Jump to content
Co nového? Mé kurzy

jeron992

Members
  • Počet příspěvků

    4
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Dosažená komunitní hodnocení

Newbie

Newbie (1/14)

0

Komunitní reputace

  1. jeron992

    Začínající mladík

    Línej nejsem. Jenže mám trochu jiný pohled na život a monetární systém celkově. A nebudete věřit, ale i proto mě burza tolik zaujala - přijde mi, jako by obchodníkům dávala jiný pohled na peníze. Však jsem říkal, že i já si myslím, že je to blbost. Jenže... Někomu se to podaří. Někomu ne. V podstatě už to jen udělat je risk. Zajisté tu máte všichni dost zkušeností, ale je tu někdo, kdo se tím přímo živí? Nebo to jen děláte jako doplňkovou činnost? A ač jsou mé zkušeností oproti Vašim velmi malé, je rozdíl, věnovat se tomu na 100%. Krom spánku a občasnému "upuštění páry" se burze naplno věnovat. No jo, jsem bláhový, ale tak nějak jsem se v životě zasekl a nemůžu dýchat. A lidi se dnes můžou zadlužit klasickým podnikáním, nebo třeba i hazardem. Proč ne já? Mám to spočítané na cca. 10 měsíců. 10 měsíců svobody, za které bych získal zkušenosti jako nikdo za celý život. Plán B je práce v cizině, která by rychleji pokryla ztráty. No a plán C - osobní bankrot. Což je krajní možnost, nebylo by ode mě pěkné, takto zneužít systém. Teď už to ani není dotaz. Spíš z hlavy vypuštěná úvaha a vysvětlení. Budu se s tím muset poprat sám.
  2. jeron992

    Začínající mladík

    No, děkuji, rád jsem si vyslechl názory. Sám si říkám, že je to blbost. Ale pořád mě to někde hlodá. A to je plán A a ještě mám plán B. A pak mám plán C... Trošku jiný pohled na život. Každopádně... výpovědní lhůta je 2 měsíce, takže... :)
  3. jeron992

    Začínající mladík

    No, taky jsem začínající mladík. A ještě k tomu nerozvážný... Celý (můj zatím krátký) život hledám něco, co by mě bavilo. Vysněnou práci nebo tak. Něco co by mě přitahovalo. No a teď jsem narazil na burzu. Takhle mě nikdy nic nebavilo. Hltám znalosti, co práce a přítelkyně dovolí. Dokonce mi přijde, že jsem na tohle celý život čekal, že jsem se konečně našel. Mám dobrý odhad, inteligenci (omlouvám se, nechci se vytahovat), baví mě matematika a celkově mám při (zatím virtuálním) obchodování pocity "vzrušení". Ne, nejsem úchyl, erotické vzrušení to není, ale takový ten pocit mravenčení. Znalostí zas tak moc nemám a občas se i tady v diskuzích zatím ztrácím. Přesto mi znalosti lezou do hlavy samy (alespoň 3x lépe, než při studiu VŠ, dokončené při práci v řádném termínu). Chci být trpělivý, ALE je to tak těžké. Mám lehčí finanční krizi (hypotéka apod.) - není z čeho šetřit a neskutečně mě žere práce (aneb "kdo chodí do práce, nemá čas vydělávat" bo jak to je). Hrozně bych si přál pracovat z domova. A teď k té blbosti. Vím, že by to byla děsná chyba. Vím, že by to byl obrovský risk... Ale někdy mám chuť si prostě vzít půjčku v bance. Třeba 250 000,-. 50 000,- nacpat do kurzů a 200 000,- do trhu. Dát výpověď a pár týdnů se věnovat intenzivní výuce. A třeba po třech měsících vydělávat v průměru 100$ denně a jsem nejšťastnější na světě. Když to tak po sobě čtu, vím, že to vůbec není moudré. Ale stejně mě to žere. Trochu mně pomohlo se vypsat. Kniha Trading in the zone mi moc nepomohla. Tím, že dál chodím do práce si akorát utvrzuji negativní myšlení. Tak rád bych se vylíhl jako krásný motýl! No, co si o tom myslíte? Popožene mě někdo, nebo naopak stáhne na zem?
  4. jeron992

    papertrading

    Ahoj, můj úplně první příspěvek (ač už to tu nějakou dobu sleduji). Našel jsem si nový koníček. Hltám knihy, články, diskuze o burze. Teď mám doma knihu o technické analýze a divím se, že ty matematické vzorce chápu. A k otázce. Chci opustit od náhodných Excelovských tipů a začít si tvořit pokročilé analýzy trhu. Přijde mi to jako dobrý způsob pochopit za chodu všemožné indikátory a navíc jet svojí individuální cestou. Představa je taková, že do systému naženu data a on mi dle [bold]mých vlastně vytvořených rovnic[/bold] vyhodnotí pravděpodobnost ziskového obchodu. Je nějaký software, který by tohle umožnil? Matematicky modelovat od píky? Nechci předdefinované indikátory (max. jako doplněk). Vyhovoval by mi i Excel, ale jak do něj hromadně hnát data máte někdo vymyšlené? Kontingenční tabulky? Bych totiž rád do budoucna tímto analyzoval trh. Třeba 10-20 grafů najednou... Už jsem měl pár otázek v hlavě, které jsem nějak obešel, ale toto mi jinak nejde. No a s tím mám ještě vedlejší otázku - pokud by ten soft neobsahoval vstupní data, kam chodíte na grafy (nejlépe free, pro začátek)? Yahoo? Děkuji moc za odpověď.
×
×
  • Vytvořit...