Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: K čemu je v platformě Time and Sales?


Doporučené příspěvky

chvíli jsem zkoušel T&S pozorovat a za sebe můžu říct, že bylo skutečně těžké z toho něco kloudného vyčíst. Řekl bych, že to chce stovky (možná tisíce) hodin spolu s chápáním celkové kontextu trhu a čtením sentimentu bar po baru. V SierraChart je ještě možnost zobrazit si objemy DOMu (L2) přímo na pravé straně grafu. V kombinaci s T&S to může být silný nástroj pro mikro-analýzu order flow a zvyšování WIN% setupů. Pro mne je to však zatím "mistrovství v tradingu". Každopádně nechávám na monitoru tomuto okénku své místo a zatím jej pozoruji jen zvolna, víceméně periferně :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zdravím,
není mi jasná jedna věc,

"čekám-li vstup long na určité cenové hladině a vidím-li, že se začínají realizovat větší objednávky za ask a žádné za bid, představuje pro mne taková situace další potvrzení o smysluplnosti vstupu."

když se začnou realizovat objednávky za ask, tak těm kupujícím musí přece někdo prodat za bid ve stejném množství aby byl obchod zrealizovaný, tak jak je potom možné aby nebyly žádne objednávky za bid ???

Nebo jde jenom o objednávky a ne o provedení obchodu s protistranou?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vypadá to zajímavě, mít možnost dodatečnou informaci, že cena se chystá prorazit nebo odrazit od S/R se určitě hodí. Zatím se ale budu řídit doporučením a odložím používání T&S na později. I tak mám kolikrát co dělat, abych stíhal svůj systém provádět. Příliš mnoho informací mě zdržuje a zatím jsem se spíš snažil vyhodit z platformy to, co nepoužívám.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Danny22:

podlě mě jde o objednávky (Market příkazy) "konzumující" likviditu, která je k dispozici v podobě limitních příkazů na jednotlivých hladinách. Takže např. v případě vašeho profit-targetu v long obchodu vlastně poskytujete likviditu potenciálnímu nakupujícímu za market. Ten vstoupí objednávkou za Market a tato transakce se objeví v T&S za Ask

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Již na základě vašeho minulého článku o FP grafech jsem si PaS zapnul ale díku tomu že jsem se malinko nevyznal v nastavení které jste zde teď zmínil (barvy a size filter) jsem byl zcela zmaten ohromnou rychlostí toku dat. Ale teď po nastavení mi to celé dává smysl a vydím v tom potenciál. Nechám si okno nějakou dobu otevřené vedle grafu a budu sledovat. A snad mi to pomůže.

Ještě jednou moc děkuji ;)

Petr K.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jenom doplnim k clanku ze v Time&Sales se zobrazuji limity ktere cekaly na hodnote Ask pokud jsem nakupoval a ne market ktery jsem zadal ja pri nakupu. Dale hodnota Above Ask se ukaze pokud muj makret order je vetsi nez pocet cekajcich limit prikazu na hodnote ask a ja tak dostanu o neco horsi plneni.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

dobrý den. díval jsem se do time and salel ale nejsem si jistý co znamená která položka v seznamu. přikládám obrázek může mi někdo poradit co která položka znamená? třeba že above ask znamená nákup za market a taky vyhození na stoplossu atd. a taky jestli jde obecně rozdělit všechny položky na dvě poloviny jak to je psané v článku - na sílu long a sílu short. a taky nevím vůbec co znamená to between fore a between back?? díky moc za pomoc Thony

16939

Link to comment
Sdílet pomocí služby

> Thony

Je potreba rozlisovat 2 ruzne veci, ktere v tom nastaveni jsou - urovne ceny a pak barvy.

Prvne barvy - "back color" je barva pozadi, "fore color" je barva fontu, ve kterem jsou vypisovana cisla v T&S.

A ted urovne ceny:
- Above Ask jsou obchody vyplnene za vyssi cenu nez Ask
- At Ask jsou obchody vyplnene za Ask
- At Bid jsou obchody vyplnene za Bid
- Below Bid jsou obchody vyplnene za nizsi cenu nez Bid
- Between jsou obchody vyplnene za cenu mezi Bid a Ask (tj. uprostred spreadu)

Kdyz posles do trhu BUY MKT, vyplni se za Ask nebo vys. Kdyz posles do trhu SELL MKT, vyplni se za Bid nebo niz. Takze co to znamena, kdyz se vyplnilo vic obchodu za Bid (nebo Below Bid)?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

díky za rady. pokud jde o ty fora a back, tak jsem jen nepochopil ty uplně dvě poslední položky - k čemu to patří? neni tam žádné ask ani bid, tak nevím k čemu ty barvy patří?

a k tomu bid ask - pokud to dobře chápu, tak jakýkoli obchod za ASK může být buď nákup za market nebo zasažení stoplossu při short pozici a jakýkoli obchod za BID může být buď prodej za market nebo zasažení stoplossu v long pozici.

o co mi ale šlo je toto - mám teorii že lidi s více kontrakty vstupují spíše po kouscích (třeba když mají limit tak je to vyplní po částech v různých časech - ne třeba 15kontraktů naráz) ale když jde trh třeba proti nim tak mají stoplossy více jednotné (že třeba mají jeden základní stoploss pro všech 15 pozic) takže když je to vyhodí tak se objeví na bidu v time and sales všech 15 kontraktů. takže z mojeho pohledu jakoby je možnost že ty velké transakce co vidíme v time and sales spíš patří ke stoplossům než k silným vstupům do trhu. co si o tom všichni myslíte? může to tak být? samozřejmě ne vždy jde o princip. díky

Thony

Link to comment
Sdílet pomocí služby

> Thony

V prvni rade je potreba si ujasnit, co mas na mysli pod pojmem stop loss. Uz se tu na toto tema driv diskutovalo a muze dojit pomerne jednoduse k nedorozumneni. SL, tak jak je vetsinou prezentovany na tomto serveru a jak ho nejspis chape vetsina zde diskutujicich, je stop prikaz, ktery se umistuje do trhu spolecne se vstupnim prikazem. Pak je ale potreba si zase nastudovat, co to je stop prikaz - je to v podstate kondicionalni market prikaz, ktery se aktivuje az pote, co cena dosahne urcite urovne.

Takze kdyz se vratim zpatky k te Tve vete [ital]takže z mojeho pohledu jakoby je možnost že ty velké transakce co vidíme v time and sales spíš patří ke stoplossům než k silným vstupům do trhu[/ital], tak mi to prijde jako uplne zbytecna uvaha. V T&S proste vidis obchody rozlisene podle Bid a Ask a to, jestli jsou to vstupy do pozic, "regulerni" vystupy nebo stop lossy, z toho nikdy nepoznas. Je potreba si uvedomit, ze kazdy obchod ma dve strany - kupujiciho a prodavajiciho. Takze pro jednoho to muze byt SL, pro druheho vstup do pozice. To je uplne nepodstatne.

SL neni nejaka zazracna vec, ktera Te dostane za kazdou cenu z trhu - je to proste jenom dalsi prikaz, ktery do trhu umistis a jako vzdycky je potreba protistrany, aby se vyplnil.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...