Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Hledat v
  • Více možností...
Najít obsah, který ...
Hledat výsledky v ...
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky
Aamer

Prevod penez od Interactive Brokers do Ceska

Doporučené příspěvky

taky vam chodi mesicne emailem souhrnny doklad o uzavrenych obchodech, ktery chteji vytisknout, podepsat a poslat na jejich adresu? a jaky je vas postoj k tomu? dekuji za nazor (tu)

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Po precitani fora si chcem ujasnit:

-pri zalozeni uctu som zadal zakladnu menu USD (chcem mat na ucte fyzicky USD),

-poslem si peniaze na ucet v EUR-ach (aby som neplatil za zahranicny prevod, pri zaslani penazi je mozne si zvolit aku menu chcem zaslat...),

-po pripisani EUR je mozne na ucte vykonat fyzicku konverziu na USD cez forex (s forexovym spreadom + 2,5USD poplatok),

-potom budem mat na ucte USD fyzicky (nie otvorenu poziciu na FX) ???

Je mozne skonvertovat si z pripisanych EUR na ucet cez FX fyzicke poducty napr.: 30% CZK, 30%USD, 40%EUR ???


Dakujem za odpovede...

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Zdravím, chtěl bych někoho poprosit o popsání cesty jak poslat peníze od IB domů. Nejsem angličtinář a nevím co kde odklikat, abych se vůbec dostal na příslušný formulář k vyplnění. Popis na straně dva tohoto vlákna už je starý a nesouhlasí. Děkuju za váš čas. Miloš.

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Ahoj,
asi před půl rokem jsem si převedl 10.500 dolarů na účet u IB. Před asi třemi měsíci jsem si z účtu u IB převedl 40 tisíc Kč na můj účet na FIO, mimochodem převod jsem zadal v sobotu ráno a peníze dorazili v pondělí hned ráno. Problém se SWIFT nebyl, zadal jsem to co my vygenerovala banka a hned to šlo.

Můj problém je v tom, že mi poslední tři měsíce neustále IB účtuje nějaké poplatky, vypadá to jako by mi těch 40 tisíc Kč půjčil a ne převedl z mého účtu, viz výpis z mého účtu, nevíte prosím co znamenají ty tři hodnoty v červeném rámečku, těch 20 dolarů by měla být platba za data (asi zdražili) , ale nevím co ten zbytek.

Odkaz na výpis z účtu:
www.dropbox.com/sh/gja9jysyww4rth2/s9DUvqrHqo/IB

PS: Zatím jen papertraduji, takže potřebuji jen data od IB nic jiného.

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
ahoj,
těch $20 othes fees bude asi za data, rozklikni si dole položku othes fees.
Jinak to vypadá jako otevřený forexový obchod mezi USD-CZK.
Divný je poplatek ...interest paid and.... , jako by jsi shortoval nějaký podklad, nejspíše CZK.
V tom výpisu máš na účtu více $, než by tam po převodu 40t CZK mělo být.

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Ahoj lidičky,
je to tak jak píše radim2.

Když jsem přesouval z IB účtu 40 tisíc Kč, tak se mi otevřel forexový "účet", kde jsem platil poplatky asi za to, že mám otevřený ten účet/obchod a nějaké úroky. No moc tomu nerozumím.

Řešení je následující:
Je potřeba si otevřít TWS (Trader Worksation), přihlásit se na live účet, v okně portfolio jsou vidět otevřené obchody. Úplně nahoře je třeba kliknout na "Account", pak na "Account Window" a poté pravým tlačítkem kliknout na pole pod "Market Value" zde vybrat "Close All Non-base Currency Balances". Na konci dne by se měl otevřený obchod uzavřít a vše by mělo být ok (uvidím zítra). V okně "Orders" se mi oběvilo, že prodávám USD.CZK (moc nechápu).

Jak se tomuto vyvarovat:
Účet u IB mám vedený v USD, problém nastal poté co jsem si dal převést 40 tisíc Kč. Tedy převáděl jsem v jiné měně než ve které mám vedený účet. Důležité je si nechat převádět peníze ve měně, ve který máte vedený účet, pak by mělo být vše v pohodě.

Ten poplatek 20 dolarů je za toto:
10 dolarů za: Balance of Monthly Minimum Fee for Dec 2012 (to nevím co znamená)
10 dolarů za: US Security and Commodity Exchanges for Dec 2012

radim2 Napsal:
-------------------------------------------------------
> ahoj,
> těch $20 othes fees bude asi za data, rozklikni si
> dole položku othes fees.
> Jinak to vypadá jako otevřený forexový obchod mezi
> USD-CZK.
> Divný je poplatek ...interest paid and.... , jako
> by jsi shortoval nějaký podklad, nejspíše CZK.
> V tom výpisu máš na účtu více $, než by tam po
> převodu 40t CZK mělo být.
>
> --------------------------------------------------
> ----
> Je třeba vidět souvislosti tam, kde je jiní
> nevidí.

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
V okně "Orders" se mi oběvilo, že prodávám USD.CZK (moc nechápu).
- to je OK, vyměňuješ USD za CZK, čili USD prodáváš a CZK kupuješ

10 dolarů za: Balance of Monthly Minimum Fee for Dec 2012 (to nevím co znamená)
- poplatek za to, že jsi za měsíc nezobchodoval tolik, aby jsi utratil minimálně $10 za poplatky, (neaktivita)

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Ahoj, ještě jednu věc jsem zapomněl udělat v TWS. Postup je stejný jako jsem psal, jen je potřeba ještě pravým tlačítkem kliknout na ten obchod, který se objeví v okně Orders a pak kliknout na Trasmit a poté na OK, tím proběhne celý obchod okamžitě a ne až na konci dne jak mi psala paní ze supportu IB.

Co se týče toho poplatku, tak jsem vždy platit měsíčně 10 dolarů za data s tím, že pokud udělám asi 10 obchodů za měsíc, tak nebudu nic platit. Poplatek za neaktivitu je asi nějaká novinka.

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
katzz: neni to tak, jak pises, ze [ital]"Důležité je si nechat převádět peníze ve měně, ve který máte vedený účet, pak by mělo být vše v pohodě." [/ital]
Dulezite je [bold]zmenit priznak objednavky z IDEALPRO na FXCONV. [/bold] Psala jsem o tom 4 stranky dopredu...
www.financnik.cz/forum/read.php?10,47165,202752#msg-202752

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Mám u IB na účtu něco přes 2000,- USD. Rád bych si otevřel účet u Infiniyt a to z důvodu kvality dat.
Máte někdo skušenost jestli je možno nechat na účtu u IB pouze 100-200,- USD, zablokovat data, abych neplatitl za ně poplatky a nechat takto účet ve spánku?
Nerad bych jej u IB rušil.
Díky za radu.

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Je mi známo že lze u IB zablokovat data, takže data za poplatky se pak neplatí.
Jenom je mě otázkou zdali tam jde nechat cca 200,- USD a nechat účet neaktivní.

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
everest - cetl jsi ten odkaz, co jsem Ti sem dala? No, dam to jeste polopaticteji:
"As IB caters to active professional traders and investors, we require that each account generate a minimum of commissions per month. Accounts generating commissions less than the minimum as stated below in any given month will be assessed the difference as a monthly activity fee. Please note that the monthly activity fee is based on commissions only, and does not include fees related to third-party assessments such as market data subscriptions or order modification/cancellation fees."

Jinymi slovy - pokud negenerujes min $10 mesicne na komisich, IB Ti nauctuje rozdil. S daty to nema absolutne nic spolecneho - data jsou navic.

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby

Zapojte se do diskuze

Příspěvek můžete vložit nyní a registrovat se později. Pokud máte na serveru účet, přihlašte se a příspěvek bude publikován pod Vašim uživatelským jménem.
Poznámka: příspěvek bude uveřejněn po schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na tento příspěvek..

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Předchozí obsah byl obnoven.   Smazat obsah editoru

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy.