Jump to content
Co nového? Mé kurzy

kmotr

Members
  • Počet příspěvků

    243
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Poslední návštěvnící profilu

Seznam posledních návštěvníků profilu je vypnut a není zobrazován.

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare

Poslední odznaky

0

Komunitní reputace

  1. kmotr

    Interactive brokers

    Díky za odpověď.
  2. kmotr

    Interactive brokers

    Dobrý den, zakládám si účet u IB. Při vyplňování žádosti jsem zadal, vedení účtu v CZK a při vyplňování informací týkajících se prvního vkladu jsem uvedl, že chci vklad provést v CZK. Následně se mi vygenerovaly následující údaje k platbě viz obrázek níže. Nejsem si jistý, jaké údaje mám uvést v příkazu k převodu. Intuitivně bych řekl, že zvolím tuzemskou platbu, zadám uvedené číslo účtu (1535303109) + banku (HSBC Bank Plc) a do poznámky pro příjemce uvedu: For futher benefit to: UXXXX/jméno a příjmení. Zbylé údaje jako je Bank Account Name, Bank Account Address SWIFT BIC Code, IBAN do příkazu nebudu uvádět. Máte někdo zkušenost s fundováním účtu u IB v rámci tuzemské platby? Je moje úvaha správná?
  3. kmotr

    TradeStation

    jerry8: Přesně tak to zatím mám. Akorát jsem musel psát na helpboard TS, aby mi ta data zpřístupnili. Nevím sice proč to tak funguje, ale poté co jsem si zadal zpřístupnění těchto dat, tak mi přišel potvrzovací email, ale data pořád nešla načíst, tak jsem napsal na helpboard, chvíli tam něci dělali, pak mi řekli, ať restartuji platformu a od té doby mi data chodí. Ostatní indexy TF, ES, EMD, NQ mi chodily hned od začátku úplně bez problémů.
  4. kmotr

    TradeStation

    jerry8 Základem pro používání této platformy je, že máš u Tradestation účet a pak máš zpožděná data "zdarma". Nicméně má to pár háčků, za prvé ne všechna. Např. pokud chceš data ze CBOT, tak zpožděná data stojí 1$ měsíčně a pak dále poplatky za neaktivitu (tj. pokud neuděláš měsíčně min. 10 obchodů), tak platíš 100$. Takže data máš zadarmo, ale musíš splnit určité podmínky.
  5. Ne, tento kurz byl cca před měsícem a myslím si, že se každý rok opakuje.
  6. sn50 Nevím zda bych tím neporušil pravidla zdejší diskuse, protože se jednalo v podstatě o konkurenční server. Nicméně přednášel to pán, který je zmíněný v tomto příspěvku na finančníkovi www.financnik.cz/forum/read.php?13,11508,91281#msg-91281. Tak snad tato informace a google pomohou. Jinak ta problematika daní je opravdu složitá a já jsem si ten seminář zaplatil hlavně proto, abych si udělala představu co to vůbec obnáší a na co si dát pozor, což zmíněný webinář splnil. Navíc se to pořád mění, takže se moc nedivím, že tady žádný článek na toto téma není.
  7. sn50 To jsou doopravdy otázky na daňového poradce. Já jsem si zaplatil nedávno webinář o danění příjmů z tradingu a tam ten člověk co to přednášel říkal, že finační úřady dostávají info přímo, takže se to dozvědět mohou a dřív nebo později i dozví. Jinak jsem pochopil, že jsou dvě věci: jedna je oznamovací povinnost, která vzniká když "příjmy" překročí určitou částku v řádu několika tisíc tzn. celkem nízká. Pak vám vzniká povinnost podat daňové přiznání i když je výsledná daň nulová např. proto, že po sečtení příjmů a ztrát jste na nule nebo v mínusu. Druhá je daňová povinnost, která vzniká, když máte zisk a pak se příjmy z finančních derivátů daní 15%. Takže bych to nepodceňoval a našel bych si nějakého daňového poradce a daňové přiznání podal. Vůbec bych nespoléhal na to obligátní, nejdřív vydělávat a teprve potom se starat o daně.
  8. kmotr

    TradeStation

    Jasný. Díky za reakci.
  9. kmotr

    TradeStation

    zdenekt Děkuji. Nicméně jde mi spíš o to konkrétní nastavení, které je spojené s fio bankou.
  10. kmotr

    TradeStation

    Dobrý den, našel by se zde někdo, kdo otevíral účet u Tradestation a financoval ho z Fio banky. Jedna z položek, která se má zadat do právy pro příjemce je By Order of: . Nejsem si na 100% jistý tvarem v jakém má být zadaný . Domnívám se, že název účtu je mé příjmení a jméno bez diakritiky a oddělené čárkou např. "Novak, Jan" resp. to mi potvrdil přímo i pan Albino. Nicméně jde mi o to, aby mi přesně seděl tvar. Kdyby jste někdo měl tuto zkušenost, dejte mi prosím vědět. Děkuji.
  11. Info pro ty kdo zakládají nebo v brzké době budou zakládat účet u Tradestation. Dnes jsem posílal dotaz přímo P. Albinovi. Ptal jsem se: 1. Is it still possible to get free using of Tradestation platform for six months if I use promotial code "Tomas Nesnidal-2335ABLY"? 2. Where in the "Account application booklet" should I enter the promotial code? Zde je odpověď P. Albina Yes, you can get the Financnik promotion. Enter the code on page 9 next to where you list me as your representative.
  12. francirek Dík za dohledání. Teď jsem zvědavý co se dozvím od finanční správy.
  13. francirek Já mám podobnou zkušenost jako vy. Ptal jsem se na danění zisků z tradingu lidí, kteří se v daních pohybují poměrně dlouhou dobu a v podstatě mi nebyly schopní dát jednoznačnou odpověď. Nakonec to skončilo tak, že požádají o oficiální vyjádření finanční zprávy. Pokud by jste sem mohl dát odkaz na ten článek, případně sem rovnou dát vyjádření té zmiňované právničky, tak by mne to zajímalo. Děkuji.
  14. kmotr

    Intradenní obchodování

    boss1000 může jen potvrdit co říká rajco. Je neustálý koloběh. Test, paper, test, paper a pak teprve někde v dálce live. :-) Dokud člověk nemá nějaké ty zkušenosti, tak tomu nechce věřit, ale jakmile přejdeš na paper, tak rychle pochopíš, že to jinak nejde.
  15. kmotr

    AMP Futures

    morfin Ok, díky moc za info.
×
×
  • Vytvořit...