Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

PFG


TomasN

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 247
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Novější je PFG Fast

Download včetně videa, jak se to nastavuje: www.bfastdownloads.com/

Měsíční DEMO se zaregistruje zde: www.pfgbest.com/fast/signup.asp

Podle mého:
PFG Best je naprosto katastrofální. Škoda komentovat.
S Fastem nám výborné zkušenosti v testovacím provozu. V reálu jsem na něm ještě neobchodoval.
Do PC se nechá nainstalovat běžně několikrát po sobě, chce to jen jiný mail.
Jestliže v IB mělo v poslední době výpadky dat, pak PFG Fastu se to netýkalo. ( Mám 9ti měsíční zkušenost)
Jako zdroj dat je to spolehlivé. Dokonce uvažuji, že na PFG Fast (DEMO) budu koukat a klikat někde jinde.

Uvítal bych, pokud má někdo s PFG Fastem reálné obchodní zkušenosti, aby to sem napsal.

Hodně zdaru. Greenhorn.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dotaz na Tomáše.

3 - 4 týdny pomalu uplynuly. Jak se Vaše plánovaná spolupráce s PFG odvíjí. Chci si v nejbližší době otevřít účet u PFG a proč né přes finančník. S BESTEM (zatím jenom DEMO) nemám problémy, a tak proč bych si jako jistou protislužbu za to, co zde na tomto serveru nabízíte, na oplátku neotevřel účet u PFG právě přes Vás.
Jsou známy již nějaké bližší podmínky?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...

aldamite,

zpočátku jsem se pokoušel zachránit alespoň nastavení grafů. Jenže nejsem nijak soft, znalý a tak jsem se časem vypracoval na kompletní reinstalaci cca za 20 minut i s nastavením všech věcí kolem. Pro jistotu mažu i adresář v PrgFiles. Většinou mi to funguje i 1 a 1/2 měsíce. Takže už se to nesnažím řešit.

Pro zajímavost, jak jsem tady vždycky nadával na verzi BEST, tak u PFG udělali verzi Best-Pro trader.
Vypadá to zajímavě, ale ještě jsem to netestoval. Určitě to v nejbližší době udělám,
nový Best Pro-trader vypadá na první pohled zajímavě. Je za 49$ na měsíc.


www.pfgpro.com/home.html?LSD=pfgbest.com&LSC=PFG%20Web%20Site&BID=&CID=

Mrzí mne, že jsem nemohl nějak zásadněji pomoci.

Hodně zdaru. Greenhorn.




Link to comment
Sdílet pomocí služby

Greenhorne,

Díky za info nedalo mi to.
Stejně to nějak zkusím, přeinstalace by mi nevadila, ale to stahování dat trvá dlouho a bez dat pro backtest to nemá smysl. Určitě jste si všiml, že se tady na finančníku objevil článek a diskuze k Genesis trade navigatoru, zdá se že je to stejný soft. Jen mne mate ta cena 40 000 Kč, no na to si asi ještě počkám. Ta vaše cena bude pro mne určitě přijatelnější. Za kolik se pronajímá PFG Fast a musím k tomu mít účet u PFG? Předpokládám že ano. Takže jenom demo. Mám totiž novězaložený účet u IB.

Aldamit



Link to comment
Sdílet pomocí služby

aldamite,
časem jsem si ověřil, že Fast je jako zdroj dat dost dobrý. Jenže já mám u Harpoonu ( dělá pro PFG) vražedné komise pro ID. A tak čekám, s jakými podmínkami přijdou Tomáš s Petrem od PFG. Jinak mi z Harpoonu řekli, že Fast je za 60$ měsíčně.
Jeden čas jsem si pohrával i s myšlenkou sledovat Fast se vším tím zakreslováním, jak jsem si na to zvykl a klikat
do nějakého primitivního okénka od kohokoli. Co Vy na to ?
Jinak mě to přeinstalování nevadí, protože moje strategie se nedá backtestovat (bohužel). Nepoužívám žádné indikátory a vše potřebné si beru přímo z trhu. Takže budování takové strategie je možné dělat pouze on-line. Nepotřebuji tedy historická data, ale konečně jsem začal psát deník pocitů a poznatků - vše co zapomenu je nenávratně ztraceno s backtestem si to už nemohu ověřit. Tím jsem chtěl pouze napsat, že se na využití Fastu možná díváme rozdílnými pohledy...

Hodně zdaru. Greenhorn.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Greenhorne Diky,

take jsem měl pocit, že jsem někde četl cca 60$ měsíčně (přímo snad 59), ale na stánkách pfg ani nikde jsem už tu informaci nemohl znovu objevit. To co píšete, mne nabádá jestli by vám nestačil účet od IB s jejich platformou, která již obsahoje živá data a grafy, ale nemá možnosti backtestingu. To klikání někam jinam a sledování fastu by také šlo jen nevím, nakolik je to udržitelné řešení, přecejen než se naučíme obchodovat jako profíci bude to trvat. V tom případě je lepší zaplatit si nějaký program na který si zvykneme. Nebo to riskneme a až budeme profitabilní tak těch 60$ měsíčně už nebudou hrát roli. Hlavně jste mne potěšil těmi 60$, je to dost ale proti těm 40 000 kč se to dá zkousnout.

Mohu se zeptat jaká strategie nepotřebuje ověření na backtestu, nebo ověřujete jen papertradingem, jinak si to už nedovedu představit.

harpon je v čechách? Sorry za tuto otázku..

aldamit

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Aldamit,

ak chcete uspešne obchodovať nejakú stratégiu musíte si ju otestovať a realne ju obchodovať na papieri a podla výsledkov sa sám rozhodnúť či ju chcete obchodovať aj v realy.Inak sa vydáte obrazne povedané na cestu ktorá ani neviete kam ide a tak hlúpy pevne verím nie ste.
Tu nejde iba o nahánanie sa za ziskom musíte sa stať znalcom Vášho systému poznať jeho negatíva a pozitíva.
Musíte si to jednoducho natrenovať a dostať ho do krvy. Musíte si povedať " toto je systém ktorý my vyhovuje ".

Inak dopadnete ako mnohý z Woodieho CCI kde sú síce jasne definované vstupy a výstupy a presto aj po dlhšej dobe len niektorý su profitabilný.

Marián

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Aldamite, navážu na příspěvek Mariána. Vystihl to přesně i s názorným příkladem Woodistů. Váš obchodní systém by měl vycházet přímo z Vás, aby ladit s s Vaší psychikou. Dbejte na to, aby Vás co nejméně psychicky zatěžoval. Je celkem jedno, jaké prvky v něm použijete, hlavní je aby Vám to sedělo a pár měsíců fungovalo v papertradingu. Harpoon Capitalu je věnováno celé vlákno v sekci Brokeři. Jedná se o firmu, která sídlí v Chicagu, já nevládnu angl., tak pro mne bylo podstatné, že mohu komunikovat česky. K tomu sytému.Je to celkem banální metoda odrazu od Trend Line. Používám v něm i Bid/ Ask z DOMu. To abych viděl snahu "tahat" mým směrem. A právě proto se nedá backtestovat. A v takovém okamžiku nastupuji. Šetří to psychiku a velikost SL. Pro zajímavost: v 11:25 by se mohlo zdát, ža byly splněny podmínky vstupu, Jenže na DOMu jsem neviděl snahu tahat do shortu. Taky bych se ještě chvíli trápil v chopu. Zbytečně. Je to hodně o kázni, psychice ALE hlavně mnoha hodinách " výcviku " v real-time grafech. Mnoho zdaru. Greenhorn.

3111

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...