Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Jaké trhy obchodovat evropské dopoledne?


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 47
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Urcite zajimavy podnet,

FESX uz nejakou dobu sleduji, likvidita je tam opravdu zajimava, "rychlost" na 3 min se mi velmi libi, dobre se pocita, takze urcite stoji k zamysleni. Z pohledu taty dvou malych skolacek jsou na techto trzich asi nejlepsi obchodni hodiny, temer idealni. Zacinam pomalu, pomalinku premyslet o prechodu na fulltime a takova zkusenost od uspesneho obchodnika je velmi inspirujici :)

Diky a zdravim

Pavel


Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ufff.....Petře super článek! Já tuhle odpověď píšu už asi po čtvrté - chtěl jsem se zeptat na něco ohledně overnight marginů jenže v průběhu psaní dotazu jsem to postupně našel na IB (ale mají v tom zmatek). :D Jenže po každé nalezené odpovědi jsem vypnul psaní tohoto postu. :D

Takže na čtvrtý pokus - díky za inspirativní článek, hned jdu vyzkoušet ESko (dopolední ES jsem nikdy nezkoušel). :)

Hezký den!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den

Petr, diky za clanok.

chcem sa len spytat ci existuje niekde nejaky zdroj na korelacnu analyzu alebo korelacne studie medzi europskymi indexmi nieco na sposob tabulky "Index correlation" , ktoru ste prezentovali v tomto clanku : www.financnik.cz/komodity/zkusenosti/intermarket-analyza.html

Hladal som na strankach eurex burzy aj som googlil ale nic sa mi nepodarilo najst, chcel som sa len pozriet na vztahy a korelacie medzi europskymi trhmy, ktore by sa dali obchodovat v ramci IA. Dakujem za odpoved.

Tomas

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim,

Tento clanek jsem taky velice ocekaval,jako jakysi impuls k tomu, ze jsem na spravne ceste :) A stejen jako mnozi z Vas, uz delsi dobu pokukuju a zkousim DAX, abych rekl pravdu, tento trh se mi zamlouva opravdu nejvice, prave kvuli tomu, ze jde obchodovat z rana (GMT+1), a do 12:00 se snad skoro pokazde naskytne prilezitost utrzit od 100 do 200 euro, pri opravdu krasnem RRR a dodrzeni MM, tudiz mam nasledovne cely den volna na dalsi aktivity :)

Ackoliv se zacatecnikum nedoporucuje, tak pro mne osobne je to nejlepsi volba, hlavne protoze DAX daleko vic citim a je pro mne mnohem lepe citelny nez NQ nebo SP natoz Russell kde je ta volatilita na mne az moc nizka, ale nejvice mi na techto trzich oproti DAXu nevyhovuji obchodni hodiny :) kdy vse se zacina rozjzidet v 15:30 GMT+1 a da se to obchodavat az priblizne po hodine, protoze ze zacatku ty skoky jsou silene :) (mimochodem na DAXU jsou snad jeste vetsi, ale tou dobou uz jsem spokojen s vysledky a netraduju) :) :)


Ale konec koncu, proti gustu zadny disputat, stejne tak jako kazdemu vyhovuji jine strategie, kazdemu vyhovuji i jine trhy, hlavni je, aby si clovek nasel neco s cim se stotozni a bude v to mit absolutni duveru, a budoucim cilum uz se meze nekladou :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Chtěl jsem se zeptat, jak je to s tím marginem? Proč se účtuje plný? Když začnu obchodovat ES u nás v 9 hodin, tedy ve 3 hodiny US času a skončím dejme tomu ve 14 hodin, tedy 8 US, tak přeci obchoduji intraday (od 3 do 9 hodin) a tedy i margin by měl být jen denní. Nebo je to jinak?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

2 roman06:

Trochu mne prekvapilo ze se z 6E nikdo zatim neozval a ani v clanku neni zminen. DAX pro zacatecniky bych tedy take durazne nedoporucoval, na FESX je treba zvolit ten spravny timeframe a strategii, je trochu specificky.... no a 6E je jak svymi pohyby tak "cenou" takovy nejvic pratelsky... Diky euru uz odpoledne vubec neobchoduji, protoze 6E svou praci zastane velmi dobre. Ma trochu jine pohyby nez amerika, ale po urcite dobe se na nej da velmi dobre zvyknout. Strategie na nem funguji stejne dobre jako na americe, takze je to opravdu dobra alternativa pro ty co hledaji neco na rano...

Rob

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To zas ne panove, ja to nedelam stylem "per to do mne at je po mne" ale skupuju po trosku, jeden minilot, kdy mi to vezme margin jen 6500 pri castecne nejistote nebo pokud jsou ukazatele vice nez privetive, tak koupim za 13000 :) a neustale si pri tom zachovavam 2,5% acc risk pokud to budou opravdu vyrazne pohoby ktere nebudou v mou stranu (korun) Nebojte, to jaky DAX umi byt uz jsem si vsimnul, riskovani se absolutne nevyplaci, s plnenim problemy nemam a slippage take ne, jedu na fibonacci a nastavuju PT prez retracement, kolikrat se mi driv stavalo ze se mi zbyval milimetr do PT pri velkym pohybu, a pak se to odrazilo, kdyz jsem pak na to natahl fibo, tak to presne odpovidalo.

A hlavne se snazim obloukem vyhybat extremni volatilite, ja mam rad takovy tak akorat, doufam, ze ty smajliky tam tolik nezkreslili to co jsem mel namysli, ale jsem vesely clovek, tak se to asi nejak ventiluje prez to mnozstvi smajliku :)

Hodne uspechu vsem traderum

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...