Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Články a tutoriály:
Archiv článků Psychologie obchodování Jak na obchodní plán Mé obchodní strategie
  • Publikované články:

    Jak prakticky na první alokaci externího kapitálu (a příjmy stovek až tisíc euro měsíčně bez risku)

    Aby člověk reálně zbohatl, je dobré vyhledávat příležitost s asymetrickým riskem. Takových, kdy můžeme hodně vydělat při malém a kontrolovaném risku. Zde je popis toho, na čem aktuálně sám pracuji, jak se mi cesta daří a jak můžete zkusit dělat totéž.

    Milionové intradenní portfolio

    V článku Jak v tradingu vydělávat miliony a neriskovat své peníze jsem zmínil, že sám plánuji začít na futures účtu Darwinex Zero obchodovat „milionové portfolio“ – strategie využívající poskytnutý virtuální kapitál milion dolarů. Vše mám nyní rozchozeno a zde je popis plánu vycházejícího z otevřené strategie publikované na Finančníkovi. Živé výsledky, backtesty, odhady výdělků z podílů na zisku.

    Jak v tradingu vydělávat miliony a neriskovat své peníze

    Pokud se plánujete tradingem živit, je třeba pracovat s dostatečně velkým kapitálem. Ten ale nemusí být náš. Zde je popis cesty, jak kapitál získat a to bez toho, aniž by bylo třeba se snažit účastnit nejrůznějších soutěží o obchodní účty.

    Obchodování intradenních breakoutů – ETF vs. opce vs. e-mini futures

    Stejnou strategii lze obchodovat pomocí různých finančních nástrojů. S odlišnými výsledky a nároky na kapitál. Zde je srovnání výkonnosti na příkladu intradenní breakout strategie obchodující akciový index S&P 500 s využitím ETF, opcí a futures.

    Automatizace 0TDE obchodování: První reálné obchody

    Máme za sebou první automatizované obchody s 0TDE opcemi. Za několik málo měsíců se mi podařilo vyvinout a otestovat model pro obchodování 0TDE opcí a dosáhnout prvních reálných zisků. V tomto článku sdílím své zkušenosti s celým procesem tvorby obchodního modelu a také první živé výsledky.

    Shrnutí vývoje obchodování na Finančníkovi – update 2024/5

    Od posledního shrnutí uplynuly jen dva měsíce, ale stihnout se nám toho podařilo na Finančníkovi poměrně dost. K dispozici jsou otevřené kódy nového breakout systému, opční autotrader a portfolio analyzer pro TradeStation.

    Jak získat kapitál pro obchodování?

    Trading je o práci s kapitálem. Čím je ho více, tím snazší a výdělečnější business trading je. Jak jej ale získat, pokud je vlastních prostředků málo? (aktualizováno).

    Shortování breakoutů skrz 0TDE opce – 316 % zisk na obchod

    V minulém článku jsme si ukázali, jaké zajímavé výnosy může poskytovat obchodování breakout modelů pomocí 0TDE opcí. Pojďme se posunout k praxi. Zde jsou první výsledky z autotraderu. Podívejte se na srovnání včerejších exekucí. Je to slušná motivace.

    Day trading breakoutů s 0TDE opcemi – extra páka s limitovaným riskem

    Preferujete malé stop-lossy, ale současně nechcete být vyhazováni na malých korekcích trhů? Láká vás dosahovat vyššího ročního zhodnocení? Podívejte se, jak může vaše intradenní obchody posunout exekuce na opčním trhu.

    Jak se na Finančníkovi naučit obchodování na burze – update 2024

    To nejpodstatnější se poslední roky děje na Finančníkovi nikoliv na homepage, ale v uzavřených skupinách. Ty máme na Finančníkovi dvě a zejména Trading Room prochází poslední měsíce solidním rozvojem. Zde je aktuální update toho, co zde můžete získat.

    Mé workflow vývoje intradenních systémů

    S tím, jak postupně do svého automatizovaného portfolia nasazuji i intradenní systémy, jsem si pro sebe definoval určité „workflow“, s nímž systémy tvořím. Zde jsou tipy, které mohou pomoci i vám.

    Opce – jak je obchodovat systematicky

    Stovky procent zhodnocení ročně s mechanickými strategiemi? I taková čísla indikují výsledky mých aktuálních průzkumů obchodování pomocí relativně nových 0TDE opcí. Ostatně podívejte se na diskutované strategie a jejich výsledky sami.

    Co jsou zač rotační momentum strategie?

    Rotační momentum strategie jsou zajímavé jak pro obchodníky s většími účty, tak i pro začínající tradery a obchodníky s malými účty, kterým umožňují vydělávat bez nutnosti stavět komplexní a potenciálně přeoptimalizované obchodní systémy. Pojďme si ukázat, jak se vytvářejí a co od nich očekávat. Aktualizováno.

    Obchodní strategie: nákup krátkodobých poklesů v akciích

    Jedno ze základních pravidel úspěšného burzovního obchodování říká – nakup levně, prodej draho. Pojďme si ukázat, jak konkrétně může vypadat konkrétní obchodní systém vycházejí z tohoto principu. Včetně popisu mechanických pravidel a zpřístupnění nového on-line backtesteru, ve kterém si můžete pravidla sami otestovat.

    Spot Bitcoin ETFs jsou zde: vše, co potřebujete vědět

    Po dlouhém očekávání dala americká Komise pro cenné papíry (SEC) zelenou spuštění obchodování ETF založených na spotové ceně Bitcoinu. Od 11. ledna 2024 se začalo obchodovat 11 různých spotových bitcoinových ETF, které poskytují rozmanitou škálu příležitostí jak v oblasti investic, tak z našeho pohledu především v oblasti tradingu.

    Od myšlenky k reálným obchodům






    Pravděpodobně nejupřímnější kniha týkající se obchodování vydaná na českém trhu.

    Praktický průvodce dosažení nejen finanční, ale i časové svobody obchodováním finančních trhů. Nevydávejte se cestou ztrácející většiny a inspirujte se tipy tradera s 20letou praxí. Implementujte již od samotného začátku své praxe důležité systematické procesy a správné myšlení, které výrazně zvyšuje šance na stabilně profitabilní obchodování. Získat knihu

    Nemáte trading takový, jaký byste si jej představovali?

    Trápí vás impulzivní obchody? Black-out dny? Hodiny denně před monitorem? Naučte se obchodovat systematicky s mechanickými přístupy. Svěřte rutinny počítačům. Naučte se profitovat jako profesionálové.

    Workshop profitabilního obchodování od A do Z
×
×
  • Vytvořit...