Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Ninja Trader - nastavení programu od A do Z


Masaryk

Doporučené příspěvky

Diskuze o nastavení programu Ninja Trader je tady na finančníku velmi roztříštěná, v podstatě se řeší v rámci jiných diskuzí jako offtopic. Rád bych, aby se tyto dílčí diskuze mohly přesunout do tohoto vlákna, aby další čtenáři fóra měli usnadněnou navigaci a vyhledávání informací, které potřebují. Pro začátek tedy dávám info o současném stavu:

[bold]Seznam vláken, kde se doposud probíralo nějaké zásadnější nastavení programu:[/bold]
* NinjaTrader - cenová politika
* Nemožnost stáhnutí NinjaTradera
* platforma NINJA TRADER
* FinWin den po dni
* Diskuze k článku: Videotutoriál: práce s indikátory v NinjaTrader
* Diskuze k článku: NinjaTrader a otevření grafu s historickými nebo realtime grafy
* Diskuze k článku: NinjaTrader - podrobný tutoriál k instalaci a zprovoznění programu

V současnosti je téma dne export strategie a jeho následný import na jiném počítači - mě osobně se nedaří vyexportovat strategii, stále to hlásí chybu. Dle oficiálního fóra je nutné nějak zaimplementovat indikátor CCI do exportované strategie, ale z toho jsem trochu jelen:

[ital]"The only thing you can do is move the method referenced from the NinjaScript export file to the actual file you are exporting. The problem is that we can't allow exporting of the UserDefinedMethods since doing so would mean that on import, it would overwrite the target PC's UserDefinedMethods.cs and cause someone some grief if they lost data in this file due to it being overwritten. In a nuthshell, UserDefinedMethods is good way to share common methods among your own NinjaScript objects in the scope of your own PC." [/ital]

Pokud mátě někdo tip na jak na to, dejte mi prosím vědět. Poslední info bylo od attiva, který psal, že se mu import zdařil díky provedenému exportu před importem. Takže: [bold][ital]let the discussion begin! [/ital][/bold] :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 2,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Export import Strategie:

Má zkušenost: soubor jsem úplně obyčejně vykopíroval ze souboru v NT, následně odeslal emailem, dal na flash atd.., soubor v jiném počítači vložil do příslušného souboru a Strategie se zobrazuje.
Masarykův soubor jsem ztáhnul, rozbalil někde bokem a na zkoušku stejným způsobem vložil Strategii Big V. Zobrazuje se.

Radek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky za zprávu Radku, já doufal že to takhle půjde i bez toho exportu. Potom ale nevím, kde je chyba u finadla, že mu to nejde. :( Počkáme co napíše, třeba už mu to jede. :)

V každém případě: na fóru Ninjatraderu píší, že v grafu se zobrazují buď uživatelovy strategie, NEBO ručně provedené příkazy, obojí zaráz nejde. Vychází totiž z toho, že uživatel si do strategie rovnou zabuduje automatické příkazy pro vstup a výstup z obchodu, tyto příkazy se pak do grafu zobrazují. Tím pádem se ty moje strategie FinWinu hodí spíš na backtest, nebo alespoň jako odrazový můstek pro, co si to pak upraví k obrazu svému (třebas i s těmi automatickými vstupy a výstupy).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

K mému problému zprovoznění strategií:
Restart programu ani počítače nepomohl. Ale pomohla další rada - proklikat strategii v Tools/Edit Ninja skript/Strategy. A dokonce stacilo proklikat pouze jednu strategii a v nabídce grafu se objevili všechny a všechny už fungují.

Takže moc díky za pomoc

Začal jsem používat NT pro začátečnické testování, protože je (bez možnosti obchodování) zdarma a on-line data od zen-fire jsou zdá se použitelná (ER2 Voluma 2000) a ani nevypadají jako zpožděná (neumím to s ničím porovnat). Ale na případné ostré obchody zatím SW vybírám. Rád bych se zeptal, jestli je tu někdo, kdo používá NT na ostré obchodování jaké má s tímto SW spokojenost.
Děkuji
Olda

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Olda:
Perfektní, tak hlavně že to jede. Já měl úplně stejné myšlenkové pochody jako ty, tj. začít s Ninjou když je pro backtestování zadarmo, ale problém je, že jsem si na něj za ty měsíce tak zvyknul a oblíbil, že teď už nechci nic jiného, a to i přes to, že to bude znamenat výdaje navíc. Nicméně někteří brokeři nabízejí ořezanou verzi Ninjy (bez některých -zejména automatických- funkcí) k live obchodování zdarma. Nenech se zmást, že se na stránkách Ninja Traderu o ničem takovém nemluví, jedná se vždy o specifickou nabídku toho kterého brokera. Já zatím jen papertraduju, ale na live obchodování s Ninjou jsem neslyšel žádné stížnosti. Věřím, že třeba takový Lucínek nám brzy poreferuje nejen o Ninjovi, ale i o Mirusu, moc se na to těším. ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zkoušel jsem projet strategy analyzerem strategie od Masaryka. Některé hodnoty jsou v summary ukazované procentuálně vzhledem k velikosti vkladu. Nevíte kde se dá změnit tendle vklad? Mám ho v Ninjovi defaultne nastavenej na nějakejch 77000 USD a nemůžu nikde najít možnost na změnu...předem dík

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Ahoj tradeři

jsem začátečník, který se pokouší o první praktické kroky a po přečtení článků a fóra, to vidím na Ninja Trader + data z Openticku. Slibuji si od toho, že budu mít první prostředí pro zkoušku zdarma a až pak se třeba rozhodnu pro něco jiného a třeba i placeného, ale to až budu vědět, co opravdu potřebuji. Měl bych tyto dotazy.

1) pochopil jsem správně, že Ninja trader + data z Opentick zvládají ID obchodování?
2) jestli ano, jsou tam nějaká omezení (třeba, že to nezvládá Volume grafy)
3) pokud udělám na Ninjovi backtesting a poté přejdu na jiný software, budu muset dělat backtesting znovu?

Díky

Aldomoro

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ad 1 - ano, data z OpenTick jsou ale zpozdena, doporucuji NT + ZenFire demo, ktere zpozdene neni a data jsou mozna kvalitnejsi.
ad 2 - zpozdeni oproti realite. Ale na test nebo papertrade to samozrejme staci
ad 3 - nejde ani tak o SW, jako o data - idealni je testovat ta data, ktera se pak budou i obchodovat. Tedy napriklad nedelat test na datech ze Zen-Fire a pak obchodovat u Interactive brokers.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky za odpovědi Lucínku

Zpoždění mi nevadí, když se jedná o seznamování a backtesting, ale co se týká dat, budu se muset později rozhodnout pro brokera = poskytovatele dat (snad tam to rovnítko patří) a dělat už vážně míněný backtesting a papertrading u něj. A třeba přijdu na to, že budu potřebovat nějaký jiný sw.

Máte prosím někdo zkušenost se SW, který je dobrý na ID trading a umí v pohodě spolu s IB zobrazovat volume grafy?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den, take bych mel jeden dotaz. Pouzivam NT napojeny na opentick. Zatim jen paper. Testuji na grafe vol2000 a mam problem s tim, ze kdyz si spustim NT uprostred obchodniho dne, data se mi nenactou spravne, mam tam treba dvouhodinovou casovou prodlevu, ktera je cela vyjadrena v jedne svici.. To same, kdyz dojde k vypadku pripojeni a naslednemu znovupripojeni na opentick spojeny s reloadem dat. Kdyz si ale ten den nactu az druhy den, napr. pro zakreslovani sr linii, zobrazi se mi cela obchodni seance v poradku.. Mate nekdo podobny problem?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

aldomoro: Ja jsem s NT velmi spokojeny, ve spojeni se Zen-Fire jsem jeste spokojenejsi a nic jineho nehledam, navic volume od IB je pry hodne spatne, takze to bych asi ani nezkousel.

Pavel K.: Zkus data pres Zen-Fire, napr. od Mirus Futures nebo AMPfutures, oboji poskytuje data v real-time pro testy na nejakou dobu (nevim jakou, zatim se mi to jevi jako dost neomezenou) zdarma a ve vyborne kvalite.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pavel K.:

Měl jsem s Opentickem stejný probém. Nepodařilo se mi to nijak vyřešit. Navíc jsem zkusil volume graf porovnat s daty od jiných poskytovatelů a Opentick má asi o 50 % větší volume. Graf pak vypadá samozřejmě úplně jinak.
Zkuste přejít na Zen-fire, používám ho asi 3 měsíce a bez problémů.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pěkný den všem,
obracím se na vás s prosbou: snažil sem se polézt fóra a ani v souvisejících článcích sem odpověď nenašel, resp. to co jako odpověď vypydala sem vyzkoušel, ale nic zatím nefungovalo... Mám z dřívějška stažený historický 2sec data od SCmagic ve formátu .mnd a nedaří se mi je rozjet v NinjaTraderovi... zkoušel jsem všechno od Importu, přes Open - New - Chart, atd. Nemohl byste mi někdo poradit jak na to?

Předem moc děkuju!!!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.

×
×
  • Vytvořit...