Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k aktuálnímu dění na trzích III


Doporučené příspěvky

pokračování vlákna "Diskuze k aktuálnímu dění na trzích II"
viz www.financnik.cz/forum/read.php?7,154774,page=1

prosím bez offtopic - poslední diskusi ohledně diskréčního vs. mechanického přístupu směřujte do vhodnějšího vlákna a toto nechte prosím diskusím o aktuálních obchodech a dění na trzích..

michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 2,2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

zdravim vas
doufam ze tenhle prispevek uz nebude off topic
nebot reaguje k aktualnim denim na trzich
chtel bych se jen zeptat diskutujicich jakepouzivaji indikatory ci jine cteni v PA na predikci vyvoje trhu na nasledujici den vcetne odhadu volatility?
at se dari Gordon
sam jsem o tomto tematu psal ve svych diskusnich prispevcich pred pul rokem a nyni je jiz overil v LIVE obchodovani a vysledky jsou vice nez uspokojive a proto otviram toto tema a v pripade ze bude vice diskutujicich a zajemcu o popis systemu ktery predikuje volatilitu nasledujiciho dne vcetne omezeni a varovani pred chopem, tak pojdme do toho
at se dari

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Gordon
Zdravím Tě.
Touto otázkou jsem se ještě vůbec nezabýval a ani tady na serveru nenarazil. Jsem otevřený jakýmkoliv novým věcem, takže za jakékoliv přiblížení a diskuse s ostatními na toto téma mi bude přínosem a třeba doplněním dalších rozměrů.
Ať se daří
:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Gordon:
Momentálne som vo fázi skúmania niečoho hlbšieho ako sú indikátory a pod. Mám na mysli pôvod pohybov, kde nakupovali a v akých množstvách " smart money" a pod. Nedávno som sa zažral do Market Profilu a myslím že táto metóda na určovanie zajtrajších pohybov zo včerajšej ceny je logická. Ešte nemám skúsenosti s live obchodovaním (pre vek a teraz len zisťujem že nič neviem keby som si mohol otvoriť účet už by som pravdepodobne zrušil nejden účet). Týmto som len chcel naznačiť že sa veľmi rád zapojím do diskusie o niečom inom ako je CCI.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to kbtm,
moj názor na to čo mal na mysli m.hunter,kuba, tatktiež ako to nazval fid tajomstvom je,že chalani z Fin majú svoj diskréčny system overený štatistikou...a sice keď vstupuju diskrečne hlavne podla PA(S/R,IMA..),tak si musia aj štatisticky overiť či takéto vstupy maju zdlhodobé hladiska potencial a to ide len na základe pevne definovanych pravidiel..ktoré obsahuje systém finwin..
Resp.vedia určit percentuĺane šance na základe mechanického systemu(napr. pri paterne 0/100 ktorý má také a také šance dosiahnuť target,alebo aj vymietnuť SL)...potom je narade diskrečne obchodovanie, resp. obchodovane na základe par 1000 hod. nakukanich do grafov a teda ziskanie určiteho citu pre vyvoj trhu, ako sto sami rady nazívaju "obchodovanie nuacii" to už má každy dané individuálne, pravdepodobne nieje lahke naprogramovat taketo situácie,preto ich každý obchoduje na základe ich predchádzajúcej úspešnosti...

môj názor...michal sorry za out topic...

to Gordon,
využívaš to na obchodovanie z VOL titulmi (VIX,VXO)..?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim Gordone

snazil jsem se tu sepslat jak odhadount zitrejsi pohyb ceny ale moje kristalova koula zrovna nefunguje..
mohl by jsi se podelit o to jak to zjistujes ty?

kalendar a nadhled(tyden den hodinovy graf) plus market profile to jsou moje odpovedi ale stejne nedokoazu rict co se stane leda tak odhadnout kde ale urcite ne kdy a je jedno jeslti je to za hodinu zitra nebo za tyden..

k ty volatilite vetsinou pokud je velky trend tak trh druhy den odpociva pripadne se vraci pro opozdilce ... a pokud trh hodne odpocival nasleduje pekny trend :) ale to je tak neurcite ze se podle toho ridit neda..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Pavel a dosel jste z toho k nakemu pouzitelnemu zaveru ?? z dolouhodobejsiho hlediska muze pomoct VIX a ATR ale zase vam to nerekne jestli zitra bude trend nebo jen konsolidace.. me osobne prijde ESko dost spatne od prosince a graf dole to potvrzuje . ted jen co stim??? ... od leta ho sleduji podzim na simu plus nake live obchody a ted kdyz clovek chce obchodovat naplno zjisti ze trh uz neni co byval Pokud si toho novacek nevsimne tak pravdepodobne nasype svuj ucet do trhu ani nemrkne. plus si samozrejme prestane verit a skonci u toho ze jeho system nefunguje s cely je to podvod.

15439

15440

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Gordon:
co sa tyka predikcie volatility - nepouzivam ziadny indikator, ale pozeram sa na rozpatie PRM. Statisticky to vychadza tak ze cim je rozpatie PRM nizsie tym je trh menej volatilny a tym viac chopuje. Trochu zvykne napovedat aj prva pol hodina live obchodovania. Obchodujem live FDAX a TF. Prikladom mozu byt posledne dni na tychto trhoch.

Ak mas na to presnejsiu metodu, tak budem rad ked sa podelis.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Este sa chcem spytat tych co obchoduju, alebo aspon denne sleduju trhy. Co si myslite o sucasnom vyvoji napr. na TF?

Petr tu komentoval vyvoj v poslednom videu a hovoril, ze ma trh nezdravy pretlak smerom nahor. Ja to vidim tiez podobne (na par short signaloch som v posledne dni pekne prerobil), ale myslim si ze minimalne vacsia korekcia uz nie je daleko. Posledne dni uz trh nema silu stupat a vytvara skor doji. Tak som velmi zvedavy ci to bude teraz alebo az za par dni. Kazdopadne je TF pekne vysoko.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mně to hlava už nebere, jak TFko roste. Takový nárůst bych nečekal ani náhodou, protože americká ekonomika (ani Evropská) má ke zdraví hodně daleko. Pumpují do ní "bezcenné" dolary a investoři nakupují jakoby nic. Ale je možný, že k tomu přispívá i ona situace v eurozóně. Ten optimismus je přehnaně vysoký. Nezaměstnanost, růsty ekonomik - to vše je pod úrovní před krizí.. zatímco trhy už jsou nad ní. Jsem přesvědčený, že korekce na sebe nenechá dlouho čekat a bude hodně výrazná

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Pavel
Abych upresnil muj nazor, ani ja si nemyslim ze trh se pohybuje presne po dnech a ze se da statisticky urcit co bude nasledovat dalsi den. Nicmene prechod mezi velkym trendem zpomalenim odpocinkem a novym trendem je videt kazdy den, jsou to faze ktere na sebe navazuji. Pokud se budete dlouho divat dokazete rozpoznat v jake fazi trh je a podle toho obchodovat, pouzit spravne metody pro dany prubeh ktere maji v dane fazi statistickou vyhodu, pripadne ocekavat fazi dalsi. Myslim ze to je prave vsude zminovany cit pro trhy.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

LeeTo, urcite se trh pohybuje v techto rytmech a ani jsem to nemyslel konkretne na tebe, dost lidi to tu takhle bere, ze po dni s vetsi volatilitou by mela byt nejaka vyssi pravdepodobnost pro mensi pohyb v den nasledujici, coz tato statistika celkem vyvraci.
Uprimne v cit pro trhy moc neverim. Spis verim v presne vymezeni vstupnich a vystupnich pravidel, MM a PS. Bez toho bych osobne nemohl obchodovat vice kontraktu a pouzivat dynamictejsi PS. Ale zase je nutne, aby byla tato pravidla logicka a co nejmene dana nejakou absolutni hodnotou. Ale trvalo mi to docela dlouho, nez jsem se k necemu takovemu dostal. Drive jsem si napriklad vubec nedokazal predstavit, ze by se dala obchodovat PA na zaklade presne definovanych pravidel bez citu pro trhy. Ted uz vim, ze to jde a je to pro me ta cesta...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.

×
×
  • Vytvořit...