Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EXCEL - rady a tipy


phynek

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

Vzhledem k tomu, že patrně každý, kdo to s tradingem myslí alespoň trochu vážně, používá nějaký ten tabulkový kalkulátor. A protože většina z nás občas narazí na problém, založil jsem toto vlákno k programu, který je pravděpodobně nejpoužívanější.

A hned mám dotaz pro zkušenější:
mám ve své tabulce sloupec "bankroll" kde se mi tvoří equity. Tedy normální součet. problém nastává v okamžiku, kdy na data nastřádaná v tabulce použiji automatický filtr(součástí tabulky jsou i podmínky vstupu, které sleduji a následně testuji jejich filtrování). Pak sloupec bankroll nefunguje, protože i nadále počítá i se skrytými hodnotami. tedy např. mám 100 obchodů, použiji automatický filtr že ZLR po DIV ne, zbyde mi 50 obchodů, ale hodnoty ve sloupci bankroll stále odpovídají tabulce bez filtru. Snad jsem to popsal srozumitelně :)

Jde mi o to, jestli jsem nepřehlédl nějakou funkci v XLS která by dokázala pracovat s pouze zobrazenými položkami, nebo zda je potřeba si napsat funkci vlastní, což mi příliš nejde.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 905
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Rozdelit to na vice sloupcu? Lze pak provadet test na ISBLANK apod., pripadne jinou formu signalizace (treba "X"). A chceme-li byt pohodlni, pak staci 1x napsat podminku ala if sloupecA obsahuje "DIV", pak sem vloz hodnotu sloupce Y, jinak "" a tuto podminku vnorit X do sebe (myslim, ze omezeni je na 32 vnoreni) - celkovych reseni je vice - bud 1 slozty zanoreny IF, ktery kopirujeme do sloupcu, kde chceme mit treba bankroll pouze daneho paternu nebo pro kazdy sloupec psat solo podminku...

Pokud chceme "if na radku a zaroven sloupcovy", uz si s moznostmi inline funkci nevystacime a je treba se ponorit do taju skriptovaciho jazyka, ktery nam na druhou stranu umozni provadet jakekoli psi kusy, ktere nas napadnou - mame celou tabulku k dispozici, takze muzeme v cyklech porovnavat, pocitat, analyzovat...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

PaJaSoft:

dík, ale tohle řešení bohužel nepřipadá v úvahu. Mám tabulku strukturovanou tak, abych mohl filtrovat podle libovolného sloupce, tedy např. MAE, hodiny, den v týdnu, pattern, ...... A při jakémkoli filtru se vše spočítá správně, protože výpočet probíhá jen na daném řádku. Kdežto pole "bankroll" vyžaduje hodnotu předchozího řádku, aby vypočítal aktuální stav účtu. A tam to neustále počítá s předchozím řádkem a ne s předchozím viditelným. A to bych rád vyřešil. Takže pokud nějaký nápad, budu moc rád.

Každopádně díky za snahu :)

PS: Funkce IF je fan, ale při 6. vnoření se v tom už trochu ztrácím

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den, použijte funkci SUBTOTAL(109;$L$4:L5), kde argumenty znamenaji: 109 - součet pouze vyfiltrovaných položek $L$4 první položka sloupce, který chcete sečíst (v tomto případě L) L5 - následující položka, kterou chcete přičíst Tuto funkci zkopírujte do celého sloupce až na konec tabulky. Pro názornost přikládám obrázek.

4520

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

rád bych poprosil, zda-li mně někdo nemůže poradit s Excelem.
Používám externí aplikaci napojenou na Excel, která realtime (s 20 min. zpožděním) dodává do Excelu aktuální data akcií, atd. Co bych potřeboval je nějaký vzorec nebo způsob, jak do separátní buňky aktualizovat vždy největší a nejnižší hodnotu dne.

Příklad:

V buňce A1 mně běží realtime ceny nějaké akcie. Do buňky A2 bych potřeboval průběžně zaznamenávat nejnižší hodnotu dne. Pokud například trhy XXX otevře za 100, pak v A1 bude 100 a do A2 se taky napíše 100. Pokud trh vyroste na 101, pak v A2 zůstává 100, pokud trh padne na 99, hodnota v A2 se přepíše na 99... Nevím však, jak je možné v Excelu docílit toho, aby se dle nastavených parametrů buňka A2 sama takto pravidelně aktualizovala...

Moc díky za případné rady.

T

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomáši,

myslím, že toto jde jedině makrem (pomocí VBA), protože potřebujete zachytávat událost změny hodnoty buňky.

Napsal jsem Vám jednoduchou proceduru, která snad dělá to co požadujete (dělal jsem to opravdu v rychlosti)
A1 = vstupní cena která se automaticky mění (přes DDE ?)
A2 = zaznamenané Low
A3 = zaznamenané High

Před každým novým záznamem je třeba ručně vymazat obsah A2 a A3. Samozřejmě dá se řešit nějak elegatně další procedurou.

Je třeba si otevřít v Excelu Editor VBA (Alt+F11) a vybrat/otevřít vlevo ve stromu (v Project exporer) list ve kterém je aktualizovaná ta dotyčná buňka a do tohoto listu kód nakopírovat.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
' spuštění procedury změnou hodnoty buňky

Dim Price As Range
Set Price = Range("A1")

If Target.Address = Price.Address Then
FindLowHigh
End If

End Sub

Private Sub FindLowHigh()
' procedura na zapsání Low a High

Dim Low As Double
Dim High As Double
Dim Price As Double

Low = Range("A2")
High = Range("A3")
Price = Range("A1")

' před novým spuštěním jsou vymazané hodnoty a načteme první hodnotu
If Low = Empty Then
Low = Price
End If
If High = Empty Then
High = Price
End If

' doplnování Low a High
If Price Low = Price
End If

If Price > High Then
High = Price
End If

Range("A2") = Low
Range("A3") = High

End Sub


Aleš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...
  • 1 month later...

Zdravim, mam problem s copy & paste do Excelu a neviem si s tym rady. Ked som mal Office 2000 a skopiroval som si z vypisu obchodnej platformy napriklad toto:

1/15/2008 10:37:44 PM Buy 5000 USD/JPY $106.4860 1.0000 $106.07 ($0.25)

tak mi hodnotu $106.07 automaticky zobrazilo ako normalne cislo 106.07 (bez dolara) a hodnotu ($0.25) zobrazilo ako zaporne cislo -0.25, takze som si mohol z vypisu vykreslit graf equity krivky. Proste sam z toho spravil numericke hodnoty.

Lenze teraz mam Office 2007 a ked skopirujem to iste, zobrazi to tak ako je. Kedze to nie su numericke hodnoty, nemozem si vykreslit graf. Neviem, kde sa to da nastavit, aby to robilo presne to co robil stary Excel.
Dakujem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak s tím bych také potřeboval píchnout. Už se mi podařilo vyřešit nesmyslný převod čísla např. 1,4494 se klidně zobrazilo jako I.54 tj. jako nějaké datum. V nastavení stačilo zaměni "čárka" na "tečka". Pak jsem zkoušel použit "Vložit jinak ...", také nic. Dolar tam je pořád a závorky také.
Pomožte někdo nám zoufalcům (tedy aspoň mě), kteřý akorát ví, že EXCEL je tabulkový kalkulátor :-(

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...