Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Hledat v
  • Více možností...
Najít obsah, který ...
Hledat výsledky v ...
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EXCEL - rady a tipy


phynek

Doporučené příspěvky

YAX
diky moc za inspiraci
sem byl vcera nejakej pretazenej ale diky tobe uz to skoro mam hotove (tu)
ale dostal sem napad na sikovnejsi reseni a tetka patram a prohledavam ruzny funkce excelu - hodila by se funkce neco jako neprimy odkaz na bunku kde bych mel treba v bunce "c3" nejaky cislo - rekneme 35 a do bunky treba d1 bych potreboval aby se zapsala hodnota ze sloupecku A a cisla bunky tech 35 - obdoba =A35 ale kde by se ta hodnota 35 brala podle toho co napisu do te bunky "c3" takze nejak takhle =A(hodnota c3) a vypsalo by to hodnotu A35
mozna to je trivialni ale zatim se me nedari nic vypatrat :S

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 905
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

uz sem to nasel ---- mam ve sloupci A1-A100 nejake hodnoty , v bunce B1 me vychazi nejake cislo z jineho listu v rozmezi 1-100 rekneme ze vyslo 32 a do bunky C1 chci dostat hodnotu ze sloupce A a radku dle B1 - nasel sem funkci ktera to resi
do bunky C1 staci napsat
=NEPŘÍMÝ.ODKAZ("A"&B1)
mozna sem to predtim spatne napsal ale i tak diky za pomoc YAX (tu) :)
treba se to bude nekomu hodit tohle

Link to comment
Sdílet pomocí služby

neco pro vsechny kdo hledaji info jak programovat v excelu klasicky vzoreckama ale i nejake info o VBA programovani co sem postupne pozbiral na netu - vse je v cestine

officir.ic.cz/excelentne.html
www.excelvba.estranky.cz/
www.dataspectrum.cz/pages/glossary/glossary.htm
excelplus.net/news.php
pavel.lasakovi.com/znalosti/programovaci-sw/excel-makra/
www.kiv.zcu.cz/studies/predmety/zit/index.php

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

joezezula:

moc domu dotazu nerozumim, ale pokud nechces pouzivat standardni postupu importu, tak si muzes otevrit textak, oznacit vse pres Ctrl A, pak to skopirovat do otevreneho excelu pres ctrl C, ctrl V.
Do excelu se ti to hodi vsechno do jednoho sloupce, tak pak si das volbu Data/Text to columns a tam si to nasekas stejne jako v normalnim importu.

Lada

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Lada
dik za odpoved. To co jsi mi napsal bohuzel nejde. Protoze pri kazdem exportu dat z NinjaT. po oznaceni dat mi NinjaT.nabidne pouze moznost Export to Excel. Oznacena data mi nejdou ani zkopirovat do Excelu. A pokud zvolim export to Excel, pokazde se v Excelu otevre novy sesit. Ale ja potrebuji, abych importoval data do jednoho sesitu, ktery jsem si ulozil napr. v pondeli. Doufam, ze jsem se tentokrat lepe vyjadril. Dik za odpoved.J.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...