Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Hledat v
  • Více možností...
Najít obsah, který ...
Hledat výsledky v ...
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 905
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Dobrý večer,
jsem totální poleno ohledně excelu a zajímala by mě banální věc. Jak spočítat hodnoty, které jsou větší jak dejme tomu 100.
Např. mam pod sebou v excelu čísla: 50, 48, 125, 215, 84, 32, 41, 105 a potřebuju zjistit kolik jich je větších jak 100...tedy v tomto případě 3. Programátoři se zasmějí, ale já to vážně nevim :S

Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
  • 3 týdny později...

Ahoj programátoři,
v excellu jsem začátečník a nějak si nevím rady se vzorcem, kdy potřebuji spočítat, kolikrát se v konkrétních čtyřech buňkách z listu 4 vyskytuje písmeno "O". Pořád mi to hází chybu #HODNOTA!. Problém bude nejspíš s těmi středníky mezi jednotlivými buňkami, protože když definuji oblast klasicky jako A1:A8, tak to funguje. Takhle vypadá ten chybný vzorec:
COUNTIF(('4'!H3;'4'!O3;'4'!V3;'4'!AC3);$C$2)
Jak má vypadat správně?
Díky za radu.

Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby

Ladousek:
Já vím jak by ten vzorec měl vypadat. Ale nepotřebuji v tom vzorci definovat oblast klasicky Q67:Q79, ale pouze několik konkrétních buněk, nebo několik oblastí. Vzorec je při klasickém zadání funkční, jenže definuje oblast a to já nechci.

Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby

Stanley Napsal:
-------------------------------------------------------
> Ladousek:
> Já vím jak by ten vzorec měl vypadat. Ale
> nepotřebuji v tom vzorci definovat oblast klasicky
> Q67:Q79, ale pouze několik konkrétních buněk, nebo
> několik oblastí. Vzorec je při klasickém zadání
> funkční, jenže definuje oblast a to já nechci.

Fce. countif potřebuje 1 souvislou oblast dat. U nesouvislé oblasti např. použít fci. countif několikrát ve vzorci a udělat jejich součet. Tzn. tolikrát countif, kolik je oblastí:
=COUNTIF(oblast1;"o")+COUNTIF(C2:C4;"o")+COUNTIF(E2;"o")


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby

> baisikl

Otravne to asi bude, nicmene ma to svuj duvod. Doporucuju si XLS opravit a cyklicky odkaz vyhodit. Pokud si poradne proctes tu zpravu, co Ti to vyhazuje, mel bys i pochopit, co to ten cyklicky odkaz je.

Napr. do bunky A1 zadam "=B2" a do bunky B2 zadam "=A1" - tohle vytvori cyklicky odkaz, protoze jedna bunka se odkazuje na druhou, ktera se zpatky odkazuje na tu prvni. Takove bunky jsou uplne k nicemu... oprav si to a upozorneni se prestane zobrazovat. Dokonce bys tam mel mit i sipky mezi tema cyklickyma bunkama, abys vedel, ktery to jsou.

Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
  • 2 týdny později...

> baisikl

Pokud se to stava i s uplne novym dokumentem, je neco spatne s Excelem. Doporucoval bych preinstalovat. Samozrejme pokud je to nejaka crackla verze, muze to byt i tim.

Pokud se to stava jenom v nejakym konkretnim dokumentu, tak ho sem hod.

Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
  • 4 týdny později...

Dělám test opční strategie a zapisuju se P/L vyvíjí každý den:

Na konci mám sloupce, kam si zapisuju výsledek po použití různých kritérií, např.
1/ exit při dosažení PT/SL
2/ Nech to dojít až do konce, pokud SL nepřesáhne X%

Neumím ale excelu říci, aby šel z leva a pokud narazí na buňku, která odpovídá kritériím, tak aby ji zapsal a nepokračoval. Jde vůbec bez makra? A jde na to nějaké jednoduché makro, prosím nakopnout, nějaká makra už jsem napsal, ale tady vůbec nevím jak na to.

díky, jirka

Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy.