Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Jak na monitor pro trading?


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 96
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Presne tento problem som donedavna riesil. Jeden 22" LCD mi nedokazal zobrazit pohodlne 2 grafy, vzdy to bol kompromis medzi tym ze uvidim jeden graf tak ako mi vyhovuje a druhy nejak zamacknu do rohu alebo uvidim oba rovnako, ale zato velice nepohodlne. Myslim ze prepinanie medzi oknami, resp skulenie na pidigraf s vyssim TF tiez dost odvadzalo moju pozornost a znizovalo profitabilitu. Predsa len ked som si po vstupe do trhu maximalizoval vyssi TF zistil som ze vstup nebol zdaleka idealny akko sa mi zdal ked bol ten graf zamacknuty v rohu. Tiez je nebe a dudy ked clovek vidi trend trhu za poslednych 4-5 dni krasne prehladne ako ked to ma niekde zmensene a vidi tie dni tak dva.

Takze som si zaobstaral dalsi 22" monitor (oba Dell, skryta reklama) a ta obrovska plocha je uzasna a tu moznost vidiet vedla sebe plnohodnotne grafy dvoch timeframov je neodcenitelna. Urcite by som teraz nemenil. Odporucam kazdemu. Nejsom ziadny technicky typ co musi mat doma to TOP na trhu takze cely spas ma vysiel na 350EUR a za tu cenu som naddmieru spokojny.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

konecne nekdo potvrdil moji teorii, ze na pocitaci jsou nejdulezitejsi monitory... Sam pouzivam k praci kombinaci 2xHP2065.. jeden vertikalne pro editaci kodu(Ajtak) a druhy normalne na pro debug a internet. Jeste bych dodal, ze 65tkova rada od HP ma pomer stran 3:4 tzn. se nejedna o sirokouhle monaky, ale o skutecne plnohodnotne pracanty.. Az budou nejake penize navic, udelam si radost HP3065 a to bude teprve maso (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Myslím že začátečník by měl řešit závažnější věci než jaký bude mít monitor. Já používám jeden externí 19 LCD Acer monitor k ntb a ke svému zatím 3/4 ročnímu live tradingu mi bohatě postačí. Časem si jistě koupím větší, ale není to priorita a jako důležitější z hardwaru mi třeba přijde ntb speciálně jen na trading, který nebudu "svinit" běžným internetovým provozem.

Přeji všem hodně úspěchů. Honza

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Potěšily mě informace o stojanech. Jinak osobně na acer nedám dopustit. Mám několikaletou zkušenost s notebooky od této firmy a pokaždé maximální spokojenost. Takových pádů co přežily:) Osobně nevraživost vůči této značce beru jako mýtus, který se bohužel ujal nebo mám hold štěstí:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

lll:

B je spravne.. mas stesti.. Osobne jsem znal tri lidi co jsi koupili nb od acera. Vsichni tri ho reklamovali. Prvnimu se neustale prehrival, takze na nem nemohl udrzet ruce. Druhemu odesel behem dvou mesicu jeden reproduktor a tretimu se zlomil kloub... Ja si poridil nb od HP(ne nejsem obchodak teto znacky ;) ), drzi mi uz ctvrty rok. Sice uz je teda dost vousaty, ale jako druhy pocitac do rodiny porad staci

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ajchi:

Nikomu nevnucuji svuj nazor, pouze za sebe muzu rict, ze do tradingu o kterem se vsude pise jak je riskantni a jak je 90% lidi ztratovych, jsem sve penize, bez jakekoliv zaruky investoval. Do cehokoliv od Aceru(vcetne monitoru), byt s kladnymi referencemi, hodnocenim a 3letou zarukou ne, to je cele. O tom to je, tak je to spravne a tak to ma byt.. mame volny trh, kde si kazdy muze najit toho sveho favorita. Ale to uz jsme dost OT, hlavne, aby nam nase zeleza slouzila, at uz pod takovou, nebo makovou znackou (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Taky mám pár zkušeností s Acery - pokud je nemusíte reklamovat, je to OK. Mají podobnou kvalitu jako jiné značky. Ale řešení reklamací má Acer určitě horší než jiné značky. Jeden příklad za všechny - je to už dýl, ale reklamoval jsem NTB - vadná deska-po záruce. Chtěl jsem, aby mi dali náhradní desku-placená oprava. Neměli, nedodávali, musel jsem čekat asi 4 měsíce než jim přišel podobný NTB na reklamaci. Pak mi nabídli použitou desku za víc než 8000,-. Když jsem sháněl např. panty a vrchní kryt LCD na NTB od Asusu, tak nebyl problém objednat dle katalogového čísla cokoli na starší NTB. Dodání sice 6 týdnů, ale dodáno z EU zabalené-nové.
Zas na druhou stranu mají dobré poměry cena/výkon.
K tématu souhlasím s Ramirem001-v začátcích dlouho si myslím stačí jeden monitor a radši mít samostatný stroj jen na trading.
R.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

panove..debatu o ntb, potazmo jednotlivych znackach bych utnul..zacina se z toho opet stavat totalne OFFTOPIC vlakno..

pokud bych mel napsat osobni zkusenost, tak sem monitory resil intenzivne nekolik tydnu..procital nespocet diskusi a testu..a nakonec sem z toho vseho byl tak zmateny, ze sem uz ani na 100% neveril eizu za 30k:) ale presto doporucuju precist urcite nejake testy na renomovanych serverech, aby clovek ziskal alespon predstavu, co vsechno monitor umi a jak vychazi ve standardizovanych testech....diskusnim vlaknum v eshopech apod bych se ale spise vyhnul...clovek tam totiz prevazne najde jenom kritiku a i jasna tutovka se tak muze zmenit v laciny smejd - alepson podle "franty, pepy a jardy"..

osobne jsem po dlouhem zvazovani koupil pred par tydny 24" monitor HP LP2475w...za cca 13000,-...po prvnich dnech provozu jsem s nim naprosot spokojeny a muzu jen doporucit...a to ze vsude v testech pisou ze jedna strana sviti min jak druha atd, je z me zkusenosti prehnane..alespon to clovek okem vubec nepozna...(a nebo to musi byt vadny kus)

na prvni backtesty a sledovani grafu urcite staci jen jeden mensi monitor (sam sem delal rok na 19" samsungu, ktery naprosto vyhovoval)..ale jak clovek zacina trosku papertradovat a vic sledovat realtime grafy tak je preci jen lepsi vetsi plocha...a navic jak jednou clovek okusi napr 24" uz nechce jinak:)

osobne pak planuju rozmisteni nasledovne: pracovni stul pro beznou praci, zamestnani, internet, backtesty, atd s pevnym PC a jednim 24"....a specialni "velkoformatovy" stul s dalsim PC a 24" + zatim stary 19" ciste na trading...na beznem pracovnim stole bude 24" proto, ze i backtest a prace v excelu s velkym monitorem je pro me vyrazne pohodlnejsi...

tot moje osobni zkusenosti...ktere samozrejme nemusi ostatni sdilet..

hodne stesti pri vyberu..

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Uz dost dlho rokov sedim 8 hodin denne pred roznymi monitormi a na pokial clovek nie je grafik, ze mu zalezi na vernosti farieb, tak stacia hocake lacne TN panely. A o unave oci koli analogovemu vstupu vs. digitalny hooodne pochybujem. Ked uz ma clovek par penazi, tak samozrejme hladi s despektom na "lacne smejdy", ale vobec to nie je o tom, ze drahsi je vzdy lepsi. Aj tie lacne TN panely maju terbars odozvu hodne casto rychlejsiu ako drahsie S-IPS, alebo S-PVA.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zcela určitě platí, že čím větší plocha, tím lépe a čím více větších ploch, tak ještě lépe. Ale současně by mělo platit, že veškeré investice do software, hadrware by měly být přímo úměrné úrovni obchodování obchodníka. Skutečně si myslím, že řešit třeba na úrovni papertradingu, zda mít LCD 24 HP nebo LCD 27 Samsung je jistě zajímavý, ale určtiě to nikoho neposune k lepším výsledkům a vyššímu účtu.
Trading by měl vydělávat a pokud už v počátku investuji x desitek tisíc do velkých LCD, super softu, tak už tak jsem v pěkném mínusu. Doporučuji si všechny tyto výdaje vést odděleně jako investice do tradingu stejně jako literaturu, školení apod. a jako ztráty a pak při vyhodnocování měsíce to započítat do celkových profitů/ztrát.

ať se daří,
Míra

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Petr možná tou drahou značkou spíš než Acer myslel EIZO. Nicméně sám teď právě nový monitor řeším. Dle vyjádření chytřejších než já jsou dnes vzhledem k poměru cena/výkon na tom nejlépe Samsungy a u nás téměř neznámý japonec Iiyama. Ja půjdu nejspíš do Samsungu. Vzhledem k ceně do 24".

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Rád bych připomněl jednu opomíjenou variantu připojení více než dvou monitorů, která může nahradit dvě grafické karty, s čímž bývají občas menší technické potíže a to je připojení, nebo propojení, přez USB port. Na trhu existují monitory, cenově naprosto srovnatelné s ostatními, které nabízejí připojení, nebo vzájemné propojení přez USB port. Lze takto bez přidávání gragických karet připojit až šest monitorů. Je pak sice potřeba aby ta jediná grafická karta byla poněkud výkonnější, než jaké jsou GK integrované na základní desce, ale na druhou stranu, nemusí to být žádná pecka. Případná zde zmiňovaná hlučnost chlazené grafické karty se dá vyřešit poměrně snadno kvalitnějším chladičem a uchycením v silenblocích, které zabraňují přenosu vibrací ventilátoru na rezonující krabici počítače. Nic co by bylo nějak extra finančně náročné. Myslím že o počtu monitorů by mělo rozhodovat nejen to, je li člověk nováčkem nebo již zkušenějším traderem, ale také schopnost člověka přepínat se v hlavě mezi jednotlivými grafy a schopnost opravdu bleskové analýzy. To je podle mne velmi individuální. 2 minimálně 22" monitory je základ s tím nelze než souhlasit, ale vsadím se že je dost lidí, kterým přidání dalšího nebo dalších monitorů bleskový úsudek spíše zakalí než zjasní. A co se týče případných značek, pominu-li naprosté noname, lidi neblázněte je to jedno, stejně se všechny monitory vyrábí v 10 fabrikách v Číně. Akedemické diskuse jestli Acer, LG, Samsung, nebo HP jsou ztáta času, jděte místo toho backtestovat, nebo pilovat obchodní plán. :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...