Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Hledat v
  • Více možností...
Najít obsah, který ...
Hledat výsledky v ...
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

MetaTrader 4


Volf

Doporučené příspěvky

Děkuji, ale to je jen obejítí příkazu, určitě musí být přímý příkaz na toto. Když dělám ve Visual Basicu, tak jsem občas rovněž něco obešel, ale strašně nerad z hlediska čistoty kódu. Pokud by někdo znal přímý příkaz budu rád. Děkuji p.s. prosil bych hlavně Volfa, ten to zná snad ze všech stran

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

rikardos:

A jeje.. tak jinak.. co cekas, ze se bude v tom "primem" prikazu skryvat? Schvalne si vem jakoukoli implementaci OOP stringu z netu a jsem si temer jist, ze pokud bude mit metodu IsEmpty() nebo empty() nebo neco v tom smyslu, tak se v tele bude schovavat size_t IsEmpty() const { return size()==0; } a to uz jenom proto, ze size() a tudiz i IsEmpty() by mela byt(tedy aspon u std::Stringu) podle c++ normy O(1).. Kdezto v neobjektovem MT4 string neni trida, predpokladam ze stringLen bude implementovat normalni hledani '\0', tedy prazdneho znaku ohranicujici blok textu v pameti a slozitost bude linearni.. pokud te to uklidni, muzes si udelat fci

bool IsStringEmpty(string what)
{
return (stringlen(what)==0);
}

nebo pokud to chces uber huste, tak si vytvor dll knihovnu, do ktere si predej text.. ten text v te knihovne preved na stringovy kontejner a pak vrat IsEmpty()

a mas to tvoje "ciste" reseni :) Ale treba Volf prekvapi a prijde s necim revolucnim..

P.S.: ted kdyz to po sobe ctu, tak to vyzniva, ze se snazim chytracit nebo tak neco, to se strasne omlouvam.. ale skutecne se poptej lidi z brandze a vsichni ti reknou, ze porovnavat stringy pres == je prasarna

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Volf,

je jasné, že pokuď definuji že string Hodnota = "" tak pochopitelně dotazem na hodnotu "" je vše v pořádku. Jestliže ale definuji string Hodnota; tj. bez uvedení počáteční hodnoty a dám dotaz na "", tak to nereaguje. Není tam ani prázdný řetězec, tj jsem předpokládal že je tam NULL, ale to mi nereaguje taky, jak jsem výše psal. Samozřejmě to obejdu, jen jsem myslel, že je zde nějaká možnost jak zjistit, jestli už byla daná proměnná naplněna či ne. Zdravím

Link to comment
Sdílet pomocí služby

japapatramtara

naopak, jsem vděčný za Tvůj příspěvek, to není chytračení to je pomoc. Pokud chci něco naprogramovat, tak holt se učím, jen prostě je to á lá céčko pro mě poněkud nepříjemné, jelikož nejsem na něj zvyklý. Je jasné že to == u stringových mě nevoní, to co píšeš vypadá dobře, jdu to zkusit a opravdu moc dík

Link to comment
Sdílet pomocí služby

rikardos: prikladam ulpne primitivni hlavickovy soubor, kde jsem napsal zminenou fci IsStringEmpty.. tu si nakopiruj do adresare includes a pak se na zacatek zdrojaku, kde ji chces volat napise #include a pak se uz primo vola ta fce.. Kdyz ji budes zkouset, tak tam nervi konstanty, pac se to nezkompiluje.. dal jsem do parametru string& kde ta &znamena reference, coz dela takovou hezkou vec, ze kdyby to tam nebylo, tak by se cely ten string zkopiroval na stack a pak se teprv overoval.. takhle se preda jen ukazatel do pameti a pracuje se referenci.. a kdybys tam chtel cpat primo IsStringEMpty("fsdfsd") tak to nepujde, pac kompilator nevi kam si ma hrabnout pro pointer.. takze si vytvor string neco="fsdfsad" a potom uz muzes IsStringEmpty(neco)...

9204

Link to comment
Sdílet pomocí služby

hezky vecer,
presto ze uz nejaky cas demuji ve VT, zacal jsem testovat take MT4 a hned na zacatku jsem narazil na problem, ktery mi nehraje s moji "zkusenosti" z VT. Pri zadani "stop buy" na urovni 1,41936 (EURUSD) pri aktualni cene 1,41414 mi MT4 odmita akceptovat prikaz s tim, ze musi byt vetsi nez 20 bodu od aktualni ceny. Pak jsem to zkousel i s hodnatami vysoko nad a stale stejne. Muzete mne prosim nekdo nanavigovat, kde delam chybu.
s diky zdravi,
p.k.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

rikardos Napsal:
-------------------------------------------------------
...Jestliže ale definuji string Hodnota; tj. bez uvedení počáteční hodnoty a dám dotaz na "", tak to nereaguje. Není tam ani prázdný řetězec, tj jsem předpokládal že je tam NULL, ale to mi nereaguje taky, jak jsem výše psal. ...

Pokud chceš mít "čistý kod", tak[bold] každé[/bold] proměnné nastav počáteční hodnotu. To je základ!!!

[bold]Neuděláš -> koleduješ si. [/bold]

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zdravim všechny. Mam problem, ktery jakozto uzivatel nedokazu vyresit. Potřeboval jsem přeinstalovat MT. Vše jsem udělal tak jak se má. Odinstaloval program. Vymazal z program files. A když už jsem byl opravdu bezradný, tak jsem prohledal úplně celý PC a vše co jsem našel a souviselo s platformou tak jsem take vymazal. Nainstaloval jsem jej znovu. Restartoval PC. Po otevření a přihlášení na realný účet bylo vše OK. Když jsem platformu vypnul a posleze znovu zapnul, neustále se mi to hlási ke starému demoučtu a vyhazuje mi to nějakou chybu. Vidím, že platforma beží, ale můžu s ní udělat jen to, že zavřu okno, které mne upozorňuje na chybu a tím zavřu celou platformu.Přikládám i snímek hlášení. Pokud byste s tim někdo věděli rady, tak budu veeelmi rááád. Konzultoval jem to i s brokerem, ale neuměli mi poradit a předali to IT. Tak si myslím, že by to mohlo trvat dost dlouho. Díky za pomoc.

9364

Link to comment
Sdílet pomocí služby

nokas:

delalo mi to to same.. sice ne u MIGu, ale princip mozna bude stejny.. zacalo se mi to dit od chvile, kdy se mi MT4 updatlo na build 223 a vys.. takze jsem si nainstaloval cistou instalaci MT4 od brokera, ale pred jejim spustenim jsem smazal z MT4 adresare soubor liveUpdate.exe a az potom MT zapl.. jelikoz tam nebyl updater, tak se nemohl MT updatnout na novou verzi a ja tak porad traduji ze staricke 218

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jejda.. Tak prave jsem zjistil usmevnou vec: MQL ma striktni vyhodnocovani, coz je vec za kterou tezce odsuzuji hloupoucky visual basic, pac ten ho ma taky(nebo aspon pred temi 10ti lety, kdy jsem v nem delal naposled) :)

Jenom pro upresneni..

mate podminku if (objekt && objekt->MetodaObjektu())

lazy vyhodnocovani zjisti, ze objekt je NULL a tak uz dal nic neresi a vyhodnoti podminku jako false

kdezto

striktni vyhodnocovani zjisti, ze nema objekt, ale i tak se pokusi zavolat metodu z objektu, ktery neexistuje a ono ejhle.. bum bac.. :)

Nu coz, tak budu muset rozdelovat podminky na vic ifu, pac na to si teda nezvyknu

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.

×
×
  • Vytvořit...