Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Co dokáže naděje na lepší život...


Doporučené příspěvky

Krásný článek.Díky za něj.Právě proto je tak krásné mít peníze - protože dnes mít peníze znamená mít svobodu.Alespoň pro ty "slabší" z nás.....Haiťané se dle mého cítí svobodní i když nemají z materiálního hlediska naprosto nic.To je umění žít.

Procestovat svět a moci říct, že jsem pocítil vše, co tato planeta nabízí je mým velkým snem.Snad se k němu někdy skutečně dopracuji a dosáhnu duševní krásy i moudrosti, která je to nejcennější co můžeme během našeho pozemského života získat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Moc hezky clanek. Prave kvuli "bezpecnosti" na Haiti, vetsina turistu vybira Domin.Rep. za svou destinaci. Jenom dodam, ze Haiti ma "stesti" na tornada, takze ta nadeje na lepsi zivot je fakt mala, ale podle clanku, je odhodlani u (nekterych) Haitanu velke. Diky za motivujici clanek, ktery je fakt k zamysleni. (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Obzvlášť ma zaujala jedna veta:

"Lidé, kteří si jen neustále na něco stěžují a jen neustále o všem prohlašují, že to nelze, jsou dle mého názoru odsouzeni žít přesně v tom, co si sami těmito myšlenkami vytvářejí."

Myslím, že to isté vo väčšine prípadov platí aj z druhej strany :)

"Lidé, kteří si na nic nestěžují a neustále se snaží jít dál přes svúj stín, jsou dle mého názoru obdarováni žít přesně v tom, co si sami těmito myšlenkami vytvářejí."

Pavel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Článek se netýkal tradingu a byl zveřejněn v sekci Zápisník, nebo-li blog. Tato sekce je určena k interpretaci osobních názorů a zkušeností nekorespondujících nutně s tradingem, tudíž i k prezentaci politických postojů. Netajím se tím, že jsem antisocialista a nevidím důvod, proč v demokratické společnosti svůj politický postoj v rámci osobního blogu skrývat. Pokud někdo upřednostňuje články bez politických postojů, je k tomu určen celý zbytek finančníka, kromě sekce Zápisník.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

OK, děkuji za vysvětlení, už vím, čemu se zde raději mám vyhýbat. Dovolím se jen jednu malou poznámku na závěr, víc už se k tomu vyjadřovat nebudu. Každá zášť, navíc takto veřejně deklarovaná, svědčí jen o nevyrovnanosti sebe sama. Navíc celá ta poznámka v závorce je asi tak relevantní, jako byste jinde napsali, ať si drobně ztrácející tradeři váží svých drobných ztrát, protože někteří jíní ztrácí celé účty. Aneb držte ústa a krok, vždy může být hůř. To celkově popírá "filozofii" tradingu, proto ta poznámka v závorce opravdu není lichotivá vizitka intelektu autora. Ale rozhodně je vaše právo své vizitky světu na tomto místě předkládat, takže už se do toho nijak míchat nehodlám.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

LiP: Nevím o jaké zášti tu mluvíte, tahle poznámka tam naprosto patřila, vzpomněl jsem si na ty "chudáky udřený" jak museli nedávno demonstovat se Štěchem v čele a ucpat tu pražskou silnici k čemuž měli velice dobré fyzické dispozice :)
Kdyby tohle nebyl web o tradingu, tak bych se tu rozepsal více, ale zde raději budu řešit MM, výstupy, brokery atp.

Nicméně jsem přesvědčen že mezi tradery bude těch kteří cítí nějaké sympatie k socialistům, komunistům apod. jako šafránu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tomnes Napsal:
-------------------------------------------------------
> Prosím, snažme se nerozpoutat zde politickou
> debatu - od toho jsou jiné servery... Děkuji.
>
> Tomáš
> FINANCNIK.CZ
>
> "Chceš-li uspět, musíš myslet jinak."


Vážený Tomáši.

Nemohu si pomoct, ale politická debata se tu rozpoutala díky Vaší "závorkové poznámce". Sice uvádíte, že lze vlastní postřehy a názory ve vlastním blogu prezentovat, nicméně prošel jsem si jen zběžně pár posledních článků Vašeho blogu, ale všude jen zmínky o tredingu o politice ani slovo). Jest-l Vám mohu dát doporučení, držte úroveň tohoto skvělého webu tím, že si odpustíte tyto "politické postřehy". Ono by se tu mohlo začít diskutovat o tom, kdo zaplatil 800 miliard z vytunelovaných bank v době té a té vlády. Dovolím si trvrdit, že politice nelze porozumět. Házíte všechny "socialisty" do jednoho pytle, tj. ty, co se poctivě živí prací i ty, co čekají, ať je podporuje stát. Stejně tak nelze hodit do jednoho pytle ty, co tunelují s těmi, co tvoří hodnoty a jejích firmy díky skvělé manažerrské práci dávají práci mnoha dalším. Dáváte sem velmi podnětné názory, články ap., ale prosím, vyhněte se podobným, podle mne na tomto webu, nevhodným poznámkám. Kolik lidi, tolik názorů. Někdo prostě sympatizuje s tím, jiný s onim, někdo je křesťan, jiný muslim, někdo má rád černovlásky, jiny holohlavé, jiný si dá bůček, někdo raději plzeň, někdo obojí a někdo ani jedno. Diskuze na takováto témata jsou nekonečná a nevedou nikdy k žádnému rozumnému závěru. Pište sem to, čemu rozumíte na 100% a to je traedig! Je to moje prosba a prosím, neobhajujte tuto "závorkovou poznámku". Je totíž neobhajitelná. Článek je podnětný a ať si každý udělá úsudek sám.

Karel

Btw. Stejně, jako [b]LiP[/b] již nebudu reagovat a dokonce nebudu už ani číst tuto diskuzi. Jen tak se vyhnu dalším a nekonečným reakcím.

Btw2. Jest-li Vám mohu doporučut, přečtěte sei Miltnera, možná, že už v žádném článku nenanpíšete, že "žijeme jen jednou".

Text ihned odesílám, tedy nečtu už to po sobě, závírám tuto diskuzi, tak že případné hrubky omluvte.

Zdraví Vás

Karel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
×
×
  • Vytvořit...