Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Hledat v
  • Více možností...
Najít obsah, který ...
Hledat výsledky v ...
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EXCEL - rady a tipy


phynek

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 905
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Tomassino Napsal: ------------------------------------------------------- > Poradil by mi někdo, jestli jde nějak elegantně > vyřešit to, aby se oblast dat grafu vypočítávala > podle počtu zapsaných obchodů ? Tzn. když mám > obchodů zapsaných třeba 270 je vzorec: ='EQUITY > '!$A$2:$A$270 , ale když jich bude zapsáno víc, > musím ručně oblast rozšířit. Nejde to nějak > automaticky? Toto je mozne pres dynamicky graf primo v Exceli. Stalo to spoustu hodin casu, ale nakonec se mi to podarilo vytvorit. Dynamickym grafem se vyhnete zobrazovani nulovych hodnot u obchodu, ktere zatim neprobehly ( pokud mate nastaveno vice radku ), nebo neustalemu upravovani a posouvani hodnot ve vasi funkci Equity. Vyhodou je i to, ze dobre funguje s filtry v deniku ( long/short, jednotlive patterny,.... ) V priloze je jednoduchy vzorovy excel s navodem na vytvoreni tohoto grafu. [bold]Priponu *.png si prejmenujte na *.xlsx [/bold] Do sloupce zisk/ztrata si pro ukazku zkuste doplnit par hodnot. At se dari.

7805

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ještě jednu věc bych potřeboval jestli by někdo nevěděl. Nový backtestrHelper od Ladisse zapisuje do slouce datum datum ve formátu DD.MM.RRR 00:00:00, tedy kromě data zapisuje i čas. A ten můj bycktester počítá některé funkce jako třeba počet ztrátových ziskových dní tak, že porovnává dvě buňky s datem pod sebou. Takže když porovnává např. 1.1.2008 s 1.1.2008 = pravda, ale 1.1.2008 16:30:28 s 1.1.2008 18:40:25 = nepravda, logicky. Formát buňky v jakém se zobrazuje datum na to vliv nemá. Když nastavím formát tak, aby mi to zobrazovalo jen např. dny a měsíce, stejně = nepravda. Ladiss tvrdí, že je problém to udělat tak, aby se zapisoval jen datum bez času. A mně se zas nechce předělávat vzorce, které jsou na tom postavené a navíc složitě vymýšlet, jak to obejít. Nenapadá mně jak to udělat. Poradíte někdo ?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

jenaL Napsal:
-------------------------------------------------------
> jadvig:
> dobra prace! s temi filtry je trosku problem
> protoze se tam ukaze na grafu propar, pokud je
> suma pocitana z bankroll, jinak moc super! diky!
>
> _________________________________
> -=the only limits are those we create=-


V tomto vzorovem prikladu nebylo s filtry pocitano. Byl to jen navod na vytvoreni dynamickeho grafu.
Pokud jsou pouzivany filtry, tak neni mozne pro zobrazeni celkove Equity, nebo jine polozky pouzit klasicky soucet, nebo sumu - klasicky soucet nebo suma nam scita i hodnoty v odfiltrovanych bunkach ( SKRYTYCH ). Pro spravny vysledek je nutno vyuzit fci. SUBTOTAL(9;X1:Y20). Zkuste si v tomto duchu opravit sloupec Bankroll a uvidite, ze nejen soucet jednotlivych obchodu, ale i graf bude vykreslovan spravne dle nastaveni libovolnych filtru.

At se dari.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomassino: já to dělám tak když mám třeba toto 26.8.2008 16:30:28 tak použiju tři funkce: "Den" - vrátí 26, "Mesic" - vrátí 8, a "Rok" - vrátí 2008. Tyto tři čísla mám ve třech sloupcích (do pátého sloupce si dám ještě tečku) a do čtvrtého sloupce sito vše funkcí "CONCATENATE" sloučím dohromady do jedné buňky do formátu datumu. A je to.
Respektivě tak jsem do dělal dříve, teď už to programuji do maker. má to ale zase své nevýhody, že se musí to makro poříd spouštět.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To jadvig:
Stáhl jsem si ten soubor, ale nevím si s tím rady. Žádný soubor s příponou .png jsem tam nenašel. :S Dělám něco špatně ? Mám tam složky s názvy (_rels), (docProps), (xl) a (Content_Types) s příponou xml . Chtěl jsem přidat tu funkci do backtesteru: www.financnik.cz/forum/read.php?14,115176 . Kdyby jsi mi s tím pomohl, byl bych Ti vděčný.

Tom

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nepochopil jsem, odkud jsi co stahnul.
O 8 prispevku vyse ( Re: EXCEL - rady a tipy; Vloženo uživatelem: jadvig; Datum: February 22, 2009 09:50PM )
je priloha: [bold] vzorovy.png [/bold].
Tento soubor si stahni do pocitace a prepis vzorovy.png na [bold] vzorovy. xlsx [/bold]. Jedna se o klasicky excelovsky soubor, kde jsem udelal jednoduchy navod na vytvoreni dynamickeho grafu.
Prepsanim excelovske pripony na pripon obrazku *.png mi umoznilo nahrat tento soubor sem na financnika.
Pokud by ti to stale neslo, tak dej vedet a ten excel bych ti zkusil poslat jinym zpusobem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomassino Napsal:
-------------------------------------------------------
> To jadvig: No přesně to jsem udělal. Když jsem si
> vzorovy.pgn stáhnul, měl příponu .zip a když jsem
> ho rozzipoval, bylo tam to co jsem napsal výše.
> Jestli je to poze přenosem, zkus to prosím poslat
> přímo na mail: musica(zavináč)centrum.cz
> Dík
>
> To Alec: Z toho taky nejsem moudrý, ale dík.
>


Schvalne jsem zkousel na priponu kliknout pravym a dat ulozit a stahlo se to bez problemu jako: vzorovy.png
Rozzipovani nemuze fungovat ( nejedna se o zip soubor ), ale misto toho jen zmenit v nazvu souboru priponu na *.xlsx
Za chvili ti to poslu tim emailem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...