Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Hledat v
  • Více možností...
Najít obsah, který ...
Hledat výsledky v ...
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Spolupráce IB - SIERRA Chart


Doporučené příspěvky

Mluvíte tu o 2 rozdílných věcech:

"Trading Keyboard Shortcuts Enabled " - týká se, zda máte k obchodování zapnuto používání klávesových zkratek (ovládání předem navolených akcí pomocí klávesnice)

" trade order confirmations enabled " - volně přeloženo jako: "zapnuto potvrzování podaných příkazů,"

6.2.png

Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
  • 6 months later...
  • Odpovědí 273
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Oblíbené příspěvky

Je to výrazně jednodušší než si momentálně myslíš, v SC si pouze nastavíš v okně "Data/Trade Service Settins" Service: Interactive Brokeres [trading]. Dálé pak Server Adrress and Port - tady se hodnot

Publikované obrázky

ahojte,

1. potreboval by som jemne postuchnut, mam zalozeny a fundovany ucet v IB, zakupenu SC package 5, datafeed pred 10 realtime data + CME, globex DOM included, nainstaloval som si 2x Sierru, s tym ze jedna bude napojena na SC data a druha bude na IB (jasne toto realne budem praktizovat az ked sa dopracujem k LIVE). Petrov clanok: http://www.financnik.cz/komodity/recenze-sw/sierrachart-ruzna-data.html

v ramci bodu 3. sa pise - Propojte grafy mezi Sierra Chart A a B. Provádí se to přes volbu File > Open Remote Chart Data File (v instalaci Sierra Chart B - tj. v té napojené na Interactive Brokers) s tím, že volba otevře okno obsahující výběr trhů spuštěných v Sierra Chart A:

Ja tu moznost ale neviem najst v najaktualnejsej verzii SC, vieme ma prosim posunut kde je to skryte aby som to napojil na remote chart data file?

2. co sa tyka real uctu na IB a SC tak ak som spravne pochopil zo spravania oboch platforiem, tak TWS stale musi byt spustena v opacnom pripade datafeed na SC sa nevie pripojit, ak ale chcem iba SIM na Sierre kvôli papertradingu (a vyuzivat SC data) a budem mat zaroven 2x SC nainstalovanu tak pri prepojeni vid vyssie je aj tak potrebne stale byt napojeny na real ucet v IB, alebo?

Dakujem

J.

Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby

Zdravím, pokud bereš data od Sierry a zároveň v ní obchoduješ, tak nepotřebuješ 2 instalace, pouze si nastavíš, že čerpáš data od nich. Článek se věnuje propojení dat od IQ feed, kde je situace složitější a proto jsou potřeba dvě instalace. Co se týká TWS, tak to musí být spuštěno každopádně vždy. V Sierre si pak nastavíš SIM režim a nemusíš se ničeho obávat.

Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Před 4 hodinami, JoeFernandes napsal/a:

Zdravím, pokud bereš data od Sierry a zároveň v ní obchoduješ, tak nepotřebuješ 2 instalace, pouze si nastavíš, že čerpáš data od nich. Článek se věnuje propojení dat od IQ feed, kde je situace složitější a proto jsou potřeba dvě instalace. Co se týká TWS, tak to musí být spuštěno každopádně vždy. V Sierre si pak nastavíš SIM režim a nemusíš se ničeho obávat.

Dakujem ti za odpoved, len ked tak rozmyslam, ked som vcera sa snazil prepojit TWS a SC a v zalozke date/trade service settings som vybral SC data, tak jasne mal som data od sierry - to pre papertrading staci a raz mesacne sa napojim na zivy ucet v IB aby som mal narok na zlavnene data. No ked sa raz dostanem do fazy reálneho obchodovania, tak budem chciet byt napojeny na moj zivy ucet v IB, no zaroven vyuzivat data od sierry, vtedy to potom ako mam urobit? aj vtedy mi bude stacit iba jedna instalacia sierry? Priznam sa teraz tomu uz nerozumiem, bol som v tom ze potrebujem mat 2 instalacie ako pisal Petr v clanku ktory som pripojil, ze mas svojho brokera no zaroven vyuzivas externy zdroj dat ako su data od tvojho brokera.

Ako pises: "pokud bereš data od Sierry a zároveň v ní obchoduješ" - co potom realne zabezpeci to ze SC bude napojena ma moj ucet v IB?, viem pridava sa tam cislo socket portu 7496...toto realne staci na to prepojenie? broker IB a SC.

Posledne dni som nacital cely ten manual od sierry a evidentne sa mi to cele zmiesalo v hlave, prosim usmerni ma.

Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby

Je to výrazně jednodušší než si momentálně myslíš, v SC si pouze nastavíš v okně "Data/Trade Service Settins" Service: Interactive Brokeres [trading]. Dálé pak Server Adrress and Port - tady se hodnota může lišit, já mám např. 127.0.0:7496

V TWS nastavíš API viz. screenshot (port s nastavením v SC)

Sierra má tu nesmírnou výhodu, že pokud máš data přímo od ní, tak je nijak nenastavuješ, tečou automaticky, jen si najdeš požadovaný symbol, pro současný emini NQ je to např. NQ-201709-GLOBEX. Že jsou data funkční poznáš mimo to, že se hýbají grafy tak, že vedle symbolu je značka [M]. Pokud vše nastavíš, tak po zapnutí TWS a následného zapnutí Sierry se tě Sierra sama zeptá, jestli se má k TWS připojit, což chceš. Jestli jsi live nebo sim nemá na propojení žádný vliv, propojený jsi vždy, jen pokud jsi v SIMU tak na TWS nejdou tvé příkazy. 

Už je to nějaký pátek co jsem to dělal, ale myslím, že v tom žádný další háček není.

Capture_2017_08_15_15_19_56_888.png

  • Líbí se 2
Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
41 minutes ago, JoeFernandes napsal/a:

Je to výrazně jednodušší než si momentálně myslíš, v SC si pouze nastavíš v okně "Data/Trade Service Settins" Service: Interactive Brokeres [trading]. Dálé pak Server Adrress and Port - tady se hodnota může lišit, já mám např. 127.0.0:7496

V TWS nastavíš API viz. screenshot (port s nastavením v SC)

Sierra má tu nesmírnou výhodu, že pokud máš data přímo od ní, tak je nijak nenastavuješ, tečou automaticky, jen si najdeš požadovaný symbol, pro současný emini NQ je to např. NQ-201709-GLOBEX. Že jsou data funkční poznáš mimo to, že se hýbají grafy tak, že vedle symbolu je značka [M]. Pokud vše nastavíš, tak po zapnutí TWS a následného zapnutí Sierry se tě Sierra sama zeptá, jestli se má k TWS připojit, což chceš. Jestli jsi live nebo sim nemá na propojení žádný vliv, propojený jsi vždy, jen pokud jsi v SIMU tak na TWS nejdou tvé příkazy. 

Už je to nějaký pátek co jsem to dělal, ale myslím, že v tom žádný další háček není.

Capture_2017_08_15_15_19_56_888.png

V tejto chvili som si uvedomil ze ja som vcera mal nastavene uplne vsetko tak ako si mi tu napisal, len taky maly detail nevybral som v chart settings konkretny symbol (ja som ani nepredpokladal ze su od Sierry, zil som v tom ze v zalozke - date/trade service settings musi byt vybrata sierra inak tie data od SC nemozu fungovat, zbytocne som to len komplikoval, v jednoduchosti je krasa, dakujem ti za nasmerovanie.

1. Uz ked sa bavime o septembrovom kontrakte na NQ cital som v ramci manualu o sierre chart aj clanok o rolovani kontraktov a ako to urobit, pouzivas to? resp. mam si to hned aj nastavit? (to skor asi sluzi ak by som chcel nejaky backest urobit vsak? na realitme trading je dolezite byt na aktualnom kontrakte) alebo inak sa spytam kedy zacnes obchodovat decembrovy kontrakt a zaroven ukoncis obchodovanie v septembrovom? ide tam o nejaky treti piatok v kontaktacnom mesiaci...ale kedy je presne ten moment kedy si uz povies idem obchodovat najblizsi kontrakt?

2. a teraz trochu IT otazka, kedze som naistaloval na comp druhu verziu sierry, skusal som v ramci windows programi a sucasti odistalovat..no neviem ju najst v zozname "odinstalovanie alebo zmena programu" netvari sa to ako nejaky program a ani ked som dal prehladat tak sierru mi nenaslo.... nerad by som premazaval samotnu zlozku sierra chart na C:/ ako to odinstalovat korektne?

Dakujem, posunul si ma!

 

Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Před 5 hodinami, Jarik12 napsal/a:

V tejto chvili som si uvedomil ze ja som vcera mal nastavene uplne vsetko tak ako si mi tu napisal, len taky maly detail nevybral som v chart settings konkretny symbol (ja som ani nepredpokladal ze su od Sierry, zil som v tom ze v zalozke - date/trade service settings musi byt vybrata sierra inak tie data od SC nemozu fungovat, zbytocne som to len komplikoval, v jednoduchosti je krasa, dakujem ti za nasmerovanie.

1. Uz ked sa bavime o septembrovom kontrakte na NQ cital som v ramci manualu o sierre chart aj clanok o rolovani kontraktov a ako to urobit, pouzivas to? resp. mam si to hned aj nastavit? (to skor asi sluzi ak by som chcel nejaky backest urobit vsak? na realitme trading je dolezite byt na aktualnom kontrakte) alebo inak sa spytam kedy zacnes obchodovat decembrovy kontrakt a zaroven ukoncis obchodovanie v septembrovom? ide tam o nejaky treti piatok v kontaktacnom mesiaci...ale kedy je presne ten moment kedy si uz povies idem obchodovat najblizsi kontrakt?

2. a teraz trochu IT otazka, kedze som naistaloval na comp druhu verziu sierry, skusal som v ramci windows programi a sucasti odistalovat..no neviem ju najst v zozname "odinstalovanie alebo zmena programu" netvari sa to ako nejaky program a ani ked som dal prehladat tak sierru mi nenaslo.... nerad by som premazaval samotnu zlozku sierra chart na C:/ ako to odinstalovat korektne?

Dakujem, posunul si ma!

 

na bod 2. som si uz odpovedal sam: To uninstall Sierra Chart from your system you simply need to delete the folder it was installed to.

a ako je to teda s bodom 1. rolovanie?

Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
  • 4 months later...

 

Zdrávím,

Mám takový problém. Po pár letech jsem si znovu zaplatil sierru že navážu kde jsem skončil. Dříve mi vše fungovalo jak má tak jsem čekal, že jenom zaplatím a zase to pošlape. Zaplatil jsem si real-time data conection za 35 USD a burzu za 15,75 USD s depth of market. Když jsem se ale přihlásil na účet k IB a otevřel sierru tak se mi data sice načetly a jedou live ale z nějakého důvodu se mi nezobrazuje ordeflow. Nemáte s tím někdo zkušenosti ?

missing OF.jpg

Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby

Zdravim Vas vospolok. Ani neverim, ze by niekto mohol mat podobny problem. Od noveho roku mi SC , ked ju pripojim k demu IB za 4 sekundy spadne. Vypise, ze SC ma chybu a musim ukoncit program. Ked ju pripojim k LIVE IB, tak mi nepada, ale vsetko mi funguje a musim obchodovat Live....

Nevie mi niekto poradit v com moze byt chyba ?. Uz som nainstaloval najnovsiu SC , restartoval som pocitac, skontroloval som, ci mam dost USD u SC, ale nic nepomohlo.

Vdaka

Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby

Zdravím všechny.

Mám takoví menší problém a doufám, že možná někdo z Vás dokáže poradit.

Během posledních 2 živých obchodu zadaných přes Sierru skrze IB se mě stalo, že ihned po exekuci mě zmizela linka označující vstupní pozici v SC (tedy PARENT order).

SL a PT zůstali jak v SC tak na IB ale pozici nešlo ukončit, musel jsem to udělat skrze IB.

Na IB mě řekli, že u nich vypadá vše v pořádku, tak se ptám zda někdo neví čím by to mohlo být???

 

Předem moc děkuji za odpovědi

Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Před 17 hodinami, TiborFX napsal/a:

Zdravim Vas vospolok. Ani neverim, ze by niekto mohol mat podobny problem. Od noveho roku mi SC , ked ju pripojim k demu IB za 4 sekundy spadne. Vypise, ze SC ma chybu a musim ukoncit program. Ked ju pripojim k LIVE IB, tak mi nepada, ale vsetko mi funguje a musim obchodovat Live....

Nevie mi niekto poradit v com moze byt chyba ?. Uz som nainstaloval najnovsiu SC , restartoval som pocitac, skontroloval som, ci mam dost USD u SC, ale nic nepomohlo.

Vdaka

Ahoj Tibor, sprav to opačne ako väčšina z nás čo ide sim. V interactive platforme TWS za naloguj na živý účet, spusti si klasicky sierra chart a nastav si v Sierre sim trade on v ponuke tuším trade (nie som práve za počítačom s nainštalovanou Sierrou). Ja tak fungujem od začiatku. Zadávaš príkazy v Sierre a tam aj ostávajú.

 

Nech sa darí

Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby

Dik za radu, ale mne to rok fungovalo a zrazu prestalo aj ked som nic zasadneho nezmenil...Skusim to nainstalovat cele odznovu na druhy pocitac. Len netusim kolko to da prace aby som tam mal rovnake indikatory a Chartbuky a ostatne ...

Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
On ‎11‎.‎1‎.‎2018 at 8:47, TiborFX napsal/a:

Dik za radu, ale mne to rok fungovalo a zrazu prestalo aj ked som nic zasadneho nezmenil...Skusim to nainstalovat cele odznovu na druhy pocitac. Len netusim kolko to da prace aby som tam mal rovnake indikatory a Chartbuky a ostatne ...

skopíruj si celú zložku data zo sierry a potom ju prekopíruješ späť aj keď nechápem prečo sa prihlasuješ u IB na papertrading účet aby si potom v Sierre papartradoval a tvárilo sa to ako live účet keď stačí zapnúť v Sierre simulating trading mode on/off .. nekomplikuj si zbytočne veci keď nemusíš

Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy.