Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Technické indikátory: co je to OPEN INTEREST


Doporučené příspěvky

  • 2 months later...

zdravim. jsem asi blbej nebo co, ale tohle mi nedava smysl :-( .. cituji ze clanku o OI

"[ital]....Dále nám OI napomáhá naznačit, kdy už je čas přesunout se do dalšího kontraktního měsíce. Všimněte si na ukázkovém grafu březnového cukru, jak na počátku září (SEP 2004) začala červená čára vyjadřující open interest prudce růst... Toto je jeden ze signálů, že se většina obchodníků začíná se svými obchody přesouvat do dalšího kontraktního měsíce a tudíž že bychom se měli pomalu přesunout i my.... [/ital]"

to s cim mam problem je veta ...pokud OI roste, vetsina obchodniku se presouva do dalsiho kontraktniho obdobi ???

asi to chapu blbe, ale podle me - pokud roste OI, tak se zvetsuje mnozstvi otevrenych pozic - obchodnici se tedy nadsene pousti do spekulaci prave v tomhle obdobi

ja bych to chapal tak ze az zacne OI klesat, tak to indikuje uzavirani pozic a o pokud je to pobliz FND pak asi mizi do dalsiho obdobi a ja bych mel taky

Takze bud jsem to nejak blbe pochopil, nebo precetl nebo nevim .... a protoze OI je myslim dost dulezita velicina, tak zrovna tehle bych rad porozumnel poradne

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

Já zase mám dotaz k tomuto:

"....V momentě, kdy se tento obchod uskuteční, stoupne tedy hodnota open interest z 10 000 na 10 010, přičemž hodnota 10, o kterou se původní OI navýšilo je tvořena 10 vašimi kontrakty long a současně 10 short kontrakty obchodníka, který vám kontrakty prodal..."

Pokud otevřu tech 10 kontraktů long, a ze strany obchodníka, který mi kontrakty prodal to nebude short pozice, ale uzavření long pozice, tak to znamená že open interest se nezmění. Uvažuji správně?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Zdravím všechny.

Jsem úplný začátečník, ale chtěl bych se zeptat na jednu věc, která mi není moc jasná. Určitě to bude úplně jednoduché, ale co to znamená, že:

"....Dále nám OI napomáhá naznačit, kdy už je čas přesunout se do dalšího kontraktního měsíce." [ital] [/ital]

Jak se přesunu do dalšího kontraktního měsíce? Znamená to, že uzavřu svou pozici a otevřu novou v novém kontr. měsíci? Nebo je to jinak?

Děkuji za odpověď.

Roman

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To by ale znamenalo, pokud se nemýlím, že pokud budu long, tak svůj kontrakt musím prodat, i když třeba trh bude pořád v býčím trendu (cena pořád poroste). Tím pádem ale z daného kontraktu nemůžu "vytěžit maximum".
Nebo cena na konci kontraktního měsíce půjde s uzavíracími pozicemi taky dolů?

Roman

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Dík pavelnovi ale potreboval by som sa v tom trochu zorientovať.Vyjde COT report a okrem iného je tam aj OI.Táto hodnota sa vzťahuje na najbližší kontr. mesiac danej komodity,alebo je to proste súčet všetkých kontraktov všetkých obchodovaných mesiacov na danej burze?A dajú sa tieto hodnoty OI udávané v COT reporte sledovať online i v týždni.Alebo sú k mání iba z COT reportu?Lebo keď porovnávam OI z roznych grafov tak mi to nejak nesedí a už vobec nie s COTom.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Zdravím a připojuji se k dotazu uživatele jménem Nighthero z 9. září 2007. Taky jsem nepochopila nutnost přerolování pozice na konci měcíce. Ve který případech se provádí? V předchozích kapitolách jste uváděli příklady, kdy jste v jedné otevřené pozici vydrželi třeba i tři měsíce se ziskem. Omlouvám se, ale jsem začátečník bez ek. vzdělání. :S

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...