clovek se diva krotodobe. v pripade PT by clovek nevnimal tak silne prohresek proti planu a tim padem by se nejen ze situace nic nenaucil ale naopak by jeste posilil touhu ega tyto prohresky bagatelizovat...zazivam dnes a denne! PS je mi cizi, ale mas super psychologicke postrehy, v mnoha se vidim!!!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak a je tady prvni historicky okamzik.. pridavam svuj prvni screen.. Driv bylo taky dost dobrych obchodu, ale nejak se mi nechtelo se s tim prudit, ale ted mam cas se flakat a tak tady je: Je to normalni GOLD pres FX brokera na sileny 50pipovy spread a mikroloty. Navic, abych dostal do platformy ropu, kreslil jsem si grafy v XTBcku a prikazy zadaval u AT ;) vstup: - klasika RH po 123, ZLR na CCI - ropa v korelaci ke zlatu pres -80%, dolar na vsech TF suverene nejsilnejsi mena SL: pod posledni svicku(asi 2body) (akorat ze debilni AT mi umoznuje dat SL nejmin 3 body od ceny, tak jsem si prvni hodil SL na 3 a potom cekal na posunuti na kyzene "pod posledni svickou") vystup: vyhodilo me PT na 10ti bodech Rad se necham poucit o nejakych chybach, kterym se mam do budoucna vyvarovat. BTW nevim proc, ale to zlato semi zda vyrazneji citelnejsi nez treba cable, kde beru jen skutecne do oci bijici patterny. Ma nekdo podobny pocit nebo je to jen momentalni situace na trhu?

7936

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Po nějaké době papertradování jsem se vrhl do reálu a jde to se mnou od desíti k pěti. Je to celý o tom, že nedodržju plán - jsem idiot. Rozhodl jsem se, že sem budu dávat svoje obchody - snad mě to donutí obchodovat podle plánu když budu vědět, že se svýma obchodama budu muset druhý den "chlubit" tady :). Plán pro LONG (short je samozřejmě analogicky): Pattern 1 - Na RB určím podle EMA 204 trend - Na RB hledám proražení trendline do trendu, musí tomu ale předcházet 1-2-3 do trendu - Na minutovým grafu najdu sympatickou korekci na které vstoupím Pattern 2 - pokud je cena pod EMA 204, hledám na RB trojúhelník a jeho proražení do longu - Na minutovým grafu najdu sympatickou korekci na které vstoupím Pattern 3 - Pokud se na RB vytvoří nějaké krásné DB do trendu, zkontroluju na CCI14 jestli je to s divergencí a jdu do toho SL na rozumném high na minutovým grafu před vstupem, max. 100 $ PT 200 $ Po vstupu zapnu automat který mně pošle SMS při dosažení PT nebo SL, nemám nervy se na to dívat a nechat to běžet a nehrabat do toho se mně podle zkušeností jeví jako značka ideál. PS Dá se obchodování s jednou EMA a příležitostná kontrola na CCI ještě považovat za PA?

8121

8122

Link to comment
Sdílet pomocí služby

PA je obchodování PRIMÁRNĚ podle ceny. Co by tě ale mělo zajímat nejvíce, to je stav tvého účtu. Na to, jestli "je to ještě čisté PA nebo už ne" se vykašli. Když tady v PA vlákně budeš prezentovat FinWin, Woodieho nebo co já vím jakej indikátorovej systém, asi narazíš. Ale EMA nebo nějaké CCI pro divergence tady má v grafu skoro každej "PA-čkař" (včetně třeba danka, já taky nejsem výjimka).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já beru PA prostě tak, že se jedná o graf bez zapnutých jakékoliv počítané parádičky, čili žádná indikátor CCI, MA, WMA, EMA, %R, stochastic. Tím logicky ani divergence.

Prostě jenom "kouknu a vidím" přímo v grafu + díky tomu si nemusím nemusím nic dalšího domýšlet a fantazírovat.

Takový mám tedy pohled na to, když se řekne cenová kce

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Přísně vzato máš určitě pravdu, ale nemyslím si, že je rozumný dělat TAK přísné hranice. Když někdo v systému používá místo EMA 20 třeba EMA 18 tak to myslím taky nejde považovat za jiný systém a nemá smysl kvůli tomu zakládat nový vlákno. Když tak popřemýšlím kam jinam bych měl hodit obchody kdy v drtivé většině případů používám jenom jednu EMA (a to spíš pro pocit) tak mě napadá jenom toto vlákno. V těchto případech se prostě neřídím žádným signálem vygenerovaným indikátorem. Jsem prostě PA začátečník co ještě potřebuje nějakou berličku.

Tím dotazem jestli se jedná o PA jsem v žádným případě nechtěl rozvinout akademickou debatu o tom co je a není PA, ptal jsem se jenom kvůli tomu jestli se neozve dvacet lidí ať s tou jednou EMA táhnu na jiný vlákno. Zatím to tak myslím nevypadá. Pokud by byly nějaký komentáře k mým obchodům, třeba to jednou na čistou PA dotáhnu, rád se nechám poučit - nemyslím to ironicky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.

×
×
  • Vytvořit...