Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Stavíme byznys jménem trading V.


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 38
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

ako rozlozenie rizika by to bolo dobre, ale inak je to obchodovanie ani ryba ani rak. takto sa ziaden obchodnik nedostane na vyssiu uroven, je to skor len ako hladanie toho co mi bude vyhovovat. az v pripade ze je obchodnik uz zabehnuty a slusne profituje na jednom trhu s jednym OS je dobre takto to vnimat, uz to nebude delenie rizika ale snaha o rozsirenie byznysu, to ale je skor pre profi obchodnikom respektive dostatocne pokrocilych myslim si. je to vhodne pre pozicneho obchodnika ktory robi par obchodov za mesiac alebo menej a rozvija takto byznys ktory suvisi s jeho OS. poznat zavislosti medzi trhmi a na zaklade toho rozvijat vyznys dalej na inych trhoch to ano, ale delit to na rovijanie to je pre bezneho obchodnika castokrat skor krok spet nakolko zarobene prachy lahko strati na trhu na ktory si bud este nezvykol alebo ho nepozna tolko ako svoj hlavny obor - trh. taketo rozvijanie obchodovania je skutocne len pre pokrocilejsich obchodnikov alebo ked tak potom este na rozdelenie rizika aj ked je to diskutabilne.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý článek i když velmi podobný byl nedávno o diversifikaci. Asi nejvýstižnější je konec: začít s jednoduchými diversifikacemi, třeba mezi trhy nebo patterny.
Myslím že většina uživatelů finančníka jsou vesměs začátečníci jako já, kteří více či méně úspěšně bojují s jedním trhem se svým OS, pravděpodobně složeným z více patternů a kdyžtak pozorují jiný trh. A pravděpodobně dalších moc peněz nemají aby k intra. obchodování jen tak přihodili dalších X tisíc USD na opční či jiné způsoby obchodování.
Ale myšlenka je to super. Hned bych se začal aktivně učit opce kdybych nevěděl že si na ně předtím musím vydělat intra. obchodováním a tudíž veškerá traderská energie jde zatím tímto směrem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

NLA

vobec si nemyslim ze je to dvojsecna zbran, prave naopak,

je to jednoducha matematika, cim mas viac trhov zo stupajucimi krivkami , tym mas vacsiu pravdepodobnost ze sa krivka vyhladi ako ze trafis obdobia s DD,

jednoduchy priklad:

ked budes obchodovat povedzme 10 trhov s DD 500 a equity 2000 , a ak su trhy dobre navolene, je velka pravdepodobnost ze sa DD prekriju zo stupajucou equity, to znamena , ze je dost pravdepodobne ze tvoj DD sa bude pohybovat stale niekde okolo nzkych cisel(teda urcite nebude 10x500), ale equity bude urcite 10x2000

je to len matematicky priklad , ale myslim ze problematiku diverzifikacie vystihuje presne, oplati sa nad tym popremyslat

ale s jednou vecou v clanku velmi nesuhlasim, a tou je ze jeden system bude zarabat pokial druhy bude stracat, tak s tym sa nestotoznim, pokial system v urcitom casovom obdobi straca, alebo straca pri urcitej situacii v trhu,je treba navrhnut opatrenia aby sa vypol, resp neobchodoval. nehovorim o DD ale o dlhsich obdobiach. spominany je dokonca mesiac. to je podla mnna prilis dlha doba

Link to comment
Sdílet pomocí služby

NLA
Diverzifikace je pro kazdyho obchodnika, kterej to mysli s timhle byznysem vazne, absolutni nutnost a je to otazka normalniho vyvoje.
Mluvim ted o diverzifikaci v ramci jednoho trhu DJ, kterej obchoduju intraday. Pokud napriklad vydelavas na trendovejch paternech, tak ti driv nebo pozdej zacne bejt jasny, ze trhy trendujou jenom cca 30-50% casu pokrytyho tvym systemem. Zbytek casu proste stejny vstupy nefungujou tak dobre, at mas vystupy zvladnuty sebelip. Na tohle obdobi potrebujes proste jinou strategii. Stejny to bude s opcema a kazdym jinym zpusobem obchodovani.

Zdravim
Pavel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tomnes,

clanok nie je zly ale myslim ze malo byt medzi predoslou kapitolou a touto este vela inych, toto je skok z novacika na rozvinuty byznys bez prirodzeneho postupu. nie som si isty zeby niekto kto predtym hladal robustny system a zaoberal sa vstupmi a vystupmi tvoril MM, mal zacat mysliet takto. zvadza to sice k profi aktivite ale to nie je vobec vhodne v tejto postupnosti, to si skor mozu dovolit ludia ktori sa spravaju ako investori predovsetkym.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj,

čím déle se tradingu věnují, tím víc jsem přesvědčenej, že jde z největší části o "hlavu". Moje osobní zkušenost je ta, že jakmile jsem se k ID pomalu začal zajímat i opce, jsem ve větší psych. pohodě. Nejsem odkázaný jen na ID, který je super, ale vyžaduje hodně, opravdu hodně času. Nyní se mi nutné ztráty v ID přijímají o něco lépe. Sice se stále potácím kolem 0, ale cítím určité pokroky adekvátně s množstvím testů i realizovaných obchodů. Je to zvláštní, ale od té doby co pro mě finančníci oběvili opce docela povedeným školením, myslím že jsem se zbavil "křečovitého" ID obchodování. Do obchodování " in the zone" mám sice ještě daleko, ale lepší se to. (snad :)) Pro mě je diverzifikace důležitá nejen z matematické nutnosti, ale docela podstatně i z psychologické.

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

phynek,

a nemas pocit ze to ID nejde kvoli slabym skusenostiam? a ze tie opcie hvalu len tak oblbuju? co ked casom zistis ze opciami zarabas na to aby si mohol obchodovat ID?

tomnes,

vies, preto si myslim ze je to skor pre pokrocilych obchodnikov (pre teba napriklad). vies, ci to nie je nahodou potom tak ako pise phynek, je okolo nuly ale pomaha to jeho hlave, mozno sa mu na zaklade toho to ID zlepsi ale je mozne ze sa obchodnici takto len sami seba budu klamat lebo budu mat menej stresu ale v realite dosiahnu ten nulovy priemer, lebo viac veci naraz nebudu schopni poriadne robit ako jednu keby robili poriadne. ty osobne si ako zacinal dakedy? delil si to takto alebo sa darilo tymto delenim prave?

Link to comment
Sdílet pomocí služby


O diverzifikaci tu článek už byl. Souhlasím s NLA, že více trhů (např. 10) se současně obchodovat nedá. Musím ale říci, že si taktéž myslím, že diverzifikace je skutečně nutnost, jak píší ostatní. Já ovšem diverzifikaci nevidím v tom, že budu intradenně obchodovat současně více trhů. V současné době bych to ani nezvládl a myslím, že to ani není fyzicky možné. Obchodovat intradenně 10 trhů současně je nesmysl. Diverzifikaci vidím tak, a takto je podle mého i myšlena, že si budu obchodovat svůj oblíbený trh se svým oblíbeným patternem, ale pokud můj oblíbený trh nebo pattern nebude nějakým způsobem, z nějakého vnějšího důvodu fungovat, tak není pro mě problém přejít na jiný - předem vyzkoušený a pro mě stejně spolehlivý - trh, či pattern.

Tak vnímám diverzifikaci já. A pokud je myšleno současné obchodování více trhů, tak ve směru současného obchodování např. intradenního a pozičního, případně intradenní obchodování a opční obchodování nebo pod., kdy poziční, či opční obchodování nijak neomezuje třeba v hlavním obchodování intradenním .

Ještě takový příklad: Většina začínajících ID obchodníků - i já - obchoduje ER 2000, přičemž tento trh, tak jak jej známe v současnosti, se má v blízké budoucnosti zrušit. A co udělají tito ID obchodníci? Vykašlou se na trading? Skončí, protože skončil jejich oblíbený trh ER2? Buďto přejdou na trh, který ER2000 nahradí, ale co když tento trh nebude dostatečně volitalitní? No tak budou muset asi přejít na jiný trh s tím rozdílem, že ti co mají jiný trh už předem nakoukaný, do něj bez větších problémů skočí hned a ti co ne, si jej budou muset třeba dlouze nakoukávat, napapertradovávat nebo pod.
Diverzifikaci tedy vnímám, jako další kartu, schovanou v rukávu.
Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...