Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Degiro


jeear

Doporučené příspěvky

Po zrušení Brokerjetu hledám brokera pro BCPP a narazil jsem na nízkonákladové Degiro, broker registrovaný v Holansku s českou lokalizací (jazyk, podmínky, CZK účet, převod peněz lokálním převodem v CZK).
Pročetl jsem pečlivě smlouvu i podmínky, zdají se mi smysluplné a bez nějakých chytáků, ale nejsem právník.
Degiro je pod kontrolou Holandských orgánů, u ČNB je ohlášená pouze na poskytování úvěrů (pákové obchody).
Platforma je pouze webová, pro mobily mají také webovou, zatím jsem ji viděl jen na obrázcích.
Poplatky velmi nízké.

Zakládám si účet, vyzkouším a podám další info.
Nemám ambici, aby Degiro byl můj hlavní broker (používám IB a TS), ale hledám něco light čistě pro BCPP.

Máte někdo zkušenosti, názory, poznámky?
j.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj,
mám ho asi týden.
Maj minimální zabezpečení:Po telefonu ti řeknou všechno a po tom co jim řekneš rč i další.
Neseděj ti částky zůstatku.U mě je to dobrý přidali mi tisíc korun.Po konzultaci s call mi řekli ,že all ok,jen to napravěj.Pořád je to špatně.
Opce dělaj jen dax.
Jinak je to ok broker.
Ps-Prosímtě mám fio a chci přejít k ib.Podmínky znám,ale nevím jestli zvládnu případnou komunikaci s podporou v english.
Jakou máš zkušenost?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak pár prvních zkušeností s Degiro:
- založení účtu zcela on-line, v podstatě se jen vyplňují a potvrzují dokumenty, nechtějí poslat žádný sken dokladu. Ověření proběhne navázáním bankovního účtu - odesláním platby.
- Platba byla připsána D+0, zadaná platba večer je již D+1 ráno disponibilní, zadaná platba ráno je večer disponibilní.
- Výběr peněz je D+3 dopoledne
- Jsou k dispozici 3 úrovně účtů - Basic základní "jen za své" (bez pákových produktů, bez short), Active "část si můžu půjčit" (obchody s marginem, deriváty, shorty), a Trader "více si můžu půjčit" (jen zvýšené limity).
- Dokumenty k potvrzení, podmínky a další - jsou všechny poměrně čitelné a smysluplné (v češtině)
- Webové prostředí je jednoduché, ale přehledné. Grafy základní, se základními indikátory (asi 20)
- Nabídka na BCPP je celá, jinam jsem nekoukal.
- Zadané příkazy jdou na burzu (ověřeno že je vidím v booku u jiných brokerů), odezva je rychlá, exekuce probíhá (ale jsou to akcie, takže berte s rezervou)
- typy příkazů - podporují pouze LMT DAY příkazy (!), žádné MKT, LMT GTC, STP, natož OCA/OCO/Bracket atd.
- komunikace s podporou - 2 maily v pracovní hodiny, oba odpověď za půl hodiny, odpovědi stručné, smysluplné.

Bohdan66: Založení IB je v pohodě, dělal jsem to kdysi podle návodu: www.financnik.cz/komodity/ib/otevirame_ib_uvod_1.html a sice některé stránky už jsou trochu jiné, dá se to. Telefonicky s podporou jsem nepotřeboval (při založení účtu) mluvit, potom se dá hodně věcí vyřídit přes zprávy (po přihlášení ve správě účtu).
A co Fio - spokojen? Uvažuji o něm taky, přece jen Degiro se můj hlavní broker pro BCPP nestane..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 6 months later...

Ahoj,
dejte si prosím velký pozor na tohoto brokera! Zobrazováním chybných prvků v platformě mě připravil o mnoho peněz. Zadávání online pokynu na uzavření pozice přes platformu mi bylo několikrát odmítnuto. Zkoušela jsem to i telefonicky, laxní personál se ozval až skoro po hodině, že je po všem a produkt už se neobchoduje. Ceny na online aplikaci jsou zpožděné a nelze na ně spoléhat.
Při oficiální stížnosti mi vedení firmy odpovědělo, že uznávají, že mi chybným kurzem způsobili škodu, ale nenesou za toto odpovědnost, neboť je to nahodilá událost, nikoliv jejich úmysl.
A že si můžu podat žalobu k soudu do Nizozemí.

Důrazně varuji před touto firmou!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 months later...

Carmen,

to nevypadá na příliš seriózní společnost. Podařilo se to s nimi vyřešit? Jejich tvrzení, že za to nenesou odpovědnost bych neviděl tak jednoznačně, jelikož právní úprava v EU je pro obchodníky značně ochranářská. O kolik řádově šlo, protože za určitých okolností by se určitě vyplatilo s tím něco dělat?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nic se nevyřešilo, jedná se o 310.000 Kč. Odkázali mě na Nizozemský soud prvního stupně, kde bych musela celou věc přeložit do Holandštiny a s holandským advokátem podat žalobu. Obrátila jsem se i na ČNB s žádostí o pomoc, jelikož firma tu má pro zdejší obchodování licenci od ČNB. Odpověděli mi, že nemají kompetenci do tohoto zasahovat a že podle jejich názoru už s celou situací moc nenadělám.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 months later...

Dobrý den, připojuji se ke stížnostem na brokera DeGiro. Pracuji s opcemi. Denně si poctivě tisknu a přepisuji stav. ale nesedí zůstatky, denní průběh, stav účtu, stav portfolia. Počáteční zůstatky jsou rozdílné proti konečným z minulého dne v řádu statisíců. Je to velice nepřehledné a nelze to jakkoliv kontrolovat. Na klientském oddělení sice pracují, ale nic neudělají, nic neopraví a hlásí, že je vše v pořádku. To, že mě to připravilo o peníze je už dnes jasné, nicméně jak plyne z této diskuse, nevypadá to na možnost bránit se kdesi v Holandsku u soudu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 months later...

Velmi špatný broker. Sice píše o malých poplatcích, ale při nákupu některých akcií v USA udělá klidně okamžitý rozdíl mezi prodejní a kupní cenou 30%. Což nemá vůbec smysl obchodovat. Navíc zůstatky absolutně nesedí, jejich on-line kurzy jsou někdy i o půl hodiny jinde než ty aktuální. Tady není absolutně dlouhodobá šance cokoliv obchodovat do plusu. Snad jedině na náhodu... ale to můžete jít raději do casina.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Bohužel, mnoho zde napsaných věcí je pravda. Nicméně realita je realita a levný broker prostě není nikdy levný. Dále, mezi mnou a brokerem je algoritmus, mezi brokerem a trhem je další algoritmus ... nedej Bože, aby broker pracoval ještě s prostředníkem (viz. kdysi Patria na OTC). Upřímně řečeno, DeGiro je dobré pro otrlé borce s miliony na účtu, kteří investují do dlouhodobých pozic na fundament (tam se nějaký ten dolar vždycky ztratí :). Druhá možnost je intraday a důsledně nenechávat na konci dne zůstatek, protože systém Ti ukazuje ceny a spready podle toho kolik toho máš, jaké máš risk ratio, jak nakupuješ nebo prodáváš, atd. (posune to spread klidně o Euro na kontraktu, ani nemrkneš). Když nenecháš nic přes noc, nemůže Tě pumpnout při vyúčtování a ukázat Ti ráno něco jiného (vyzkoušeno, s real-time to funguje - ale to není zásluha, to funguje všude). A to, že si brokeři a market makeři platí roztleskávače, to je stará pravda :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 months later...
  • 4 months later...

Predpokladám, že v prípade, že by som nechcel obchodovať štýlom "day tradingu", ale skôr kupovať akcie US spoločností a držať ich minimálne niekoľko týždňov až mesiacov, tak by mohol byť Degiro správna voľba, nie? 

To, čo ma zaujalo na Degiro z pohľadu poplatkov, boli hlavne žiadne inactivity fees a žiadny minimálny prvý vklad.

Keďže ide o moje prvé skúsenosti s investovaním (doteraz som skúšal len Paper Trading na ThinkOrSwim), tak by som chcel na začiatok investovať len 50 000 Kč.

Prípadne napadá niekoho lepší broker, ktorý by vyhovoval mojim potrebám? Som otvorený aj ďalším možnostiam.

 

 

Upraveno uživatelem Pilifo
Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...