Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Články a tutoriály:
Archiv článků Psychologie obchodování Jak na obchodní plán Mé obchodní strategie
  • Jak na obchodní plán

    Na Finančníkovi obchodujeme mechanické obchodní systémy, které lze podrobně testovat a jejich obchodování automatizovat.

    Popis systémů, které obchoduji živě, naleznete v sekci Obchodní strategie: průvodce mými obchodními plány.

    Obchodní plán by měl vycházet z jednoduchého tržního principu, fungujícího na velkém vzorku dat.

    To, čím se v trzích živíme není v principu složité. Sledujeme, jak obchodníci reaguji na různé tržní události (zejména ty extrémní), situace popisujeme skripty a sestavujeme do obchodních plánů. S jejich pomocí situace backtestujeme a pokud jsou výsledky příznivé, obchodní systém obchodujeme v diverzifikovaném portfoliu.

    Jak konkrétně na obchodní plán? Nejlepší úvod vám poskytne kniha Od myšlenky k reálným obchodům. Přímo na stránkách Finančník.cz představuje dobrý úvod do problematiky seriál Profitabilní obchodování A-Z.

    A pak samozřejmě další články v této sekci, které se všechny na téma "Jak na obchodní plán" zaměřují.

    Články popisující obchodovatelné pravděpodobnosti

    Jakmile získáte představu jak na obchodní plán, prozkoumejte články se štítkem edge. Ty popisují konkrétní obchodní výhody, které je možné do obchodního plánu rozpracovat.

    Publikované články:

    Mechanické obchodování IPO (Initial Public Offering)

    Při obchodování na burze můžeme pracovat s různými statistickými výhodami. Jednou z nich může být i IPO, kdy se akcie poprvé dostávají na burzu.

    Jak na první daytrading autotrader [včetně funkční strategie a kódu]

    Daytrading může být hodně výdělečný. Zde je konkrétní plán, jak bych začal. A to včetně kódu strategie, kterou je možné pustit do trhu jako autotrader.

    Portfolio – význam pro profitabilitu a diverzifikaci rizika

    Na Finančníkovi často zmiňujeme nutnost nevkládat všechna vajíčka do jednoho košíku - vytvářet portfolia příjmových strategií a diverzifikovat se. Tento článek vám přiblíží základní principy a vysvětlí, proč je rozložení kapitálu do více aktiv nebo systémů klíčem k finanční stabilitě a úspěchu.

    Swing trading – co to je a jak s ním vydělat peníze?

    Swing trading je obchodní strategie, která se zaměřuje na využití krátkodobých cenových pohybů neboli "swingů" na trhu. Typická délka držení pozice v rámci swing tradingu jsou dny, maximálně několik málo týdnů. Hlavní princip toho, proč strategie nadstandardně vydělávají, je jejich efektivita při práci s kapitálem.

    Jak bez zkušeností vytvářet automatizované obchodní systémy (AOS) s využitím umělé inteligence

    Nevíte, jak postavit obchodní systém? Nechte jej postavit umělou inteligencí, která čerpá z většiny informací týkajících se burzovního obchodování, které byly kdy publikovány. Stačí se česky ptát a základní AOS je za pár minut hotový.

    Jak na první backtest

    Úspěšné profitování na trzích je skutečně jen a pouze o dlouhodobém a systematickém vytěžování drobnějších pravděpodobností ve spojením s důslednou kontrolou risku. Nezbytným minimem je tak ověření, že obchodované pravděpodobnosti fungují. Bohužel v trzích nebudeme mít nikdy jistotu, jak se budou věci vyvíjet do budoucnosti. Můžeme si však ověřit, jakým způsobem vše fungovalo v minulosti. A věřit, že testované pravděpodobnosti se budou alespoň částečně opakovat i v budoucnu.

    Hon na další vstupní situace

    Chceme-li získat vyšší frekvenci obchodů a nesnižovat časový timerame, musíme přijít s dalšími obchodovatelnými situacemi. Naštěstí to není takový problém. Existují určitě desítky až stovky silnějších vstupních situací, které lze do našeho systému zapojit.

    Vytváříme obchodní systém – konkrétní vstupy

    Pojďme se v našem seriálu posunout k praxi. Pro většinu obchodníků to představuje první testování určitého konkrétního plánu. Tedy minimálně zahrnující jasné vstupy a výstupy.

    Od základního edge k obchodnímu systému

    Přestože jednoduché obchodování základního edge popsaného v minulém článku by v dlouhodobém horizontu patrně přineslo zisky samo o sobě, nepředstavuje popsaná výhoda ještě obchodní systém. Už jen proto, že zisky jsou poměrně malé v porovnání s riskem, který bychom pro jejich získání podstupovali. Aby bylo možné myšlenku reálně  obchodovat, je potřeba ji posunout do kompletního obchodního systému.

    Vytváříme obchodní systém – hledání základního edge

    Jak vytvořit funkční obchodní systém? Pojďme si v sérii článků společně jeden postavit. Od nalezení obchodovatelné myšlenky až k reálným obchodům.

    Od myšlenky k reálným obchodům






    Pravděpodobně nejupřímnější kniha týkající se obchodování vydaná na českém trhu.

    Praktický průvodce dosažení nejen finanční, ale i časové svobody obchodováním finančních trhů. Nevydávejte se cestou ztrácející většiny a inspirujte se tipy tradera s 20letou praxí. Implementujte již od samotného začátku své praxe důležité systematické procesy a správné myšlení, které výrazně zvyšuje šance na stabilně profitabilní obchodování. Získat knihu

    Nemáte trading takový, jaký byste si jej představovali?

    Trápí vás impulzivní obchody? Black-out dny? Hodiny denně před monitorem? Naučte se obchodovat systematicky s mechanickými přístupy. Svěřte rutinny počítačům. Naučte se profitovat jako profesionálové.

    Workshop profitabilního obchodování od A do Z
×
×
  • Vytvořit...