Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Hledat v
  • Více možností...
Najít obsah, který ...
Hledat výsledky v ...
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky
phynek

EXCEL - rady a tipy

Doporučené příspěvky

No tak v tom případě složitě:

=NEPŘÍMÝ.ODKAZ("List1!"&ODKAZ(POČET2(List1!A:A);1))

Mělo by to fungovat za předpokladu že ve sloupci A bude od buňky A1 vždy nějaká hodnota, tj. data vcelku bez mezer.

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Dobrý den,

jsem úplný začátečník co se týká exelu a v této diskusi tomu moc nerozumím.
Dostal jsem za úkol naprogramovat tabulku:

- Mám soubor ve kterém jsou tři listy - (www.uloz.to/8322185/formular-xlsm)
- Jsou náhodně pojmenovány - Zdeňka, Pavel, Celkem
- Potřeboval bych do nich zapisovat objednávky - zvlášť Zdeňka a zvlášť Pavel (proto každý svůj list)
ke každé objednávce se uvádí kolik procent bylo uhrazeno.
- A nyní to s čím si nevím rady: potřebuji, aby pokaždé když někdo uhradí 100% sumy, tak se celý řádek přesunul
na list celkem a z listu Zdeňka nebo Pavel se tento řádek vymazal a nahradil ho řádek následující (aby nevznikala
mezera).
- Objednávek bude více a platit 100% sumy se bude napřeskáčku (dle rychlosti investora a dodavatele)
- V listu celkem by se měly uhrazené objednávky řadit pod sebe - půjdou sem ale data ze dvou listů (Pavel, Zdeňka)
(a bylo by dobré kdyby se tyto objednávky řadily podle data objednání. - TOTO NENÍ PODMÍNKOU)

Kdyby někdo věděl jak na to, budu rád za každou radu
Díky
Martin

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Ahoj,

potřeboval bych poradit, řeším výpisy min a max.


Sloupec A je sloupec maxim a sloupec B je sloupec minim.
Potřebuju do sloupce C vypsat největší hodnotu ze sloupce A z rozmezí mezi dvěmi obsazenými (nenulovými) body ze sloupce B zároveň nejmenší nenulovou (nuly můžu nahradit např 999) ve sloupci B mezi dvěmi nenulovými hodnotami A.

Díky

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Dobrý den,
potřebuji poradit s řešením zadání v excelu,zatím na to jdu asi moc složitě..
Mám 2 listy a v každém z nich data z jiného symbolu,např. A a B s různými data frames.
V prvním sloupci u obou listů je datum, ve druhém čas, ve třetím jejich hodnoty.
U prvního listu je navíc sloupec ČasUdálosti, kterýobsahuje 0,když se nic neděje,
když dojde k události (hodnota indikátoru, atp..) obsahuje její čas.
Potřebuju poslat hodnotu symbolu A do listu B v čase události a vložit ji
na řádek odpovídající příslušnému Datumu a Času, kdy k události došlo.

Příklad:
List "A": / Symbol A, 15min data /
Datum Čas HodnotaA ČasUdálosti
06/25/2010 1600 100 0
06/25/2010 1615 101 0
06/25/2010 1630 102 1630 ( 25.6.2010 v čase 1630 došlo k "Události" na A)

List "B": / Symbol B, 1min data /
Datum Čas HodnotaB SymbolA
06/25/2010 1600 200 0 (0 pokud neni zadna aktualni udalost na A ..)
06/25/2010 1601 200.5 0
...atd.. az
06/25/2010 1630 203 102 (pokud dojde k události na A,
chci zde vlozit hodnotu symbolu A v case udalosti)

Díky za rady. :)




















Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Zdravím, rád bych požádal zkušenější uživatele excelu o radu. Pro vyhodnocení MAE/MFE používám tabulku, která počítá optimální nastavení SL a PT při všech možných kombinacích a zvlášť pro long a pro short. Můj problém spočívá v tom, že potřebuju aby tabulka počítala jen pro určitý časový úsek dne podle času vstupu. Tzn. že do jedné buňky (např. B1) zadám čas od kdy (16:00) a do druhé (např. B2) do kdy (17:00) se má výpočet provádět. Potřebuji tedy zadat do vzorce podmínku: počítat jen když je čas vstupu větší než zadaný v B1 a menší než v B2. Data ve sloupci s časem jsou ve formátu hh:mm ale vzorec nepracuje ani při převedení času na desetinná čísla. Podoba tabulky je na přiloženém screenu. Vzorec pro výpočet tabulky je: COUNTIFS($A$3:$A$1000;">0";$B$3:$B$1000;"="&$X$1;$D$3:$D$1000;">="&Y$3;$C$3:$C$1000;"<"&$Z4)*(Y$3+$Z4)-COUNTIFS($A$3:$A$1000;">0";$B$3:$B$1000;"="&$X$1)*$Z4 Sloupec A je čas vstupu Sloupec B je pozice (long/short) Sloupec C je hodnota MAE v ticích Sloupec D je hodnota MFE v ticích V buňce X1 je zapsáno „long“ nebo „short“ Buňka Y3 je hodnota MFE pro konkrétní sloupec v tabulce Buňka Z4 je hodnota MAE pro konkrétní řádek v tabulce Vyzkoušel jsem už hodně způsobů ale žádný nefunguje a řešení tohoto problému jsem nikde nenašel. Předem děkuji za jakýkoliv nápad.

15954

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Ahoj, měl bych jeden dotaz na zkušenější uživatele,
Potřeboval bych nějak docílit toho, že když si nastavím filtr v datech, kde mám informace z jednotlivých obchodů, tak se mi zároveň upraví podle tohoto filtru i tabulka pro výpočet MFE/MAE.
Jde mi o to, že když potřebuju zjistit výsledky třeba jenom z pondělků, nebo dopoledních obchodů, tak se mi to sice vyfiltruje, ale už se mi to nezobrazí ve výsledkách (filtr to vlastně jenom schová před míma očima).
Nenapadá někoho, jak bych docíllil kýženého výsledku? nebo neznáte alespoň nějaké rozsáhlé fórum přípo k excelu?
Díky moc :)

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Pro H0nz@
na tohle bych asi zkusil funkci KDYŽ a vnořil bych do sebe více argumentů. Zkus si zapnout u týhle funkce nápovědu, je to v ní docela dobře popsaný i s příkladama
;)

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Ahojte, potřebuji pomoc. Jaký vzorec mám použít, když chci aby mi excel vypočítal počet výskytů pro dvě podmínky? Konkrétně, chci si udělat podobnou tabulku jako je zobrazena v předcházejícím příspěvku pro výpočet MAE/MFE, kdy se mi do jednotlivých buněk vypočítá počet výskytů, kdy jsou splněny dvě podmínky. Přes funkci COUNTIFS mě to nejde. Děkuji

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda někdo pracoval se vzorcema uvedenýma v Mini-magazín - březen 2011. Chtěl jsem je využít pro vyhodnocování svých backtestů ale jejich přenos a úprava dle mého nastavení obchodního deníku (OD) u mě nefunguje. Nevím, kde je chyba. S excelem pracuji ale složitější funkce jsem nikdy nepoužíval. Myslel jsem si, že tento ucelený návod vyhodnocení obchodů využiji, ale bohužel nemohu ty vzorce zprovoznit. Může mi někdo poradit, kde dělám chybu? Vzorce jsem překopíroval a upravil dle mého OD, následně sám vypsal a ani jedno se nechytlo.
Před děkuji za radu.

BartB
"Občas je snažší nechat problém nedořešený, nikdy to však není moudré."

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
zdravím,

chci se zeptat jestli nemá někdo zkušenost s ,,mangováním workbooks,, v excelu mám tím na mysli jestli nejde nějak elegantně vyřešit to že bych chtěl zobrazit více sešitů v nějaké liště třeba nad/pod listy, abych mohl překlikávat mezi jednotlivými sešity, ale přitom mít otevřený pouze ten jeden hlavní. Dokonalé řešení je ,,add-in,, expoler for excel, ale je to placená služba a jak znám excel, půjde to vyřešit i jnak ;)

Díky

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
ahojte,mam otazocku ohladom rounddown funkcie co je zaokruhlovanie smerom nadol pri niektorych celych cislach mi zaokruhluje nespravne prikladam obrazok, prvy stlpec je stoploss v tickoch, to sa mi vypocitava so vstupnej ceny a ceny kde umiestnujem stoploss treti stlpec je profit target, ktory chcem pouzit v tomto pripade profit target jeden a pol nasobku stoplossu, kedze v niektorych pripadoch mi tento nasobok vyjde nie ako cele cislo potrebujem ho zaokruhlit, rozhodol som sa ze ho budem zaokruhlovat smerom nadol a na to pouzijem funciu rounddown. zaokruhleny vysledok je v stvrttom stlpci, a tu je problem. vsetky riadky su v poriadku az na posledne dva, kde mi moj profit target s predchadzajuceho stlpca zaokruhlilo nespravne a neviem preco. Ide o cislo 12 v tretom stlpci , ktore je zaokruhlene na cislo 11 vo stvrtom stlpci, namiesto 12 , ktore je vysledkom 8x1.5 a o cislo 27 v tretom stlpci , ktore je zaokruhlene na cislo 26 vo stvrtom stlpci namiesto 27, co je vysledok 18 x 1.5 pouzivam funkciu =rounddown(treti stlpec,0) vzorce su v kazdom riadku rovnake tak neviem kde je chyba, v predchadzajucich riadkoch kde boli tiez cele cisla tieto zaokruhlilo spravne, tak nechapem tuto chybu. Viem ze by som mohol pouzit formatovanie buniek na treti stlpec kde je vypocet profit targetu ale toto formatovanie mi umoznuje len bezne matematicke zaokruhlovanie na blizsiu stranu celeho cisla a ja som chcel pt zaokruhlit len smerom nadol, tak by ma zaujimalo ze ci ste sa s niecim podobnym stretli. ak sa to neda vyriesit tak zvolim obycajne zaokruhlovanie. len som chcel vediet ze co je to za chyba. Pouzivam excel 2003, skusal som aj googlit v anglictine ale nic podobne som nenasiel Dakujem za odpoved

16263

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
t.o.m.
To není chyba, ale vlastnost. Když zadáš 8 x 1.5, tak se ti to spočítá přesně na 12. Ale stačí, abys měl jedno z těchto hodnot získanou výpočtem a potom se ti sice zobrazuje 1.5, ale ve skutečnosti tam může být 1.49999999999999999. Potom ti vyjde 11.9999999999999. Zkus si formát čísla 3 sloupce dát na 20 des. míst a uvidíš.
Řešení: Musíš zaokrouhlovat jednotlivé činitele na ten počet des. míst který chceš použít ve výpočtu.

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby

Zapojte se do diskuze

Příspěvek můžete vložit nyní a registrovat se později. Pokud máte na serveru účet, přihlašte se a příspěvek bude publikován pod Vašim uživatelským jménem.
Poznámka: příspěvek bude uveřejněn po schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na tento příspěvek..

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Předchozí obsah byl obnoven.   Smazat obsah editoru

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy.