Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Sierra Chart a její možnosti


Břonda

Doporučené příspěvky

Včera jsem si udělal večerní domácí úkol a trochu jsem se seznámil s možnostmi nástroje „Worksheet“ v Sierře. Zjistil jsem, že je to poměrně využitelný nástroj pro různé doprogramování jednoduchých studií do Sierry. Jde o okleštěnou Excellovskou tabulku, která je ale již předpřipravena pro použití a to tak, že se do prvních sloupců automaticky načítají data z grafu se kterým je worksheet svázán. Do počátečních sloupců se načte datum a čas, O,H,L,C, Vol aj. a od sloupce AA dále pak hodnoty všech indikátorů a studií, které byly již dříve na graf aplikovány (např. MACD, RSI, CCI, EMA aj.). Čtyři ze sloupců (K,L,M,N) jsou již předpřipraveny pro vynesení do grafu se zcela stejnými možnostmi jako u ostatních indikátorů. Počet řádků se nastavuje v „settings“. Data se napojením na reál neustále doplňují od 3 řádku níže. Nejde tedy o jednorázový výpočet, ale o funkční studii pro reálný graf. Pro uživatele pak již zbývá jen správně zadat vzorce do jednotlivých sloupců (na řádek 3) a automaticky, nebo ručně je rozšířit na ostatní řádky. Využít pro výpočty tak lze všech dat, která jsou k dispozici, včetně hodnot indikátorů. Funkce jsou excellovské, ale mohou se lišit, proto je třeba v případě nefunkčnosti porovnat s rozsáhlou dokumentací v helpu. Vestavěno je více jak 150 funkcí. Worksheet umí i spolupracovat s dalšími grafy a brát si z nich potřebná data. Při změně timeframe v grafu se vše samozřejmně ve Worksheetu automaticky přepočte. Není to sice dokonalý programovací jazyk, jako u jiných softwarů, ale svou hodnotu určitě má, což zvláště ocení uživatelé - neprogramátoři jako jsem já. Další možností je i připojit vnější Excellovskou takulku, to jsem ale nevyzkoušel.

Zkusil jsem si cvičně vytvořit Elderovu „Save Zone“, kterou jsem dnes popsal již v jiném vláknu. Výsledek (dosud neodladěný – nastavuje se zde sledovací perioda a koeficient) je uveden na přiloženém grafu (v dalším příspěvku).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Stáhnul jsem si do Sierry „KIWI“ studie a z nich mne zaujal „Elders impulse“, který se vztahuje k Elderovu „Impulsnímu systému“, popsanému Libicem v jiném vláknu. Zajímalo by mne, jestli milovníci Eldera a TSS toto zkoušeli a jak studii rozumí. „Elders impulse“ má ukazovat, kdy je EMA ve shodě s MACD (vstupní podmínky pro Impulsní systém). Já tam vidím barevně odlišeno, kdy jde EMA nahoru, kdy dolů a kdy do strany, ale to porovnání s MACD mi poněkud uniká. Jediné co mne napadá je, že by modří puňťové značili shodu s MACD v up-trendu, červení totéž v down-trendu a šedí pohyb do strany a neshodu s MACD. Nikde jsem nenarazil na popis Kiwi-studií.

609

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Zdravim vespolek,
Muzete mi prosim nekdo poradit? Pouzivam nastroj Tools->Chart Values/Crosschair a nevim jak nastavit aby se tento kriz soucasne pohyboval ve vsech otevrenych oknech soucasne (testuji TSS). Preinstaloval jsem si PC a nainstaloval posledni Sierru 71.9. Na starsi instalaci jsem to mel nejak nastaveny, ale ted se mi ten kriz pohybuje jen v aktivnim okne a ne a ne najit, kde to nastavit.
Dekji za pomoc.
Mirek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim Mirku,
Sierru mám funkční asi tak 1 hod, moc se neorientuji. Rád bych se dostal do stavu :) aby moje grafy a indikátory (ty hlavně) vypadaly aspoň podobně těm, co jsou publikovány zde ve foru.
Tedy jestli dobře chápu tvůj dotaz, tak kurzor "bude jezdit ve všech oknech" když zadáš: Tools>Global Cursor On
S chutí do toho a půl je hotovo.
db

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...
  • 1 month later...
Návštěvník
Téma je uzavřené.
×
×
  • Vytvořit...