Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Hledat v
  • Více možností...
Najít obsah, který ...
Hledat výsledky v ...
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky
petr

Finančník - nový redakční systém a design 2019

Doporučené příspěvky

On 21. 1. 2019 at 16:47, petr napsal/a:

Té odpovědi úplně nerozumím - nahráváte malý stejný obrázek a občas vám to projde a občas ne?

Ty 2MB jsou limit celé přílohy. Není to tak, že už máte připojeno více obrázků a ten poslední se tam nevejde?

Petr

Limitem celé přílohy myslíte to, že pokud mám na příspěvku 2 obrázky, jeden 76kb a druhý 1,6mb, další obrázek velikosti např. 1mb už tam nevložím?

image.thumb.png.18cd7fae23ef74245f1d7b979df815f8.png

Asi budu muset zjistit, jak u těch screenů zmenším velikost. Dělám to pořád stejným stylem - Win+Shift+S (windows), vyberu oblast na obrazovce a pak CTRL+V do OneNote a sem do rozepsaného příspěvku. Někdy má screen o podobné velikosti 76kb a někdy 1,6mb... Nevím jak ovlivnit, aby to mělo méně. Asi tam bude muset být méně barviček..

 

EDIT:

Ještě jedna poznámka:

Pokud ten velký obrázek z rozepsaného příspěvku smažu, už tam nemůžu nahrát žádný další a píše mi to:

image.thumb.png.e9308114bdc3c0082777c77a12f2b18c.png

Upraveno uživatelem van Heck

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
34 minutes ago, van Heck napsal/a:

Limitem celé přílohy myslíte to, že pokud mám na příspěvku 2 obrázky, jeden 76kb a druhý 1,6mb, další obrázek velikosti např. 1mb už tam nevložím?

image.thumb.png.18cd7fae23ef74245f1d7b979df815f8.png

Asi budu muset zjistit, jak u těch screenů zmenším velikost. Dělám to pořád stejným stylem - Win+Shift+S (windows), vyberu oblast na obrazovce a pak CTRL+V do OneNote a sem do rozepsaného příspěvku. Někdy má screen o podobné velikosti 76kb a někdy 1,6mb... Nevím jak ovlivnit, aby to mělo méně. Asi tam bude muset být méně barviček..

 

EDIT:

Ještě jedna poznámka:

Pokud ten velký obrázek z rozepsaného příspěvku smažu, už tam nemůžu nahrát žádný další a píše mi to:

image.thumb.png.e9308114bdc3c0082777c77a12f2b18c.png

Ano, limit je na celý post. 2MB by měla stačit. Screenshoty je skutečně možné ukládat v takovém rozlišení, aby jejich velikost byla menší. Tedy pokud vkládáte 3 screenshoty, celková velikost musí být do 2MB. Pokud byste měl pocit, že se do toho nemůžete vejít, tak prosím napište. Ale obecně potřebujeme, aby všichni vkládali rozumně velké přílohy, protože jinak se pomalu nevejdeme na disk.

Ad druhý komentář - ano všiml jsem si, že systém pak velikost nepřepočítá. Je třeba reload stránky (ale raději si zazálohujte rozepsaný text, ať o něj nepřijdete).

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Před 4 hodinami, petr napsal/a:

Ano, limit je na celý post. 2MB by měla stačit. Screenshoty je skutečně možné ukládat v takovém rozlišení, aby jejich velikost byla menší. Tedy pokud vkládáte 3 screenshoty, celková velikost musí být do 2MB. Pokud byste měl pocit, že se do toho nemůžete vejít, tak prosím napište. Ale obecně potřebujeme, aby všichni vkládali rozumně velké přílohy, protože jinak se pomalu nevejdeme na disk.

Ad druhý komentář - ano všiml jsem si, že systém pak velikost nepřepočítá. Je třeba reload stránky (ale raději si zazálohujte rozepsaný text, ať o něj nepřijdete).

Tak jsem zkoušel čím to je, a když vytvořím screenshot přímo z aktuální obrazovky, tak má malou velikost (např. cca 120kb) a kvalita docela dobrá, ale když vytvořím screenshot z obrazovky záznamu, kde seanci mám nahranou na VLC, screenshot stejné situace z VLC pak ale zabere 1,5 MB a více. Nemáte někdo tip, jak bych mohl udělat screenshot o normální velikosti ze záznamu?

Upraveno uživatelem van Heck

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Před 20 hodinami, petr napsal/a:

Výjimečně ano. Ale obecně pod články již delší dobu nemáme. Bohužel není v mých silách diskuze veřejné a často anonymní sledovat a aktivně se jich účastnit.

Navíc za roky provozování serveru se mi více než potvrdilo, že veřejné diskuze na seriózní témata nedávají smysl a proto se spíše soustředím na rozvoj uzavřených diskuzí, které jsou mnohem plodnější a hodnotnější, jelikož mohou jít k jádru věci a neúčastní se jich anonymní diskutující.

Dobrý den,

odkazy na diskuze k článkům zmizely i u starších článků, u kterých v původní verzi byly. Bylo by možné tyto odkazy vrátit u všech článků od začátku Finančníka až do roku 2017, kdy se přestaly uvádět?

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

u některých příspěvků (zřejmě s citací) se nezobrazje datum odeslání. Viz obrázek.

Je to možné opravit? A dále je možné tam přidat i čas odeslání, ten není nikde? (V citacích ten čas odeslání je.)

image.png.eb95aaaccf180dc4de4534d28184a37b.png

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
1 hour ago, atari napsal/a:

Dobrý den,

u některých příspěvků (zřejmě s citací) se nezobrazje datum odeslání. Viz obrázek.

Je to možné opravit? A dále je možné tam přidat i čas odeslání, ten není nikde? (V citacích ten čas odeslání je.)

image.png.eb95aaaccf180dc4de4534d28184a37b.png

@atari datum se doplňuje automaticky. U vašeho screenshotu je "odesláno", což znamená, že to bylo právě publikováno. S odstupem času se údaj změní na datum. Funkcionalita je dána systémem, který pro diskuzi používáme.

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby

Jedná se o vlákno "Amibroker - řešení základních otázek" 4 strana ze 4, kdy všechny 4 příspěvky jsou bez datumu.

Přičemž první příspěvek (viz obr.) tam je již několik dní, a stále má napsáno "odesláno".

image.png.210ad6323b68b43304d5a186198963c3.png

 

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
On 29. 12. 2019 at 17:59, atari napsal/a:

Jedná se o vlákno "Amibroker - řešení základních otázek" 4 strana ze 4, kdy všechny 4 příspěvky jsou bez datumu.

Přičemž první příspěvek (viz obr.) tam je již několik dní, a stále má napsáno "odesláno".

image.png.210ad6323b68b43304d5a186198963c3.png

 

@atari - už to vypadá, že datum je publikováno správně. 

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby

OK, díky. Koukal jsem i na ostatní fora, a vypadá to, že už to datum funguje všude.

Navrhuji sdělit správci systému,  aby k tomu datumu přidal i čas. Člověk se pak v tom lépe orientuje. Vzhledem k tomu, že v citaci se čas zobrazuje, tak předpokládám, že u hlavního příspěvku programátor k tomu datumu zapomněl přidat proměnnou času, a není to záměr.

Přeji hezký den.

 

Upraveno uživatelem atari

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
2. 1. 2020 v 12:32, petr napsal/a:

@atari - už to vypadá, že datum je publikováno správně. 

@petr Zdravím Petře, jen pro info, i mě se to teď děje - u některých starších příspěvků datum vidím, ale např. v TechLabu vidím téměř všude jen "Odesláno" bez data či času. 

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby

Zapojte se do diskuze

Příspěvek můžete vložit nyní a registrovat se později. Pokud máte na serveru účet, přihlašte se a příspěvek bude publikován pod Vašim uživatelským jménem.
Poznámka: příspěvek bude uveřejněn po schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na tento příspěvek..

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Předchozí obsah byl obnoven.   Smazat obsah editoru

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy.