Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k aktuálnímu dění na trzích IV


Doporučené příspěvky

to MixaJ: tak třeba na ESku se dal zobchodovat pěkně průlom přes 1087,50 při překřížení EMAček. Na MACD k tomu hezká divergence! Něco obdobného se vytvořilo i na dobře korelujícím TFku, tam jsem pozici ale neotevřel. Ale jinak vstup na 612,2 ve 21:26 držený nejspíš až do zavření burzy, protože byl celou dobu pohyb téměř bez korekce vzhůru a můj signál na výstup z pozice by díky tomu nepřišel dřív (odladění opět pomocí EMAček, CCI, MACD). Co jsem zobchodoval na TFku bylo po 16:00 na ca. 603 a pozice se dala víceméně podržet až do 620 (18:12). Jinak moc pěkný příležitosti byly dnes i na ropě!!!

17238

17239

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 2,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

zdravím vespolek, tak jak jste to dnes zvládali, pánové a dámy? Po včerejším silném růstu jsem spíš odhadoval dnešek na korekci, ale trh jako by přehlížel horší makrodata (PMI z Evropy) a spíš využíval těch lepších (ADP i ISM z USA) dat k dalšímu pohybu vzhůru. Tak jsem se tomu nijak zvlášť nebránil a šel s trhem. Pozici na TFku jsem otevřel po pozitivním ISM, a to na 642,4 v 16:01. Při pohledu na delší timeframe je potenciál nahoru stále velký, EMAcka jsou nastavený růstově, MACD je v pozitivní oblasti, tak jsem pozici držel i přes tu korekci po 18:15 až téměř do zavření burzy a na 657,4 uzavřel. Jen pro připomenutí, sleduji RB15 společně s 1min, plus pár zákl. indikátorů. Zbytek dost napovídající fundamenty, vývoj na EURUSD, ropě a XAUUSD. K tomu pak troška "fantazie" při TA.

17252

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dillinger:
Zdravím, jelikož mám systém také postavený na RB, tak by mě zajímalo jak se vypořádáváš s prudkými změnami volatility co jsou v posledních dnech. Já sleduji TF na 10RB, je to rychlejší, ale jako nováček chci začít s menším SL. Chtěl bych tě poprosit, zda by jsi mohl občas přihodit i screen z tvého RB grafu nejlépe s tvými myšlenkovými pochody :)
Nikoho jiného kdo by obchodoval RB tady na foru moc pravidelně nevídám a už vůbec ne s komentáři k trhům.
Já osobně se připravuji na přechod z backtestu na paper (ještě uvidím co po semináři), proto by mě moc zajímalo jak s RB jako takovými pracují jiní. Kdyby jsi se rozhodl sem tam přihodit nějaký koment k RB budu jedině rád.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Přeju pohodový čtvrtek ;)
Ladousek: nějaký výřez z NT v rangebar zobrazení bych udělat mohl, tuším jsem do vlákna už někdy i něco dával. Mě na TFku vyhovuje RB15, tam to běžně až taková divočina není a struktura trhu se vykresluje z mého pohledu docela pěkně. Pokud se má vytvořit opravdu trend, většinou dojde k čitelnému zlomu při počáteční nerozhodnosti. Určitě se to dá dobře nakoukat i na minutových timeframech, mě se zalíbilo toto alternativní zobrazení. A to i kvůli tomu jasnějšímu vstupu na open next baru, kam se dá dopředu umístit příkaz. Tadu vstupuji na stop, limitní příkazy nepoužívám. Protože hledám potenciální místo pro vstup do trendu, předpokládám v těchto místech zvýšenou aktivitu při průrazu. Proto právě stop příkazy. Trošku komplikací způsobuje to, že mám přístup přes IB (neznamená to, ale že s nimi nejsem spokojen), kde bohužel neposkytují ticková data. Proto PC běží nonstop 24 hodin denně (mimo víkend).
Zkusím sem tedy časem něco vhodného vložit, ale nečekej od toho recept na úspěch ;) Každý by se měl snažil v tradingu vyšlápnout svou originální stopu, jinak tě to nebude nikdy bavit a neposuneš se dál :)

PPavell:
nic takového, vše co zde opisuju je sice v sim-modu (tedy ochuzené o vliv emocí při live obchodu), ale tento fakt tady od začátku nijak nezastírám. Stačí se prolistovat v tomto vlákně. O tom včerejším obchodu asi tolik. Inspirovaný jedním z článků tuším Tomáše, nedalo mi to a "pohrávám" si už nějakou dobu s tím, nevstupovat co se profitu týče fixně, ale najít způsob jak zůstat v trhu co nejdéle. Nejde vlastně ani tak o čas, ale o možný profit v daný den uskutečnitelný. Prostě přečkat korekce, které vždycky nějaké přijdou. A podle struktury trhu, sentimentu si zvolit jeden z možných scénářů a držet se ho dokud je aktuální. Stejně jako třeba dnes na TFku, kde se dalo po 16:00 vstoupit na 655 a pozici držet vlastně až doteď. EURUSD se mi už ale v 17:45 vůbec nelíbil, pár se začal stáčet níž, tak jsem uzavřel na 644,4.

Koukám, jsem se tu nějak rozepsal....kdyby to snad někoho obtěžovalo, stačí přeskočit na další příspěvěk v pořadí :D

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dillinger:

Kdyby jste nějaké postřehy v RB spáchal a přihodil sem na forum byl bych velice vděčný. Já je také používám především, kůli čitelnosti signálů, tak nějak mi jsou více "po srsti". Zkoušel jsem i ostatní alternativy, především volume, ale necítil jsem se s nimi tak dobře. Kupodivu na časovém grafu se mi dařilo nejméně. Recept na úspěch nečekám, ani nemám v plánu překopat můj systém do základů, ale rád bych věděl jak se stejnými nástroji pracují ostatní. Kdo ví třeba využíváte jiných vlastností RB, které mi doposud unikají. Moc článků o RB jsem tu nenašel natož previdelnější komentář k trhům, budu rád za jakýkoliv jiný pohled. Mám za sebou 6 měsíční backtest a po seminářích bych rád pokročil dál. Sice se již snažím o paper, ikdyž kvůli práci spíše večerní replay, necítím se na to, abych prezentoval své obchody před ostatními. Zdá se mi, že zde jede především PA a nerad bych zdejší pobouřil mím převzatým FinWinem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj vsem, jen par poznamek k vyse uvedenym popiskum a screenum. - obchodovani v sim modu vam v zasade nic neda - ano je mozne overit funkcnost startegie a dosahnout v demu mesicniho profitu, ale v live modu tomu bude proste jinak. Porovnavat pak vysledne ztraty vs.profity /demo vs. live/ je bohuzel uplne mimo realitu. Jak se trader o sobe dozvi jestli je schopen vubec konzistentniho tradingu pokud se nepohybuje v absolutni realite trhu? dalsi otazky? Mate pro trading vytvorene podminky a zazemi? Vyse uctu alespon nad 8.ooous? Zadne dluhy, hypoteky atd.? Absolutni klid na trading alespon od 15.oo? Casove ohranicena obchodni seance? Dotazeny OP ktery pocita s kazdou situaci? Konkretni LOGICKY obch. system? Jasne definovane vstupy a vystupy pomoci CHECK LISTU? Zapisy vsech vstupu a jejich vyhodnoceni? Jasne dany DD /mam cca 15-20%/ potom nahradni scenar co budu delat po jeho dosazeni? neco k systemu. Dve jednoduche rady. Obchodujte bud obraty trendu - o neco tezssi varianta, nebo obchodujte s TRENDEM - nejjednodussi varianta pro zacatek. Na vyssim TF je vse jasne videt. Nebudu zde popisovat jak definovat trendovou strukturu trhu atd., da se to najit na Netu. DUlezity je samotny OS a jeho podoba. Jedna vec je obchodovat s 1 kontraktem a druha vec je obchodovat s multik. Jste si jisti ze dokazete presne exekuce vaseho planu pri 8 kontraktech? Jste si jisti ze dokazete drzet 8 kontraktu do 22.oo a pri tom ustat nekolika stodolarove korekce proti vasim pozicim? Neni nyni jednodussi postavit system s pevnym PT a SL? Umim se zamyslet nad sytemem z dlouhodobeho pohledu nekolika let, tak aby me bez vetsich emocnich problemu dokazal parvidelne generovat zisk cca 600-1000us/mesic? Nejsou me ocekavani a plany nerealne vzhledem k mym zkusenostem, praxi a emocni oddolnosti? Uvedomuji si ze trading je zcela vazne a seriozni zamestnani, ktrerym se uzivi jen par jedincu, nebo jej beru jako sport a dalsi zapis do meho CV? Kdyz ctu zde v diskuzi nekolik stran zpet tak bohuzel musim rict ze vetsina jeste uplne nepochopila podstatu tradingu a jeho pravou podobu. Trh mel, cekal jsem, myslel jsem, asi pujde long, mel jsem pocit, chtel jsem pockat, situace se me nelibila ....atd. Tohle je presna ukazka neusporadaneho tradingu a pristupu. Ma vas trading konkretni podobu nebo je to vesteni z kristalove koule? Omlouvam se za prispevek trochu hrubsiho charakteru a nikoho konkretne nemam na mysli. Jen jsem na delsi dobu upoutnan na luzko a tak jsem neco malo napsal. Snad to nekomu alespon trochu pomuze byt lepsim traderem. Jeste prikladam muj zapis obchodu jak to delam ja. mejte se focus :)

17276

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.

×
×
  • Vytvořit...