Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Jaký počítač pro trading?


Doporučené příspěvky

  • 2 týdny později...

Chtel bych se pozeptat protoze se zrovna divam po vhodnem monitoru k rozsireni plochy noteboku a HP v clanku se mi moc libi, je neco co by mohl nekdo doporucit jako konkurenci ve stejne kategorii? Cetl jsem si nejake recenze ale byli tedy hodne profesionaqlni a kritizovali hodne nerovnomernost podsviceni, ostatne cena konkurentu s naprosto stejnym displejem je vyssi. takze porad zvazuji koupi...Ma nekdo zkusenosti s nejakou obdobnou 24"...diky moc!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

jenaL: mam zkusenosti s touhle a na grafy je za ty penize idealni... pro dalsi praci (grafika, hry, sledovani filmu) je lepsi volit jine znacky, ktere maji LCD technologii vychytanou trosku vic - napriklad EIZO. To uz je ale cenove zase o dost jinde. Z _tehle_ kategorie 24" LCD je tenhle model HP idealni. Zvlaste pak pro grafy.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Už dříve jsem chtěl založit vlákno zaměřené na trading rooms. Vzhledem k tomu, že se trošku zajímám o architekturu, tak trading room je pro mě zajímavý nejen z hlediska technického, ale i architektonického. Bohužel, na internetu jsem toho moc neobjevil pouze tyto dva poměrně nadstandardní pokojíky, které by mě osobně zcela vyhovovali :)))

i.idnes.cz/07/023/maxi/PET193152_arch5.jpg

www.traderscoach.com/images/p_01.jpg
www.traderscoach.com/images/p_02.jpg

Pokud jste někdo podobně zainteresovaný jako já do architektury a víte o nějakém zajímavém odkazu, určitě ho sem hoďte.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No, ja ak môžem, tak sa tiež pripájam. Mal by som záujem o tie foto, prosím. Inšpirácie nikdy nie je dosť.

môj mail je: euklides1 zavinac zoznam.sk (mail na Spamy, takže v poho)

zdraví Vás
majkl:-)



P.S. mne sa veľmi páči tá veľká plazma (LCD?) hore. Počas burzovných hodin grafy, mimo burzových hodín cestopisy:-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

911,

no vlastně je pravda, že každému může být jedno jak vyšperkovaný má kdo svůj trading room, já osobně bych se za svůj nestyděl, ale nejsem si jistý jestli by někoho nadchl mládežnický pokoj, který má v rohu místnosti stůl s normálním počítačem a 17'' monitorem :)))))))))))
Spíš mi šlo o to, dávat sem odkazy na různé trading roomy, které se objevili na internetu nebo v nějakých časopisech s interiéry. Nemyslel jsem to tak, aby si každý vyfotil svůj a uveřejnil jej.

Zájem určitě mám, takže: mi.rek.cz (zavin) seznam.cz
takže děkuji a budu se těšit na snímky ;-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Kdyz uz bylo tohle tema nakousnuto, tak take neco pridam... :-) Takhle vypada moje pracovni zazemi:



A jeste k clanku - celkem mi tu chybi podstatna informace tykajici se pevnych disku... Kdyz si vetsina lidi kupuje PC, obvykle se koukne na velikost, obcas na znacku a nekdy pripadne i na rychlost otacek disku. To je sice vsechno pekne, ale pevne disky jsou obecne jednou z nejporuchovejsich soucasti PC a mela by jim tedy byt venovana vetsi pozornost.

Osobne bych proto doporucoval zvazit zrcadleni v podobe diskoveho pole v zapojeni RAID 1. Staci dva disky a vyznamne se tak zvysi ochrana dat pred poskozenim HDD, ktere muze vyustit az v kompletni ztratu veskere ulozene prace. Zapojeni disku timto zpusobem realizuje kazda slusna spolecnost, kterou o to pri prodeji/sestavovani PC zakaznik pozada.

Doporucoval bych pritom do diskovych poli volit disky od _ruznych_ vyrobcu nebo alespon z ruznych modelovych rad (predejde se tak chybovosti plynouci z technologicke konstrukce; problemum konkretni rady HDD apod.).

Celkem je tedy vhodne zalohovat:
- pripojeni (dalsi poskytovatel; zalozni pripojeni pres GPRS apod.)
- elektrinu (zalozni zdroj; notebook)
- data (diskova pole; pravidelne zalohovani na CD/DVD)

Hodne uspechu,
Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 years later...

No spise nez na uhlopricku obrazovky se divejte na rozliseni. Ja mam na notebooku 1920x1200 a toto rozliseni mi vyhovuje (stejne mam i na svem desktopu s 24" monitorem - btw. je to HP monitor a muzu cestne prohlasit, ze HP monitor uz si nikdy nekoupim). Tam uz se vam nejaky ten graf vejde. Jinak v praci mam 2 klasicke 4:3 LCD s rozlisenim 1600x1200 a taky mi to pripada dostatecne (ikdyz tam grafy sleduji vyjimecne).

Ja bych asi pod 1600x1200 nesel, ale to je velice individualni a zalezi, co obchodujete a jaky software na obchodovani pouzivate. Samozrejme cim vetsi rozliseni, tim to chce vetsi uhlopricku, jinak tam stezi neco prectete...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

2 PetrJin: jak pise gizmo-zalezi co obchodujes a jaky software pouzivas. Ja obchoduju pozicne spready, pouzivam Gecko TNT na grafy a jako brokera mam IB=platforma TWS. Nejdrive jsem si koupila mininotebook Gigabyte M1022, ale 10.1" obrazovka se ukazala jako hodne mala-mela jsem pak problemy pri nastavovani nekterych polozek v TWS, kdy okno TWS bylo vetsi nez monitor:-), coz jsem vyresila tak, ze jsem si k nemu napojila 22" monitor a provedla nastaveni v TWS tak, jak jsem potrebovala. Obchodovat se na tom dalo, hlavne byla super ta mobilita-diky tomu, jak je maly..
Ted jsem si poridila Asus U30 s 13,3" a jsem maximalne spokojena. Myslim, ze na pozicni obchody to uplne staci a neni treba s sebou tahat neco vetsiho.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

> jenaL

Ja mam HP LP2465 a je pravda, ze uz je hodne stary (kupoval jsem ho snad pred tremi lety, mozna i vic). Ale kdyz je na nem uplne cerne pozadi, tak se od kurzoru k leve strane monitoru zobrazuji modre pruhy. Zezacatku jsem myslel, ze je to grafikou, ale vymenil jsem ji a nepomohlo to. Je to spise takovy detail a clovek si na to za ty roky i zvykne, ale kdyz to porovnam s NEC monitory, ktere mam v praci, tak mi to prijde jako uplne jina liga...

Elektronika je natolik komplikovana vec, ze zalezi opravdu kus od kusu. Proto jakekoliv rady na toto tema jsou mozna dobre jako nasmerovani, ale chce to vlastni zkusenosti ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...