Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Trhy podrobněji: ETFs


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 82
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Chcem sa spytat ci su ETFs vhodne na daytrading a ci je korelacia medzi cenou ropy a USO vyrazna aj na nizsich timeframoch (vhodnych pre daytrading), alebo kopiruje cenu ropy len z dlhodobejsieho hladiska. A ci by nerobila problem nizsia likvidita.

Na druhej strane, ETFs su "menej drave" (teda asi menej volatilne) ako trebars ropa, co by mohlo byt vyhodou. Ako to je?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ten minimalny ucet 25 tisic dolarov pre daytrading je u kazdeho brokera (pevne byrokraticke pravidlo)? Chcel som si kedysi otvorit ucet u MBT na intradenne obchodovanie akcii, ale prekvapila ma minimalna suma co chcu (25000 USD). Paradoxne pritom je, ze obchodovat sa daju aj male objemy a stacilo by bezpecne aj 1000 USD pre zaciatok.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry clanek. Hned me napadlo obchodovani opci na ropu USO. Jenze pak me zarazily nizke objemy opcnich obchodu (Volume i Open-Int). Navic u nejblizsiho expiracniho data je rozdil mezi cenou podkladu USO a opci takovy, ze se to asi nevyplati (velka casova hodnota opce - a malo casu :-). Ono je to stejne i u indexovych (SPY, QQQQ, DIA), tam je ale vetsi likvidita u vzdalenejsich expiraci.

Pokud jde o akciove ETF intraday obchody - muj nazor je, ze kdyz obchoduji indexove ETFs intraday s pakou 1:4 pri vyuziti vsechn $ co mam na uctu, tak jsem na tom skoro stejne jako napr. u CFDs, kde mam sice paku treba 1:10, ale nemel bych vyuzivat cely kapital (doporucuji 60%), takze mam stejne paku jen 1:6. Hlavne u CFD's se plati mnohonasobne vetsi poplatek (spread/fee, videl jsem i 0.4% z obchodu!!!) nez u obchodu s akciemi (nejlevnejsi flat-fee $9.95 za obchod i kdyz obchodujete treba desetitisice akcii).

Jak na tom budu u futures na index? Jake jsou obvykle fin. paky a poplatky?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pozeram poziadavky u MBT a minimalny limit 25 000 USD na ucte pre daytrading sa vztahuje len pre margin-ucty. Pre obycajne ucty bez marginu (cash-accounts) staci len 1000 USD a je jedno ci obchodujem daytrading alebo ako. No boze, tak sa zrieknem paky 1:4. Aj tak je taka mala paka nepotrebna, ked obvykle riskujem na jeden obchod len maly zlomok uctu, cize vela z uctu zostane nevyuziteho a pokojne moze ist za nakup. Cize je uplne jedno ci mam paku alebo nie. (mam pocit, ze ta regulacia bola zavedena zbytocne)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to fyzik

Denna volatilita drvivej vecsiny titulov je tak 1-2%. Ako by si to chcel obchodovat nakupom akcii cash s malym uctom(navyse mozes ist len long) ? Pri nakupe cash za 1000 usd mi to vychadza tak 20 USD range,z ktorej realne mozes uhrat tak tretinu,a to tam este nie su zahrnute komisie. Neviem,ci to uz nie je lepsi biznis prenajat si foliovnik na južnom Slovensku a pestovat papriku

herman

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to fyzik:
Obchodovat akcie muzes intradenne i s mensim uctem nez $25k, je ale zakonem dany limit, kdy nesmis udelat vice nez 3 ID obchody behem 5ti dni.. IB to treba hlidaji a 4ty obchod ti nedovoli udelat. Pokud by jsi udelal 4ty a vcie obchodu v 5ti dnech, hrozi pokuta jak tobe tak brokerovi..

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...