Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Hledat v
  • Více možností...
Najít obsah, který ...
Hledat výsledky v ...
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Honza K.,

mohu se zeptat, zda netušíte, proč TS vkládá tolik sil do vývoje a zlepšení OOEL a tak málo do propagace tohoto nástroje, dokumentace a školení klientů? Ptám se jen ze zvědavosti, zda v tom není nějaký komplexnější záměr, jako například že vše zatím chápou jako Beta verzi a promo a zaškolení nechávají na později, apod.
Osobně jsem se o nějakém OOEL dozvěděl až od vás, dokumentaci jsem horko-těžko dohledal a hlavně mně chybí nějaké "case studies", které by konkrétně ukazovaly, k čemu je to dobré, co náhle můžeme dosáhnout navíc, atd. Nezdá se mně, že by TS věnovala tolik času vývoje a vylepšování něčeho, co zatím využívá odhadem 5-10% klientů?
Díky,

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Zdravim, nedavno jsem tady zadal kod pro EMA Ribbon a dnes jsem zjistil ze mi jde divne.Od otevreni seance se mi vsechny EMAs slily do jedne.Ze zacatku jsem si rikal ze to tak mam byt, ale pohyb trval dale a po restartu se mi to zobrazuje normalne ale u praveho kraje grafu mi to udela znovu totez viz foto.Mohli byste mi poradit v cem bude problem? Prikladam i kod jestli tam nekde neni chyba. Predem dekuji za jakoukoliv informaci.Podotykam ze kod pouzival v SOL traderu(omlouvam se za lehky offtopic).

20999

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Jeste ten kod:-).



inputs:

Price( Close ),

BaseLength( 10 ),

ArithOrGeom_1or2( 1 ),

IncrementOrMultiplier( 10 ),

FastColor( Yellow ),

SlowColor( Red ) ;

variables:

var0( 0 ) ;

arrays:

arr0[8]( 0 ),

arr1[8]( 0 ),

arr2[8]( 0 ),

arr3[8]( 0 ) ;

if
CurrentBar = 1 then

begin

arr0[1] = BaseLength ;

arr1[1] = 2 / ( arr0[1] + 1 ) ;

arr2[1] = Price ;

arr3[1] = GradientColor( 1, 1, 8, FastColor, SlowColor ) ;

for
var0 = 1 to 7

begin

if
ArithOrGeom_1or2 = 1 then

arr0[ var0 + 1 ] = arr0[var0] + IncrementOrMultiplier

else

arr0[ var0 + 1 ] = arr0[var0] * IncrementOrMultiplier ;

arr1[ var0 + 1 ] = 2 / ( arr0[ var0 + 1 ] + 1 ) ;

arr2[ var0 + 1 ] = Price ;

arr3[ var0 + 1 ] = GradientColor( var0 + 1, 1, 8, FastColor,

SlowColor ) ;

end ;

end

else

for
var0 = 1 to 8

begin

arr2[var0] = arr2[var0] + arr1[var0] * ( Price -

arr2[var0] ) ;

end ;

Plot1
( arr2[1], "XMA1", arr3[1] ) ;

Plot2
( arr2[2], "XMA2", arr3[2] ) ;

Plot3
( arr2[3], "XMA3", arr3[3] ) ;

Plot4
( arr2[4], "XMA4", arr3[4] ) ;

Plot5
( arr2[5], "XMA5", arr3[5] ) ;

Plot6
( arr2[6], "XMA6", arr3[6] ) ;

Plot7
( arr2[7], "XMA7", arr3[7] ) ;

Plot8
( arr2[8], "XMA8", arr3[8] ) ;

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Tomáši, tak podobné otázky si kladu už několik let :) Berte to tak, že je to zkrátka problém v interní komunikaci mezi managementem a vývojáři a málokdy se to dobře potká. Výsledky jsou potom takové polovičaté a podivné. Sám v OOEL dost tápu a jenom v pomocí autorů se tím prokousávám a zjišťuju, že některé věci jsou skvělé a některé vůbec nechápu, proč jsou takové jaké jsou. Podle mě začně být OOEL skutečně silným vývojovým prostředím, až bude možné vytvářet "custom classes" a tudíž si vytvoříte svoje vlastní kousky kódu, které pak jenom budete volat (tak jak je to běžné jinde). A taky až odladí TDE (vývojové prostředí). Jenom pro příklad, co mě doslova vytáčí, jsou chybové hlášky, které vám nedají absolutně žádnou informaci o tom, co je příčinou chyby a kde se vyskytla. Teprve po několika takových hláškách přijdete na to, že např. nějaká proměnná nemá hodnotu a OOEL kód se na tom sekne apod.
Můžu vám říct, že i lidi, kteří jsou OO programováním odkojeni s tím zápasí a tak používám podobně jako oni OOEL jenom v nutných případech, kdy to klasicky nejde nebo jenom velmi obtížně. Sám jsem zvědavý, jakou vizi v TS do budoucvna mají, podle mě se snažej prostě odchytat co nejvíce zákazníků na stále dobré all in one řešení a doufají, že málokdo z nich odejde protože potřebuje některé náročnější věci... Nevím.

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Kouba: Jenom v rychlosti projetý kód, není chyba v této části? Zdá se mi, že podle logiky vám tam chybí BEGIN END:

if
ArithOrGeom_1or2 = 1 then

arr0[ var0 + 1 ] = arr0[var0] + IncrementOrMultiplier

else BEGIN

arr0[ var0 + 1 ] = arr0[var0] * IncrementOrMultiplier ;

arr1[ var0 + 1 ] = 2 / ( arr0[ var0 + 1 ] + 1 ) ;

arr2[ var0 + 1 ] = Price ;

arr3[ var0 + 1 ] = GradientColor( var0 + 1, 1, 8, FastColor,

SlowColor ) ;

END;

end ;

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Honzo K.,
dekuji.Zkusil jsem doplnit a napsalo mi to error.Smazal jsem posledni end(ani nevim proc:-)) a uz compile probehl v pohode ale indikator mi zase pise Index je mimo hranice pole.
Takze umazavat jsem to asi nemel:-) ale jeste tam neco bude.Nenapada Vas co by to mohlo byt proc to haze error?

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Honza K.,

děkuji, myslel jsem si, že to bude jak píšete, ale tajně jsem doufal, že by v tom mohl být nějaký promyšlenější plán :-)
Myslíte, že byste pro lepší pochopení praktické užitelnosti OOEL mohl nastínit, co je to za případy, kdy OOEL využijete?

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Fakt nechapu proc to nefunguje.Kod mam zkopirovany s Multichart a proste to dela co nema.
EMA Ribbon jsem videl ted poprve na webinari inkykatoru a celkem se mi zamlouva tak bych ho chtel vyzkouset ale proste se mi nedari aby delal co ma.

Pane Tomasi nemel byste treba alternativni kod z jineho programu, ktery bych mohl vyzkouset?
Nebo nekdo dalsi?:-)

Predem dekuji

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Kouba,

není nutné vkládat složitý kód pro zobrazení EMA Ribbon. Zkrátka jen vložte 8x klouzavý průměr EMA, s peridou 10, 20, 30.... až 80. To by měl snad mít SOL už v sobě zabudované a neměl by být problém zobrazit 8x EMA současně.....

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Tomasi,
dekuji.Popravde me to taky napadlo ale pak jsem si rekl ze to tak jednoduche urcite nebude a nevyzkousel to:-).
V jednoduchosti je sila:-).A hlavne se nesmi premyslet moc slozite a jednoduche veci zkusit jinak clovek vypada jak trubka:-).

Dekuji.Kouba

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Dobrý deň,
prosím Vás, na stránkach TS je uvedená tabuľka pre Futures účty s hodnotami marginov. Neviete prečo mi pri otvorení pozície počas doby: ("from 8:00 am until 4:15 pm ET Monday thru Thursday, 4:00 pm ET on Friday") na trhu YM ("The day trade rate is only available for the following contracts: ES, NQ, YM, TF, EMD, FDAX, FESX, FGBL, FGBX, FSTU") zablokuje pri otvorení 1 pozície výšku Initial Marginu = $2,750 namiesto 25% of initial, ktorý by mal byť $687.50 pre day trading rate???

Tým pádom mám už pri otvorení 1 jedinej pozície zablokované v marginoch viac ako 50% kapitálu, čo je proti pravidlám money managementu! Robím niečo nesprávne, alebo som podstatu marginov nepochopil správne a uvedený initial margin pre trh YM vo výške $2,750 je počas hlavného daytrade času správny???

ĎAKUJEM.

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Asi jste zapomněl číst dále v poznámkách dole:

A stop order is required at all times risking no more than one third of the day trade rate. Example: E-mini S&P initial margin is $3,850. The day trade rate would be one quarter, $963. A stop risking no more than one third (in dollar terms) would risk approximately $321. This equates to about 6 points, or 6 dollars in the ES index, and that would be the maximum stop allowed. Client must be above initial overnight margin or out of their positions before the day trade rate ends.

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Honza K. Napsal: ------------------------------------------------------- > Asi jste zapomněl číst dále v poznámkách dole: > > A stop order is required at all times risking no > more than one third of the day trade rate. > Example: E-mini S&P initial margin is $3,850. > The day trade rate would be one quarter, $963. A > stop risking no more than one third (in dollar > terms) would risk approximately $321. This equates > to about 6 points, or 6 dollars in the ES index, > and that would be the maximum stop allowed. Client > must be above initial overnight margin or out of > their positions before the day trade rate ends. Dobrý deň, pozíciu otváram počas stanoveného hlavného intraday času s tým, že ju ukončím pred uzavretím dňa. Stop loss je samozrejmosť a určite nepresiahne 1/3 s day trade rate pre YM trh, napriek tomu mi blokuje len initial margin. PS: ..."Brokeři jsou tak schopni výši marginů stanovovat individuálně podle bonity klienta atd. Toto platí ozvláště u intradenního obchodování, kde nejsou na amerických trzích žádné marginy oficiálně stanoveny..." Dá sa s tým niečo vôbec robiť? Ďakujem.

21049

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Dobrý deň,
je dostupná nová mobilná aplikácia: TradeStation Mobile, pre majiteľov iPhone. Predchádzajúce verzie pre Apple alebo Android budú funkčné do konca roka. Viete prosím, kedy bude dostupná aj nová verzia pre Androidy?
ďakujem,

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Mate zkusenosti instalaci TS na dvou PC? Doma mam dva notebooky s nainstalovanym TS9.0 jede a TS9.1 druhy, v praci jsem instalovavl 9.1 ale hodi mi to hlasku ze mam volat na TS, coz samozrejme neni problem zitra jim cinku kazdopadene pokud nekdo zkousel neco podobneho rad uvitam jakou koliv radu. Diky

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby

Zapojte se do diskuze

Příspěvek můžete vložit nyní a registrovat se později. Pokud máte na serveru účet, přihlašte se a příspěvek bude publikován pod Vašim uživatelským jménem.
Poznámka: příspěvek bude uveřejněn po schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na tento příspěvek..

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Předchozí obsah byl obnoven.   Smazat obsah editoru

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy.