Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Duchovná stránka tradingu, alebo príbehy úspešných...


Doporučené příspěvky

Zdravím kolegovia,

kedže všetko v živote človeka sa začína myšlienkou zakladám vlákno s myšlienkymi.....presnejšie s myšlienkami úspešných ľudí a ich životných príbehov. Nemusí ísť doslovne o burzových obchodníkov , môže ísť o akýkolvek úspech ktoréhokolvek človeka , ktorý môže byť prínosom pre každého.
"Človek sa stáva tým na čo denne myslí "....to je stará pravda a zbytočne je o nej polemizovať. Preto ak v obchode dočasne neuspejete vstupte na tieto stránky pre dobitie energie. Uspech sa rodí pomaly....
Pridávam sem prvý príbeh ktorý dokazuje že slovo a myšlinka majú obrovskú moc.

Gladiator028

Proč bezmyšlenkovitě vyslovíme jed a jen s ostychem lék? Tisíce slov denně promluví každý z nás. Tisíce slov slyšíme ze všech stran. Tisíce emocí, která slova s sebou nesou se dnes vpily do našeho podvědomí. A pouze člověk, který se naučí vládnout svým slovům, bude opravdově vládnout i svému životu.

Věříte, že slova mají vliv na to, jak se cítíme? S téměř každým slovem, které kdy promluvíme je spojen nějaký pocit či obraz. S každým slovem se nese zvuková vibrace, kterou vnímáme. A tak každé slovo byť jen myšlené uvádí do pohybu to, jak se právě cítíme. Zaposlouchejte se do slov jako vděčnost, naplnění, odpuštění, otřesné, děsivé, hrůzné. Zachytili jste ten rozdíl? První tři byla vlahým deštěm, vlídným a pokojným, ta zbylá vás naopak znepokojivě stahovala dolů. Čtěte pomaleji a jen na několik vteřin se u každého slova pozastavte - otřesné, děsivé, hrůzné, vděčnost, naplnění, odpuštění. Dokonce můžete mít sex nebo zažít milování. Naše slova mají vliv na to, jak se cítíme i jak se na věci díváme.

Dr. Masaru Emoto provedl v Hado Institutu rozsáhlý vědecký výzkum. Věděl, že každá lidská myšlenka má svoji frekvenci a lze ji změřit. Hledal ale způsob, jak prokázat sílu slova a myšlenky v hmotném světě. Vytvořil tedy hlubokým zmražením shodné vzorky ledových krystalů a na každý z nich poté opakovaně promlouval vždy jediné slovo – děkuji, hlupáku, láska, válka. Poté krystaly pozoroval pod elektronovým mikroskopem a výsledek byl pozoruhodný. Krystaly děkuji a láska byly symetrické a harmonické. Ale ty, které nazýval hlupáku a válka, měly zcela zborcenou strukturu, rozpadaly se. Experiment tedy opakoval, ale slova vyslovoval v různých jazycích, výsledek byl přesto shodný. My lidé jsme ze 70% voda. Pokud tato slova probudila zkázu malého krystalu, co teprve dělají s námi?

Přísloví 18:21 – Smrt i život jest v moci jazyka. Každý hovoříme na dvou úrovních. Tou první je, když promlouváme sami k sobě. V duchu volíme své myšlenkové a slovní reakce na to, co vidíme. Kolem vás projíždí spěšně sanitka, velmi hlasitě houká. Co si v duchu povíte? „To je hrůza to houkání, přestaň!“ nebo „Prosím, dojeď včas…“. Opakujete si stále v duchu: „Jsem hrozný, jsem strašná, to nedokážu, na to nemám“? Soustavně tím tvoříte to, jak se cítíte. A pokud se tak budete cítit, bude to skutečné.

Druhou úrovní pak jsou slova, která vyslovíme nahlas. Necháme, aby je druzí slyšeli, ale současně je slyšíme i my sami. Nelze opakovaně říkat druhým: „Věřím v Tebe“ aniž byste tak nepozvedli víru sami v sebe. Vše, co vyslovíme, je nesmírně mocné a máme odpovědnost za svá slova ke každému, kdo je zaslechne. Díky slovům můžete být člověkem, který rozzáří místnost, když do ní vejde. Ale také tím, kdo ji rozzáří, když z ní odejde.

Pokud začnete dnes pozorovat svá slova či myšlenky a bude to pro vás opravdu důležité, přistihnete se kolikrát za den sami sebe uvádíte do nálady, kterou v nejmenším nechcete. V takovém okamžiku se zastavte a nahlas povězte některé pozitivní prohlášení: „Jsem dobrý člověk, hluboce děkuji, mám Tě rád, lepší se to, cítím se lépe…“ A pokud je to třeba, několikrát si jej opakujte. Svými slovy máte plný vliv na váš postoj a emoce. A váš postoj a emoce mají společného vše s vaším životním úspěchem. Vládněte dobře svým slovům a budete opravdově vládnout i svému životu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 178
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Ahoj Gladiator,

zdravím tě a děkuji ti za tvé příspěvky. Jsem moc rád, že se na trading nahlíží i jinak než jen na "mechanické" klikání. Burza je živoucí organismus.

..........."někde" na netu jsem se dočetl, že podvědomí všech lidí je napojené jakoby na nějaký "centrální počítač" a tudíž, že se vytváří něco čemu by se dalo říci kolektivní podvědomí.

..........znamená to, že kolektivní vědomí či podvědomí všech traderů je asi spojené do jednoho celku. :) :) Tím spojovatelem by mohla být frekvence myšlenek, která vzniká při obchodování. Nevím, asi plácám nesmysly. :)

Myslíte si, že něco na tom je a pokud to tak je, dá se toto zjištění vědomě využít pro úspěšný trading?

Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj,

akorát jsem si v aktuálním (č.23) Víkendu (HN) přečetl zaručený a mnohokrát ověřený recept na úspěch. 10 000 hodin

tréninku a je to doma!!! ;)

Je to dost stránek, tak to sem nechci kopírovat.

vikend.ihned.cz/2-37329380-v00000_d-39

Kdyby odkaz nechodil: Malcolm Gladwell, Výhoda ideální příležitosti.

Čím to, že mě to nepřekvapilo?

Váš líný Ozeff

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj Atlas,


kolektívne vedomie je celosvetový fenomén a samozrejme že funuje. Pokúsim sa nájsť jeden zaujímavý článok na túto tému zatial v zkratke. Vedci urobili v USA riadený a kontrolovaný pokus s kolektívnym vedomím. Dali dokopy určitu skupinu ľudí a tá sa mala po určitu dobu zameriavat na zniženie kriminality v jednej oblasti USA kde bola velmi vysoká. Výsledok bol taký, že sa im podarilo myslím za 2 týždne (neviem presne) znížiť kriminalitu v dannej oblasti o 47% !!! K tomu už niet čo dodať. Moderné spoločnosti toto kolektívne spoločnosti združili do jedneho slova "brain stroming" ....búrka mozgov kde všetci hladajú jedno správne riešenie a ked ho nájdu tak sa zase všetci sústredia v myšlienkách na dosiahnutie rovnakého výsledku.
Myšlienky vládnu svetu, už som niekde písal že práve Silva so skupinou ľudí takto ovplivnoval rast akcií na burzách a velmi úspešne. Neskôr zhodnotili, že sa im to zdalo neetické tak s pokusom prestali.....

Takže funguje to zaručene ....že by sme založili spoločenstvo na "reguláciu "FESX?.... ;)


Gladiator028

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj Gladiator,

díky za odpověď. To je všechno zajímavé a byla by škoda tuto myšlenku nechat časem zapadnout v tomto vlákně.

Napadlo, když jsme u toho kolektivního myšlení. Když se podívám na televizní program nejdostupnějších a nejsledovanějších tv. stanic vidím tam +/- z 90% samé filmy, serialy a dokumenty s násilnou tématikou........ to asi nebude náhoda, že jo? Pokud se v lidech soustavně vytváří pocit strachu a nejistoty ta to masa je podle mě lépe zmanipulovatelná. Možná se pletu, když tak mě klidně opravte. :)

Kdo ovládá média - ovládá politiku a ekonomiku. Média jsou asi taková "mozková masírka". Vemte si třeba slovo "KRIZE" - je vidět a slyšet úplně všude a to pak není divu, že to vytváří blbou náladu a atd.

S tím FESX je to fakt dobrý nápad!!! :) :) :) Dáme se do toho a uděláme to tak, že od 9:00 to pojede třeba 10 bodů nahoru a přesně 14:00 se to otočí půjde to 10 bodu dolů, kdy short skončí ve 20:00. No to by bylo něco!! HIHIHI

To musíme ještě probrat! Kolik se musí mozků spojit, aby jsme mohli hýbat cenou? S kolika lidmi to dělal ten Silva?

Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Přeji dobrý den,

to je velice zajímavé ... na Internetu jsem na podobné testy a výzkumy (ovlivňování vody myslí, snižování kriminality, ...) četl i jiné názory - považují vše za pitomost, ev. novinářskou kachnu. Většinou podobné pokusy vyjdou jen 1x a to pouze autorovi (např. fúze za "studena"). Nebylo by pak pro radu města (nebo jak se podobné spolky jmenují) jednodušší (== levnější) než zaměstnávat polici zaplatit pár lidí, kteří budou intenzivně myslet na to, aby byli všichni na sebe hodní ?

Proto bych se na podobné "duchovno" příliž nespoléhal.

Na burze (toto je můj názor - nikomu jej nevnucuji a ani jej nebudu obhajovat) máte možnost uspět jen 2 způsoby :
1. neuvěřitelnou náhodou (i Sportka občas někomu vyjde)
2. moneymanagementem

Jakékoliv spoléhání na zprávy z tisku, rady brokera, indikátory, patterny, duševní rozjímání nad svými chybami, ... lze použít jen jako podporu. K úspěchu na burze Vám ale určitě nepomohou.

S pozdravem kbtm

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahojte chalani,
díky Gladiátorovi je tu ďalšie zaujímavé vlákno kde možem zasa niečo podnetné dostať do hlavy (tu).

To kbtm
za seba možem povedať že s tvojim názorom nesúhlasím a už vobec nie s bodom 1., ktorý si uviedol v možnostiach ako uspieť na burze. Ak totiž niekto pristupuje k tradingu ako napríklad k športke, tak mu asi ostatní len možu poďakovať za to že im venoval svoje úspory. A inak nepoznám ani som nepočul o nikom, kto takto uspel. Skor súhlasím s článkom ktorý tu doporučil ozeff (tu).

Všetko dobré
Ivan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den kbtm,

teď jste mě zaskočil....... Co tedy pomůže k úspěchu na burze, když né: "Jakékoliv spoléhání na zprávy z tisku, rady brokera, indikátory, patterny, duševní rozjímání nad svými chybami, ... "??? Bráno z pragmatického a materialistického hlediska.

Já se řídím pomocí - indikátorů, patternů, rad brokerů, zpráv z tisku i duševně rozjímám na svými chybami a vydělávám si tradingem. Nebo je snad něco co mi jaksi uniká a co mi dopomohlo k tomu, abych začal tímto způsobem vydělávat?

Grafům a tradingu se věnuji intenzivně 10-14 hodin denně, takže je úspěch zčásti u mě podmíněn VÍROU a VYTRVALOSTÍ a rozhodně si nemyslím, že úspěchu na burze lze dosáhnout pouze (jak píšete) - neuvěřitelnou náhodou a MM, protože to bych musel být jeden z největších klikařů na světě! Denně pár stovek $ vydělám.......... :)

Přesto všechno co tvrdí materialisté a negativisté VĚŘÍM že existují určité skryté síly, které by bylo škoda neprozkoumat a nepoučit se z nich. :) The Secret jsem četl i viděl a vím, že ho chtě-nechtě používáme všichni jak tady po tý zeměkouli běháme!

přeji Vám mnoho úspěchů!

J.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

clanek ktery sem daval ozeff je vyborny..a presne takhle to funguje..uplne puvodnim zakladem uspechu neni moneymanagement ani indikatory atd..je to prave ona VÍRA a DŘINA ktere se navzajem pritahuji a podporuji..dřina a víra..bez nich je i ten nejlepsi moneymanagement k nicemu..

vse jde vzdy nejak takhle postupne, i u tradingu:

[bold] 1. myšlení (chci být bohatý) [/bold]
[bold] 2. vymýšlení (jak toho dosáhnu) [/bold]
[bold] 3. konání (dřina - učení) [/bold]

je tedy uplne jedno jestli je nekdo zarytym zastancem moneymanagementu, fundamentu, indikatoru, nebo price action.. [bold] pokud člověk chce, vždycky si cestu najde [/bold] ..to je podstatou uspechu..stara znama pravda, ale spousta lidi se porad honi za jinymi dogmaty, misto toho aby se zamerili na to zdanlive nejjednodussi..

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Přeji dobrý den,

to mahrlo a Atlas, bod 1 :
v příspěvku píšu o uspění na burze, ne o tradingu ... I úplný jouda může vzít svých 10k USD/CZK/EUR/... a vše nalít na 1 ticker/měnový pár/opci/... V naprosté většině případů o peníze přijde, může se mu ale povést i jackpot ...
PS:kdysi jako úplný jouda jsem kupoval akcie ČEZ (a ne málo) - 1 akcii jsem "pořídil" za 86 Kč.

to Atlas, bod 2:
Předpokládám, že intradenně obchodujete na burze (dle Vámi popsané časové náročnosti ... PS:kdy žijete ?), tj. "vychytáváte" pohyby v řádu desetin/setin procenta hodnoty tickeru. To Vám opravdu indikátor řekne, kam se cena v dalších x sekundách/minutách pohne ? Nebo se snad indikátor někdy i zmýlí ?
Pokud vyděláváte na burze, je to jen díky MM ... on ten MM je v překladu "striktní dodržování SL/PT".
I ten "nejspolehlivější" pattern někdy selže. Nebo jste ochoten na nějakou informaci/pattern/pohyb indikátoru "naložit" celý účet ?

Na skryté síly nevěřím. Zvyknul jsem se spoléhat jen na sebe.

S pozdravem kbtm

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj traderi

Vrátim sa k tomu kolektívnemu mysleniu ( alebo vedomiu) ktoré tu načrtol Gladiator. Raz som niekde čital že vedomie je len jedno. Čosi podobné ako lano na ktorom sú uzlíky, pričom každý uzlík je vedomie jednotlivca. No lano je len jedno a keď a uzlíky rozpletú zostáva len jedno lano. Alebo rozčerená hladina jazera. Každá vlnka je vedomie jednotlivca no keď sa hladina ustáli opäť je to len jedna hladina.
To Atlas ( Jirka). Pred časom som listoval som v diskusii pár rokov dozadu a sledoval som "tvoj príbeh" - od počiatočných rozpakov, cez úsmevné (sorry!) prosby pri vyplňovaní dotazníka brookerskej firmy až po zrod tradera. Klobúk dolu ! Ja som spoznal svet tradingu koncom minulého roka ( nejako v novembri-decembri) a na jeseň by som chcel začať "naostro". Tak poprosím kolektívne myslenie aby mi ten štart vyšiel !

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj kbtm

každý máme svoju pravdu a svoj pohľad na vec, takže nemusíme nájsť spoločnú reč :), ale podľa mňa nie je úspechom na burze ak sa mi podarí jeden náhodný obchod, ale úspechom je ak na burze zarábam pravidelne. A na to mi už nebude stačiť len nejaká náhoda, ale potrebujem niečo viac a to sú práve tie hodiny pri PC keď sa učím hľadať svoj patern na indikátore alebo v cenovom grafe, aby som práve pomocou neho mohol dať do trhu svoje peniaze.
"striktní dodržování SL/PT" by som skor nazval trade manažmentom, ale sú mi nanič ak neviem kedy mám do obchodu vliezť, ak nemám ani potuchy čo sa na trhu deje. Takže klobúk dolu ak obchodujete len na základe šťastie a MM. Inak je to zaujímavá kombinácia spojiť niečo tak abstraktné ako je šťaste a niečo tak pragmatické ako MM, ale na túto kombináciu by som zasa ja nenaložil svoj účet (td).

Ivan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj kbtm,

tvoj názor akceptujem , ale mechanickým obchodovaním na burze bez zapojenia psychiky (ducha) ešte v živote nikto nezbohatol ani nezbohatne , 90% úspešneho tradingu je psychika a 10 % technika . Ver tomu, že nieje problém vycvičiť Šimpanza , aby klikal mechanicky na základe naučených indikátorov a paternov bez zapojenia pocitov a intuície (ducha) ako dlho by mu asi vydržal účet ? Neviem, ale určite by som mu svoje peniaze nezveril.
Striktné dodržiavanie MM by ti bolo úplne na figu keby si neveril tomu čo robíš , všimni si slovo"neveril" podstata slova je viera a viera je niečo vnútorné , pocit intuícia že konáš správne.

Píšeš:Na skryté síly nevěřím. Zvyknul jsem se spoléhat jen na sebe.

Takže veríš vo svoje schopnosti a je uplne jedno ako to nazveš ale rozhoduješ sa na základe vnútorneho pocitu. Človek bez pocitov je robot.

Prajem ti veľa úspechov v tradingu bez ohladu na to ako ich dosahuješ veď "všetko je možné tomu kto verí.... ;)

Gladiator028

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zaujímavý článok....

Rozšířený výzkum ukázal, že pouhá 3% lidí ví, co chce. Celých 97% lidí ví, co nechce. Zamysleli jste se někdy na tím, co opravdu v životě chcete prožít, dosáhnout, kým se chcete stát, komu chcete pomoci?

Existuje mnoho receptů, jak naplnit svoje sny, ale nejdůležitější je vědět, o co vlastně usilujete. Možná by vám prospěl takový malý domací úkol – na kus papíru si sepište, co v životě chcete. Nemyslete na to, zda je to možné či ne, prostě si sepište i ty nejbláznivější dětské sny, na které jste už raději dávno zapomněli. Co byste chtěli od života, kdybyste si byli jisti, že získáte, cokoliv si usmyslíte? Co byste podnikli, kdybyste věděli, že nemůžete prohrát? Co byste se rádi naučili? Jaké dovednosti byste rádi zvládli? Jaké povahové rysy byste v sobě rádi vypěstovali? Jací by měli být vaši přátelé? Jací byste chtěli být vy sami? Co byste rádi vybudovali nebo koupili? Jakých událostí se chcete zúčastnit? Jaká dobrodružstvi chcete prožít?

”Představivost je důležitější než znalosti. Znalosti jsou omezené, ale představivost obklopuje celý svět.“Albert Einstein

Miřte vysoko! Věřte, že je to možné! Věřte, že Vy toho můžete dosáhnout! Věřte, že si to zasloužíte! Mnoho lidi se rozhodlo žít život s malým rizikem, neboť si v minulosti něco přáli, ono se to nesplnilo a než aby prožili další zklamání, tak raději očekávají jen to, čeho lze snadno dosáhnout.

Pokud nejste ochotni žít život s rizikem, tak nemůžete růst,
pokud nemůžete růst, tak nemůžete využít svůj potenciál.
Pokud nemůžete využít svůj potenciál, tak nemůžete být štasťní.
A pokud nemůžete být štasťní, tak o čem život vlastně je? Les Brown

I když vás osobně neznám, tak vím jednu věc zcela určitě - a to, že máte obrovský potenciál a výborné nápady! Věříte tomu? Věříte sami sobě? Dělíte se o své nápady s ostatními? Hřbitov je plný dobrých nápadů, neboť lidi nenalezli odvahu je uskutečnit. Uvěřili svému přesvědčení, že nejsou schopni či hodni svého snu. Uvěřili, že jejich nápad není tak dobrý, aby uspěl. Jste tvořiví a nápadití? Najdete dostatek důvodů, proč svoje sny uskutečnit? Náš mozek totiž pracuje na principu: důvod » akce. To znamená, pokud nemáme dostatečný důvod cokoliv udělat, tak to zkrátka neuděláme. Dám vám takový malý příklad - v hořícím domě je desetikoruna, kolik z vás si pro ni dojde? Hádám, že nikdo. Ale pokud je v tom samém hořícím domě vaše dítě, milovaný partner či rodič, tak je to dostatečný důvod riskovat svůj vlastní život, nebo ne? Vytvořte si silné důvody, kvůli kterým neustoupíte na cestě za splněním svého snu, a to zejména v těžkých dobách, které rozhodně přijdou. Čekají totiž na vás různé nástrahy a výzvy. Jaké jsou vaše důvody, které vám pomohou ve chvílích, kdy se budete spoléhat na někoho, kdo vás zklame nebo se neukáže, přestože to sliboval? Co vás udrží na cestě za vaším snem v době, když vaši přátelé začnou pochybovat o vašich schopnostech a začnou vás z vašich plánů a snů zrazovat?

Pevně věřím, že zodpovězení otázek a uvědomění si reálnosti vašeho snu, vás posune zase o něco blíž k jeho splnění!

Gladiator028

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...