Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

KLUB M. DOUGLASE


Doporučené příspěvky

Příjemný vikend,

začíná jit o názorovou prestiž, tak přidám poslední příspěvek.

S tím překladem máš Rendo jistě pravdu, nikoli však v čase, a jak všichní z komodit víme, stojí nadevším.

Redno odhadl jsem, že jsi mladý kus, ale to není nic špatného je to i přednost, máš možnost se nezaujatě s mnohým seznámit a uspět. Jak vís starýho psa novým kouskům nenaučíš.
Proto jsem tak štiplavý, aby sis uvědomil rozdím mezi - [bold]něco, někdo, nějak a udělám.[/bold]

[ital] Řekněme že se dá koupit kniha která Vám dá základy a stojí 4000 , ale tu zde každý odsuzuje .
A řekněme že je tu kniha o které každý mluví v superlativech , která stojí asi 50 dolarů .
Ani jednu jsem nečetl[/ital]

Předně říct o knize kterou jsem nečetl, "že dá jenteoretické základy" - opět no nevím a spoléhat na názor ostatních.
Nevylučuj možnost, že ji ostatní nepochopili.
Já osobně Ti ji vřele, bez jakéhokoli podtextu, doporučuji!.

Tu knihu jsem četl již asi před čtyřmi léty (od známého), tak jak ji po dalšíh dvou letech četl Tomáš a Retr. A za sebe mohu říst - byta to [bold]jediná [/bold]kniha v tom údobí, která dávala na rozdíl od[bold] všech ostatních[/bold], praktický návod [bold] jak na to.[/bold] I tomuto FINANCNIKOVI za ni vděčíš. Já osobně jsem za ni byl neskonale vděčný a dodnes ji mám v podvědomí na prvním místě.

Přispěji do budoucího kniřního klubu FINANCNIKA knihami Jisefa Jílka o opcíh a derivátech. Jedna z nich má přes 600 stran. Teoterocky objemná, prakticky k ničemu, dokonce ani ne to jedno procento na které vždy vsázím. Dokonce pojednává i o zdanění derivátů str. 517-553. Pokud zdaňuješ jinak než v knize uvádi, akonzultoval (jak píše) s pracovníky FU, můžeš si jít hned k soudu k odsouzení pro daňové podvody.

Ve vláknu daně, je mnoho nepravd, polopravd a nesprávností. Jak se zase nabudím [bold]JDU DO TOHO.[/bold]

A neboj TRHY ROZTERHNEŠ taky!!!

11.09.2005
radim

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 44
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Chlapi, zrovna u tohoto tématu nemá smysl se pouštět do nějaké prudší výměny názorů. Dejme tomu čas a uvidíme. V sobotu 24.9. je pražské setkání, na které se registrovalo už několik desítek lidí, tak si myslím, že je šance to nad sklenicí dobrého pití posunout trochu dál.

Osobně bych se přikláněl k tomu, že by se kniha dala analyzovat po částech, o kterých by se diskutovalo. Jednorázový a kompletní překlad mě přijde jako hodně drahá cesta a nepříliš efektivní. Obávám se totiž, že i o tom českém překladu by se muselo diskutovat, protože žádná kniha není „zlatý grál“ a spoustu myšlenek člověk využije teprve poté, co je v knize objeví, začne o nich přemýšlet a přizpůsobí si je svému já. Proto mi přijde jako naprosto skvělá myšlenka, že by se klub sešel, „členové“ by postupně připravili jeden po druhém referát na určitou kapitolu a o té jsme poté diskutovali. Nakonec tohle přesně je ale myšlenka TASOCS, protože až se zanalizuje tato jedna kniha, tak se ukáže, že na ni myšlenkově navazují další knihy a náš záměr byl vytvořit klub, kde bychom o podobných knihách a myšlenkách diskutovali.

Takže jestli můžete, zkuste dorazit na setkání 24.9. – viz www.financnik.cz/exe/akce/setkani.php Už jsme zarezervovali prima kafé v centru Prahy, bude tam myslím atmosféra, ve které se dá lecos dohodnout.

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Radime,
navrhuji, abychom se drzeli faktu a neresili, kdo je a kdo neni stary pes. Kdyby kazdy z dvou tisic registrovanych ctenaru resil, jestli je stary nebo mlady pes, pak Vas takove cteni asi take moc neuspokoji. Verim, ze mi date za pravdu.
Stejne tak Vas prosim, nereste, kdo jakou knihu cetl drive, protoze zrovna tato informace nezvysi profesionalitu ani Vasi, ani moji, ani Rendy a ani nikoho jineho. Bohuzel nemam pocit, ze by tyto hadky vyresily preklad knihy M.DOUGLASE.

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý večer ,


Asi nejlepší nápad zde vznesl Jakub , Radime neuražte se , ale už nehodlám dále diskutovat nad mojí prvotní úvahou . Jinak naprosto souhlasím s Libicem .
Také bych se rád zúčastnil neformálního setkání TASOCS , ale pouze za předpokladu že se vše ponese v přátelském duchu . Jinak když už jsme o setkání zavadili , Tomáši mohl by jste naznačit čeho se bude dotýkat diskuse ?

Díky REN

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Rendo,
nejsem Tomáš, ale odpovím :)
Setkání není nijak řízené. S Tomášem jsme zarezervovali místo, kde se podle našeho názoru bude dobře povídat a dali jsme všem možnost se setkání účastnit. Bude to tedy spíš takový seznamovací večírek pro všechny, kteří se znají z virtuální světa tohoto fóra a chtějí se poznat osobně. Věřím, že při této příležitosti se podaří probrat i řada témat, která jsou v diskuzi nakousnutá, ale žádný pevný program neexistuje.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 months later...

To jenal:
ja som si ich osobne kupoval cez české knihkupectvo ideon. Dodali to celkom promtne (cca 2 týždne od prijatia mojej platby). Otázku poštovného neviem zodpovedne posúdiť, keďže som nepátral, koľko sa platí poštovné priamo u amazonu, ale výhoda u ideonu bola v tom, že som mohol s nimi komunikovať vo svojom rodnom jazyku. Ale keďže Vy ste v Londýne, predpokladám, že jazykovú bariéru riešiť nemusíte.
Takže skúste si porovnať amazon s týmto českým knihkupectvom a uvidíte.
Pekný večer.
Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 months later...

Mě tahle problematika také moc zajímá. Mám známého soudního znalce v oboru autorských práv. Zkusím mu přístí týden zavolat a zeptat se ho na danou věc. Převážně se zabývá softwarem, je u každé razie u počítačových pirátů. Zůčastňuje se i tvorby zákonů v této oblasti. Je hodně zaneprázdněn, ale zkusím ho v příštím týdnu sehnat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

×
×
  • Vytvořit...