Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

E-Mini NASDAQ


Jakub

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

  • 1 month later...

To bergman 1,
předem ti děkuji za tvůj první screen. Jestli to nevadí, tak se chci zeptat, jak máš přesně definované vstupy? Kluzáky mi jsou asi celkem v podstatě jasný, MACD s CCI by asi měly být pod/nad nulovou linkou, ale co přesně filtruješ s tím PSAR? Není tam toho už moc? Díky za odpověď.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Turbo 68

Pokud v grafu nechceš PSAR, klidně ho vyhoď. Já ho mám v grafech víc než 2 roky a jsem na něj zvyklý. Pomáhá mi hlavně s výstupy a s určováním swingů. Pokud jde o vstup, řídím se víc než kluzáky MACD - protnutím 0 linky a zároveň bary na histogramu. Cena by měla být nad kluzáky a CCI nad/pod 0 ve směru, kterým obchoduju.

Ať se daří
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zdravim
procetl jsem evropske vlakno a system kluzaku se me docela zalibil a proto sem rad ze tu ma nekdo spolecny zajem jako ja. Chtel jsem se zeptat proc jsi nevstoupil do trhu long 1/13 priblizne v 10 00 trh byl nad kluzaky a MACD protala 0linku a cci sla v tvem smeru?
pouzivas pevne dany PT a ST nebo ho upravujes podle aktualnich ST ? jake pouzivas minimalni RRR? kolik hodin dene obchodujes pripadne mas jen pevne dane hodiny kdy vstuopat do trhu. podle obrazku to vypada ze pri 30min tf neni zas az tak moc prilezitosti pokud to nebudes hlidat cely den.
diky Tomas

Link to comment
Sdílet pomocí služby

LeeTo

Ahoj,
jsem rád, že kluzáky přitahují pozornost ;) . Časy v grafu jsou časy na mém PC a proto v 10 hodin byl ještě premarket. PT se snažím dávat na vrchol / dno předchozího swingu, případně ho koriguju podle trendlinek (kanálu). Během amerického oběda moc neobchoduju, pouze pokud se mi zdá, že trh "má sílu" . Stop posouvám po swingách, případně používám PSAR. Nemám pevně dané hodiny obchodování, většinou se snažím být u trhu na dopolední seanci, kdy jsou pohyby největší. Potom pozoruju trhy až do cca 21.30, někdy vstoupím, pokud si myslím, že je dobrá příležitost nebo jen pozoruju grafy a snažím se podle chování trhu předpovědět, co nastane (hledám patterny, maluju trendlinky, snažím se sledovat a analyzovat kanály). Po 21.30 už signály neberu, dělám si screenshoty a zapisuju si poznámky. Pro vstupy používám nejen 30min graf, ale i rychlejší 15min. Máš pravdu, že denně moc signálů nepřijde .... to je ale (alespoň) pro mně jedna z největších výhod. Když jsem obchodoval na 1min grafu, měl jsem X signálů denně ...... ale na (sim) účtě na nule (spíš v mínusu).

Ať se daří,
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj bergmann1, prikladám screeny ako som slúbil ....s oneskorením , s rôznymi situáciami okolo EMA144. Tak isto ako každý systém aj tento potrebuje kusok citu pre trh , nedá sa obchodovat automaticky , resp.dá ale neviem ako dlho... ;) Medzi najlepšie signály , hoci to spočiatku tak nevyzerá patrí dlhé odolávanie EMA -plazenie trhu pod/nad EMA , je to tá istá situácia ako ked trh nevie prerazit nejakú supportnú úroven , ale ked ju "načne" tak to stojí za to. Ked ide trh dlho do strany v oblasti supportu vzniká tam tlak ako v parnom hrnci, parafrázou povedané : Plavec pláva pod ľadovou kryhou a rád by sa konečne nadýchol (okrem toho že mu je aj zima.. :) ked nájde slabé miesto pod ľadom tak ho prerazí s plnou silou a poriadne sa nadýchne....len ked chytáš ryby dierou v ľade (čumíš monotónne na EMA-kryhu) a on sa bleskovo pred tebou vynorí tak pozor na inkfart... ;) Slabý verí v šťastie silný verí v príčinu. Gladiator028

12261

12262

12263

12264

12265

Link to comment
Sdílet pomocí služby

bergmann1,
platí obojí :)
"nevýhoda" indikátorů je, že se počítají z minulosti a pokud jim změniš minulost, změní se i jejich průběh .. to je stejný, jak když dáš do jednoho grafu EMA(34) a do druhého EMA(204) ... oba jsou klouzavé průměry se stejným výpočtem, ale s jinou délkou historie pro výpočet a budou dávat jiné signály .

tj drž se toho grafu, na kterém si testoval

M.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

mira_k, ladary

dík pánové za odpovědi. Ono to je logické, co píšete...
Když je člověk mimo, dokáže napsat do fóra i takovou otázku jako já včera.
Odpoledne do mně totiž najel zezadu jeep, když jsem zastavil před přechodem. Asi jsem byl ještě "v šoku".
Ale rána to byla asi malá na to, abych se praštil do hlavy a získal "nadpřirozené" schopnosti
Petr ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to bergmann1

Ahoj, chtěl bych se zeptat, v jaký moment přesně vstupuješ a kdy vystupuješ? Zajímá mě, jestli vstupuješ na close úsečky nebo už po protnutí všech kluzáků na jednu ze stran? Jak přesně sleduješ MACD? Čekáš, až se na histogramu začnou dělat úsečka z druhé strany a zároveň se ty čáry dostanou na tu druhou stranu nebo vstupuješ jen podle histogramu?
Taky určuješ trend na 60 min. grafu a vstupuješ třeba na 15 min. ve směru hlavního trendu? Mám v tom trošku zmatek, tak bych uvítal tvoji pomoc, víc hlav víc ví... ;) (tu)
PS: jedu trh FESX a vstupuji podle 15 min. grafu.

Díky a přeji všem hodně úspěchů (tu)

Marek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.

×
×
  • Vytvořit...